Khamis, Oktober 28, 2010

Mummy mie!! Amik gambau kakak dengan bear....

Skrg ni dah pandai demand suruh Mummy amik gambar dia....

Tapi pelik, lately ni dia akan panggil aku "Mummy mie!" Tatau nape...

Kalau sebut makanan jadi makan nanan... Kak Shameera jadik Shami meera... Nenek jadik Nene nek....

Rapper ke hape?? :P
Kalau ketawa tuuuu, satu taman perumahan ni boleh dengar.. Tapi kalau cakap dgn Daddy dalam phone, alahaaaiii.. Kentot dia pun lagik kuat..
Tetaaaaaaaaaaaaappp dgn hobi main mak-mak dan main masak2.. Kalau kat umah nenek Tengkera, sepanjang hari dia boleh tahan duduk kat dapur main masak2.. Mahu tak heaven dapat potong sayor dan dapat main periuk belanga yang real punye.....
Qila makin kuat dan tabah macam Mummy.... Dia makin faham kerjaya Daddy dia...

Semalam aku dah start bacakan dia buku Peter & Jane.. Memang bagus buku tu.. Sekali imbas baca Qila dah kenal Peter, ball, dog dan shop (dia sebut as chop).. Hehehe.. Aku baru start dengan siri 1A..

Semalam masa lalu Stadhuys, aku tanye Qila..

"Qila ingat tak kita datang sini dengan Daddy, kita amik gambar??"
"Daddy works lah Mummy" Suara dia keras sket..
"Yele.. Kita datang dulu..... Masa Daddy cuti duluuu.. Ingat tak??"
Dia diam.. Dia tengok tempat tu cuba nak ingat balik....

Tetiba,

"Tengok duyu ekkkkk.... Tengok duyu... Tengok aje.. Tunggu eekkkk tunggu.. Tunggu Daddy ye.. Tunggu Daddy balik.."

Aduhaaaiii terdiam aku dengar jawapan dia.. Mesti dia teringat masa kami datang kesini dulu, dia nak naik boat tapi masa tu dah petang.. So Daddy dia pujuk2 cakap boat tu dah nak balik daaahhh..

Haritu pun dia mintak nak naik aeroplane bila nampak aeroplane, terus aku cakap nanti dulu... Tengok je dulu.. Kena tunggu Daddy balik baru dia boleh naik...

Aduhaaii.. Kasihan anak itu.. Makin lama dia makin kuat dan tabah untuk menunggu Daddy pulang...

Mummy bangga dengan awak sayanggg... Awak makin kuat macam Mummy.... Nanti Daddy balik kita gi naik aeroplane atau boat ye sayang?? Daddy beruntung ada anak kuat macam awak.... :)

6 ulasan:

Lelord berkata...

hahhaha marsha sha...ok la tu qila nak dengor ko bacakan buku. najlaa ni x mo...lebih suke ngadap tv. tp yg ok nyer byk gak la dia blajo tru tv

nanie berkata...

lahai qila...u r sooo sweet.qila kene tbh la kn baru mama pon kuat.pndai qila dgr mama bacakn buku eh.clever clever...clap clap ;-D

LIP (^_^) berkata...

tersentuh baca en3 ni..

Ana berkata...

sedihnyaa..sebab kami jugak sdgn menghitung hari menunggu daddy pulang..lagi sebln..cepat laaa..

Marsha~ berkata...

ana.. bestlaaaaaaaaahhh.. daddy auni mesti tak sabar nak tgk baby baru kan?? hehe

Aida berkata...

tak tau nak cakap apa .. sentap kejap ..