Khamis, Oktober 28, 2010

Qila gi schoooooolllllllll

Actually bukan gi school betol2.. Just aku masukkan Qila dalam module program anjuran Alimkids Melaka ni je.. Module tu ada 8 class.. Each class just 1 jam je every saturday.. Just module utk bagi pendedahan kids umur 2-4 tahun bergaul dan belajar tapi just seminggu sekali je...

Aku mmg excited sgt pagi tu.. Maklumle ni 1st time aku bwk Qila gi program macam ni..
Memula masuk je class tu, spoiled sketlah sbb ade budak nangis.. Haih.. Qila takbleh tgk budak nangis nanti akan spoiled mood dia... Dia start ar rasa sumthing bad will happen sbb ade org lain tgh nangis... Dia kan, kecoh kepoh.. Sibuk je ngekor budak yg nangis tu.. Aku datang lewat sket class dah btol nak start.. Terus duduk dalam bulatan.. Tp Qila masih belum in, so dia ala2 tercengang2 sket....
Ariq relax je minum susu....
Teacher Wawa bagi Qila pilih satu sticker, then tulis nama dia.. Bila teacher lekatkan sticker tu kat baju dia, dia gi cabut then lekatkan kat kaki dia.. Haaaiihh.. Terpaksa aku amik then semunyikkan..
Masa ni adelah amsa utk buat artwok.. Baruleeeeeeeeee Qila duk diamd an ikut segala cakap teacher dia... Sukalah dia kan bab main2 color ni.....
Tgh tunggu teacher tuangkan color...
Dia sibuk nak buat sendiri.. Tak kasi Mummy tolong...
Muka kewat takleh blah tu.......
Tadaaaaaaaaaaa... Dah siap daaahh...
Pastu main beanbag pulok.. Ada music masak ni.. Joget dan letak beanbag tu kat tubuh kite.. Qila pun suka game ni.. Hehehehe
Last, sblm bersurai.... Baca doa dulu..... Masa ni baru Qila in sbb teacher main lagu barney.. Lagu2 lain Qila blom familiar... All in english so Qila tak biasa sangat.. Hehehe.. Takpe ek sayang.. Slow slow...
Sblm balik teacher bagi sticker lagi..... Sume kena salaman hug teacher....
Kembang je jari dia tunggu teacher bagi sticker..........

This week ade lagi tapi rasanye nenek kena teman Qila kot sbb Mummy ade exam... Rasa rugi la plak tak dapat teman Qila.... Haihhh...

7 ulasan:

Lelord berkata...

wahhh best siot...rugi2 aku xde kat melaka.

LIP (^_^) berkata...

bestnye pogem gini....

laila berkata...

Qila sgt good girl
xnangis pun g school kan
:)

nanie berkata...

waaa bestnye marsha..nani ade gak t'pkr nk hntr ank join alimkids.tp kt nilai xde..plg dkt pon kt usj...huhuhuu.pndai qila ikut xtvt kt c2 eh...

alamaya berkata...

waa..best gak alimkid ni..hari tu survey kat genius aulad...untuk budak 3 tahun kalau sekali seminggu RM100, kalau dua kali seminggu rm190....alimkids ni berapa ek?

Aida berkata...

bagus kelas mcm ni .. at least
anak² dapat pendedahan awal .. harap nanti bila dia dah skolah, takdelah nak nangis² bagai .. hehehe
tp tengok muka Qila tu, mcm tak kisah je .. cool je walaupun mcm muka ketat .. hahaha

IbuHanna berkata...

Marsya, bagusnyer qila dh joint Alimkids ni. kat Putrajaya pun ada..saya pun masa mula2 tau sgt seronok & teruja..kalah anak haha! tp alang2 dh hujung thn, teacher tu suruh reg. awal thn depan je la..senang..terus mula dgn 1st modul..ish x sabarnyerrr la..