Jumaat, Oktober 29, 2010

Semalam adelah malam paling indah...

Hahahahahahaha... Indah lah sangat kaaaaaaaaaaaaaaannnn...

Semalam, masa lunch break aku gi mydin.. Ingat nak gi MPH sales tu tp hampehs.. Aku gian nak beli Peter & Jane plak ni haaa.. Heuheuheu.. Rasa tamak mcm nak borong semua siri.. :p

Oleh itu sbg persediaan itu, aku beli rak buku baru utk Qila.. Yang sedia ade pun free dr magic english so mmg dah tak muat dah...
Taraaaaaaaaa.. Oleh kerana utk Qila, harus PINK.. Kalau utk Ariq, harusssssssssss HIJAU! Gigih ni sampai umah terus pasang gitu.. Pakai skrew driver kecik je.. Pijar tangan aku nak ketatkan skru tu.. Nasib baik half way, ayah Qila datang so dia tolong pasangkan guna skrew driver besau.. Hehehe.. Nak jadik bini seafarer ni mmg kena buat sume sendiri ye... Tapi seriously, aku dah lama tak buat keje memaku memasang ni.. Melecet jari aku uolssssssssssss!~
Tengok.. Yang dot merah tu.. Hehehehehe.. Tu le padahnye memasang skru guan skru driver kecik tanpa membuka cincin kahwin!!! Hamik ko.. Masa ni lepas mandi.. Jari jemariku kecut tu.. Padehal takle parah pun luka melecet tu... Saje nak show off gituh.. Betapa gigih seorg ibu bekerja demi anak2.. Wakakakaka..
Qila amat happy bila rak tu siap.. Dia gi park punggong dia kat tgh2 rak tu boleh?? Peerggghhh hingat pungkok dia kecik??!
Adik happy melambai ayah yg nak balik..... Tgk shoes Qila.. Hehehehe.. crocs ciplak semurah RM15 ajer.. Suka dia bila aku pindahkan jitbiz dr crocs ori dia yg dah sempit tu kat crocs tiruan ni.. Siap bawak tido koooo.. Aku bukan tanak belikan yg ori.. Nantilah dulu sbb shoes raya dia dan shoes yg maklong bagi baru je lagi... Macam membazir nak beli lagi takot dia tak terpakai.. Yelah, kami bukan keluar sangat pon.. Balik2 gi tesco, balik2 gi jusco..

Bukannye ape, Qila jumpa crocs lama dia kat dlm stor, dia dok pakai walaupun dah sempit gila.. Mengerekot kaki dia.. Dia mmg suka sgt dengan crocs tu.. Mama dh start zikir2 kat tinge aku suruh belikan size besar.. Tp nantilah dulu.. Next elaun Daddy bagi kite beli ye sayang??? Bulan ni Mummy nak spend utk books Qila.. Daddy dah pesan, jgn dok shopping tak hingat dunia.. Nak saving utk school Qila.. :) Kite beli yg mana penting dulu.. Sementara tu, pakai le dulu crocs MAHAL ni ye.. Hehehehehe..
Tadaaaaaaaaaaa.... Sebelum upcara mengemas kembali books dan toys... Aku ni nama je ade bibik tp keje mengemas dia mmg tangkap muat sajer.. Susun books dan toys pun mcm muka dia gak.. TOYE jeeeeeeeeee... Malam tadi aku susun sume book ikut saiz dan siri.. Baru kemas dan senang carik... Toys Qila pun aku asing2 kan ikut saiz dan jenis..
Kalau nak harap si indon TOYE tu mengemas, dia main sumbat je.. Paler hotak berjambul btol.. Silap aribulan, dalam kotak toys tu kau boleh jumpa bawang atau kunyit hidup!!! Percayalah cakap aku! :P

Gambar selepas mengemas mak lupe nak amik sbb aku kemas half way.. Kuangkuangkuanngggggg.. Kena cari box besar nak letak toys Qila lah harini... :P

Opppsss... Apa yang membahagiakan aku semalam???

Qila dah pandai menulis nombor SATU u olssssssssssssss!!! Mak mana tak gumbira... Nenek dia ajar sekali je utk dia ikut line putus2 tu.. Pastu aku tgk dia pepandai je buat sendiri.. Tapi kau jangan masuk campur nanti dia tanak buat dah.. Dah habis garis putus2 untuk nombor satu, dia gi cari page nombor belas2 sebab ade gambar putus2 utk nombor satu.. Bijak kan?? Hehehehehe.. Mak terharu..

Tgk video Qila menulis ni.. Rasa nak kunyah je punggong dia!

Bi!!! Anak sulung kite mmg dah layak masuk school dah yangg. Heheheheh
video

9 ulasan:

Lelord berkata...

good2..bagus qila
anak aku suke kaler2 jek...tp seb bek la dh kenal gak le alphabet

isabelle berkata...

kalo dah susun lawa2, dia x sepahkan...bestnya la ha...
xde la terjerit2 mak nye membebel.

sw33tdarling.com berkata...

uiihh lawo laa fink fink tuu...

nanie berkata...

waaa....qila clever girl.pnt eh marsha kms menan ank2.? x pnh abis kn.? br kms pon.,toleh blkg tgk dh sepah blk.neway best la qila ade english learning books tu...

shu berkata...

slm..
pandai Qila!

maya amir berkata...

mesti die lagik semangat belajar bile dpt rak buku baru:) pasni, kene beli meja plak sbb die dah pandai menuliss..yehhhaaa:D

Lady of Leisure berkata...

well done qila

Aida berkata...

cantik kan kaler pink .. selama ni duk hadap yg kaler coklat jerkkk

littlehumblelynn berkata...

well done qila!!good gurl :)