Rabu, Oktober 20, 2010

Sekejap je dah nak setahun kan?????

Macam rasa baruuuuuu je aku lahirkan budak bertuah ni... Tup tup, next month dah nak masuk setahun dah ye....

Begitu pantas masa berlalu.............

Ariq Isyraf, anak lelaki kesayangan Mummy Daddy....

Budaknye sangat manja TETAPI sangat lasak dan explorer.. Ade benda dia nak telan.. Ade je benda dia nak panjat.. Kalau jatuh tu tak nangis takpe lah jugok....

Budak yang kuat makan dan kuat tido dalam keta..... Kat rumah susah sket nak tido, asyik main 24hrs.. Tapi kalau dah start tido kat umah, 3 4 jam dah kompem.. Masih isap ninit... Masih tido bawak ketiak Mummy... Masih malas nak pegang botol susu sendiri..

Dah boleh sebut momma, bubba, nene, tata, tanak, nanak..

Pantang dengar lagu, dia akan goyang kepala dan tangan.. Fengtau sket.. Kalau kakak dia goyang pungkok, Ariq akan goyang kepala.. Fengtau ke thani kupek huh??
Dia ni kuat menggaru.. Geram btol.. Kuku dia keras gila.. Ko tgk tu, kalau dia gosok2 muka mcm ni, habis calar balar muka dia.. Tgn kanan dia tu bekas gigit nyamuk dan bekas dia garu sampai darah2.. Haih...
Ni muka budak manja tak puas tido.. Padehal dah dekat 3 jam ni tido siang.. Satu lagi, dia ni sgt kuat berjalan.. Kalau sehari suntuk duduk dalam umah, mmg dia ngamuk di petang hari.. Kenalah bwk keluar selalu... Tapi kalau berjalan, sehari suntuk pun tak akan nangis.. Behaved jeeeeeeeee... Pijak semut pun tak penyek..
Dah besar dah anak Mummy ni............. Tinggi.. Dah sama tinggi dgn meja makan.. Dulu kakak dia, masa umur setahun lebih, still boleh main2 kat bawah meja makan.. Boleh je masuk bawah meja makan, tapi Ariq nampaknye takde can...... Belum jalan kepala dah tak lepas meja makan...
Dah tumbuh 6 gigi kat atas, dan kat bawah baru 2 je.... Masih makan bubur.. Kalau makanan lain dia boleh je makan yg keras tapi tang bubur dia mesti nak yg bertapis.. Kalau tak tapis, dia uwekkan balik.. Dah biasa ngap terus telan, so bagi yg ketul2 dia tanak... Dia mmg pemakan.. Suap je ape pun.. Masih minum Enfapro A+.. Next month dah boleh share susu dgn kakak.. Yay!

Next month Ariq dah setahun.. Tapi Ariq baru jumpa Daddy selama 45 hari je......... :(

Takpelah sayang... Tak bertemu Daddy selalu bukan bermakna Daddy kurang dapat kasih sayang dan perhatian Daddy... Ariq tetap anak lelaki kesayangan Daddy, darah daging Daddy.... Daddy tetap sayang dan rindukan Ariq dunia dan akhirat... InsyaAllah, kalau diizinkan Tuhan, kita jumpa Daddy next month dan celebrate birthday Ariq dengan Daddy ye sayang?????

Cepat2 jalan sayang........ Boleh main kejar2 dengan kakak.. harap Ariq mcm kakak, boleh jalan sebelum umur setahun....

Berdiri kukuh2 dulu, baru boleh nak joget2 mcm kakak tau sayang.... :)

10 ulasan:

Aida berkata...

ishhh .. sampai mcm tu skali ke dia garu ?? makkk aiii .. ganas betul dia ..
marsha, kat lengan dia tu kan sapu krim lah .. takut melarat plak .. ciannn tengok tangan dia tu ..
uhukkk uhukkk ..

littlehumblelynn berkata...

hurray ariq nak 1 tahun..........bulan depan leh tiup lilin...!!

laila berkata...

aah mcm baru je rasa ternanti2 akak update fb gtau nama Ariq
huhu

Lady of Leisure berkata...

tak leh panjang skit kuku, bahaya ni nanti habis digarunya kan hehe

Tanpa Nama berkata...

xpe Ariq jgn risau...segala menan2 Daddy akan di hand-over pada Ariq...dgn syarat Ariq mesti jadi good boy tau!!...

oneyani berkata...

wah rose merah membara..tao la mood cinta2..ahaha

akak..yani xdpt baca la text tu..terpaksa highlight utk baca..uwaaa

CuppyCakeMommy berkata...

ariq comel sangat..cepat je besar kan anak2 kita ni..rasa mcm baru je diorang ni bau susu masam..heheh..

Elyn berkata...

dah nak setahun?? mcm baru je ko bg kat aku gambar test kite ko +ve tu hahaha....

sw33tdarling.com berkata...

wahhh dah nak setahun dah.... mintak2 dapat ler kaki berjalan b4 burfdate yaaa...!

LIP (^_^) berkata...

ariq yg kacakkksss..........dah nk setahun dh ye..