Selasa, Oktober 19, 2010

Sempena 15 tahun ulangtahun percintaan kami......

Hehehehehe.. Ok Ok.. Kali ni betul punye.... :P

Actually ulangtahun percintaan kami bukan lah harini.. Ianya jatuh pada 29 November... So, aku nak countdown tarikh itu dengan mengupdate beberapa entry khas untuk itu..

Ni sebenarnye nak kasi Bi baca, so korang kalau ade yang boring ke ape ke.. Sila lah baca jugak ye... Dah tu sape suruh masuk sini kan.. Alang2 dah masuk, baik ko baca sampai habis.. Kalau tak nanti kempunan!

Ok Ok.. Actually, aku kenal dgn Bi ni masa lepas SPM.. Masa tu kitaorg part time kat satu hotel terkemuka yg baru bukak kat Melaka ni... Kiranya masa tu tgh hot gila lah kan... Gila ko.. Budak lepasan SPM time dulu2 bukan macam budak zaman skrg.. Hot kami masa tu lain macam sket.. Hahahahaha.. Aku sekolah Methodist (girls school) dan Bi lak budak MRSM.. Budak MRSM biase ar gatal dia semacam sket.. So bila dia nampak je aku time tu terus kegatalannya membuak-buak.. Padehal masa tu aku dan dia masing2 dah ade yg punye...

Heuheuheuheuheu...

Aku ingat lagi ayat dia masa mula2 nak ajak aku keluar..

"Marsha, rabu ni kau free tak?, kita main skate jom" Masa tu Bi sangat handsome.. Mata sepet badan tough.. Aku rasa dia yg paling handsome antara bebudak lepasan SPM yang keje kat situ.. Habis tu kau tak fikir aku?? Berapa ramai jantan2 horny yang keje kat hotel tu yg ajak aku keluar tapi aku reject???!! Huhuhu.. Tatau kenapa aku boleh setuju nak kuar dgn Bi... Hehehehe..

Perrgghhh gila ko.. Zaman tu dating2 mana ade gi clubbing ke gi TGIF keee.. Gi main skate tu.. Ko ade??? Zaman rappers 4U2C pakai jeans besar, tshirt besar, pakai cap, pakai kasut snickers Dr. Cardin, then pakai gelang2 bagai tu kat tangan... Hehehehe.. Tapi time keje, akule wanita paling sexy sebab pakai skirt belah sampai pungkok... Dah nama pun jadi waitress kat lobby lounge..

Terus aku cakap OK sebab aku pun macam boring takde ape nak buat sebab kebetulan hari rabu tu mmg aku cuti...

So berdatinglah kitaorg ke mahkota parade utk main roller skate... Macam biasa bila dah main skate tu kan, mulalah masa tulah kau nak jatuh bangun kaaaaaaaaaannn.. Bila dah jatuh tu, Bi pun ala2 hero tamil nak tolong peluk sambut.. Mestilah ade adegan dekat2 sampai boleh dengar bunyik jantung tu kan?? Kan aku dah kata, Bi ni gatal sket... Playerrrrrr.... Hahahahahahaha..

Terus berkemundang lagu mohabatein (dalam hati) nyah oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... Terus feeling2 gituh!! Terus pastu masa otw nak balik ke bas station (kami naik bas ok time tu) terussssssssss jalan kaki sambil pegang tangan gituh! Tapi pegang bukanle pegang sangat pon.. Just sentuh2 jari kelingking jeghs!

Memang sah dua2 gatal... :P

Mulai saat itu everytime gi keje.. Mesti nak sama jadual.. Kalau dia keje pagi, aku pun nak keje pagi.. Ohye masa tu dia tu keje as bartender dan aku as waitress.. Haa.. Kalau Bi balik lewat 2 3 jam aku mesti akan tunggu dia... Cuti pun nak sama supaya senang nak kuar dating bersama... Pastu kalau break mesti nak makan sama... Sangat sweet ok.....

Pastu, terus declare jadi bf-gf dan start tukar panggilan dari aku-kau ke i-you.. Hehehehehe..

Benda tu berterusan sampaileeeeeeee result SPM pun kuar... Masa tu baru dia bagitau rupanye dia ade gf kat MRSM tuuuuuuuhhh.. Jeng jeng jeng..

Akan bersambung di episod akan datang......

10 ulasan:

chugie berkata...

wow 15th years tu.. lamenya!

Aida berkata...

dah takde dah kan skating tu .. dulu pun slalu gak ke sana ..
apa pun, happy anniversarry !!

i n n z c h u b b y berkata...

x sabar nak tunggu sambungan cite ni,kak...

Lady of Leisure berkata...

i doakan cinta between the two of u will grow stronger.. :)

oneyani berkata...

ahaha comel gler...ayat last tu bikin suspen je tao

Ummi berkata...

penah bace kisah centa marsha ni..dlm blog ni la rasenye..tp yang ni lg detail la kan..siap ade sambungan..pandai plak tu nak buat sambungan kt mane..bg berdebak berdebuk tu..heheh

❤❤ LiNdAuS ❤❤ berkata...

Kak marsha wat la episod by episod...
mcm blog kak jemah...
pasti molotup punye...
kebabom...hehehhe

littlehumblelynn berkata...

lamanya 15 tahun........cepat2 smbg entry..cant wait!!

Tanpa Nama berkata...

ye ke 15 tahun??...rasa cam baru kenal semalam jeh??...itulah tanda hangatnya cintaku padamu...cheewaaahhhh!!!...but it's true...like just knowing n falling in love with u...but when read this entry wow!!!!...15 yrs meh!!...semoga cinta kita terus bersemi...dipermudahkan perjalan hidup ini...ditambahkan rezeki dan anak2 lagi...dan diberkati di dunia dan akhirat...Amin...
-Bi-

Lelord berkata...

pheeeweettt