Jumaat, Oktober 01, 2010

Makan luar..

Actually aku sekeluarga jarang sekali makan luar.... Kami lebih selesa makan masakan sendiri kat umah.. Semalam kebetulan Mama dan Kak Ani (sepupu rapat aku yg Qila panggil Mama) teringin nak makan sup tulang... So layankan je.. Masa ni aku belum mandi, tak sempat balik umah pon.. Balik keje terus gi umah Mama sbb anak2 dan bibik ade kat sana.. Salin baju pakai tshirt lusuh dan seluar keje, tudung ntah kemana dah.. Muka lekit2 tak sempat mandi sbb tengok drama Chinta kat TV... Pad pun tak tukar lagi ni.. Nguahahahahahahahaah...

Tempat makan ni 2 minit drive dr umah Mama jeghs....
Luckily dua org anak aku betah nak duduk dalam baby chair... Mat nganga ni pakai baju kakak dia... Aku rasa opismate lama aku yg bagi ni masa Qila baby dulu....
Shameera yang sibuk lorat org nak amik gambar Ariq dia sebuk enterframe... :P
Qila duduk kat kanan aku... Tgh sabar menunggu order ni ha.. Lately aku takde selera nak makan malam. Tataule nape... Betul2 putus selera..... Siang ok je aku makan tp malam, mmg malasssssssssss btol nak makan.. Mak tak diet ok cuma takde selera..
Ni Qila yg amik.. Dia nak sangat amik gambar Mama dia tu.. Gambar Ayah dia takleh nak amik sbb duduk sebaris dgn dia.. Dia mmg close sangat dgn Ayah dan Mama dia ni... Tapi aku pegangkan phone, dia yg picit butang camera tu... Dia bukan leh caya, kang dia main campak je phone aku ni....
Aku sangat suka dua gambar ni... Aku ajak diorg bergambar, bila aku peluk diorg, automatik dua2 anak aku ni gi ciom aku.. Lama lak tu sbb aku pakai nite scene so kena lama sket tak bergerak.... Soooooo sweet kan bila kena ciom dan gomol dgn anak.... Tgk Ariq ciom aku sampai lekuk2 hidung aku yg pesek ni...... Dia kalau gomol, kau boleh lemas woooo.. Siap geget2 manja lagi tu.. Rasa disayangi betul lah kan.... Rasa sempurna hidup aku sebagai wanita bila tgk gambau2 ni.........
Kakak dah start ngantuk.. Masa ni dah habis makan kot.... Dia siap kata, cepatleeeeeeeee cepatleeee.. Dah tak tahan nak tido. Masuk je dalam keta terus ZzzzzZZzzzzzzzzzzzzzzz sampaile pagi tadi...
Kemain selera dia makan.. Nasi putih dengan telo dadar je...
Ni dia sup tulang yang mantap itueh... 5 orang dewasa 3 kanak2 makan semua sekali RM61.00. Murah kan???

Hehehehehehehehe...

3 ulasan:

Lelord berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Lelord berkata...

wehhh celah mana ni weii...aku balik bulan 2 sok nak gak melantak beria2

Marsha~ berkata...

kat tg kling lahhh.. lorong pertama nak masuk pantai kundur tuuuuu