Sabtu, Oktober 02, 2010

Konon nak renew insurans keta tapi...........

Ape ke bangang office insuran tu tutup harini?? Sengal.. Aku keje 5 hari seminggu kau pun nak keje 5 hari seminggu! Ape salahnye bukak on saturday.. Kan semua customer kau keje on weekdays?? Hari sabtu le baru ade time nak renew insuran.. Sengal! So terpaksalah aku amik cuti isnin ni semata2 nak renew insuran & roadtax ferrari aerosport aku tu..

Kata nak renew insuran ferrari kan? Harus bawak duit juta-juta.. Dah tu, opis insuran tu tutup, takkan nak balik tangan kosong je kan?? Duit juta-juta niiiii.. Lantas (ecehwah), kami ke aeon mall le ape lagi... Kata duit juta-juta... Nguahahahaha..

Justeru itu, waima dalam hati ni takde benda pun nak beli, tapi bila dah bawak duit juta-juta harus syaitan pun menghasut... Shopping leeeeeee ape tunggu lagi........

Hahahahaha.. Poyo.. Orang kaya mana bawak duit juta2 wey.. Bawak jongkong emas je.. Bayar pakai credit card je wey...

Hahahaha.. Sengal, ape kau melalut ni labuuuuuuu...

Alkisahnye kan, dah nama pun hari sabtu... Dah duduk kat umah pagi tadi ngadap le perangai si bujang dan si dara tu...
Yang bujang tak habis2 menangis kena buli dek kakak dia....
Yang si kakak entah sape punye perangaile dia ikot ni tak reti nak duduk diam langsung! Ade je projek dia nak sepahkan rumah... Datang si adik berebut nak join, dia gi tonjol kepala.. Tak ke menangis si budak kecik tu mengadu domba.. Haih.... Aku baruuuuuuuuu je nak santai2 tgk tv besarkan pungkok! Takleh tgk le Mummy dia yang jelitawanis ni senang taw...

Lantas, laju2 aku mandikan ini dua budak, masak bubur Ariq then cargas start enjin keta....
Masing2 bila dah dalam keta, otomatik terus low battery... Sorang dah start sangap sorang lagi???
Belum kuar jalan besar dah hanyuttttttt....... See.... Kalau berjalan, panas terik pun takde hal.. Dapat ekon keta terus longlai.. Macamle kat umah tu takde ekon.... Haih...

Destinasi pertama kan dah gagal so kami ke destinasi kedua...
Ape-ape hal pun, isi minyak dulu... Makan kat foodcourt je.. Jimat dan variety..
Pas makan baru ade tenaga nak shopping... Beria-ia dia nak pasang seatbelt tu sendiri... Stroller lama dia yg besar tu dia tahu pasang.. Yang ni susah sket sbb ketat..
Adik yang juga kekenyangan menanti Mummy, akak dan bibiknya santap.. Siap pekena teh tarik tu... Syurgaaaa wey.. Kat dalam ni sejok btol...

Lama gak aku kat sana.. Siap rasuah Qila gi main kat funzone, so aku bawak Ariq gi shopping dlm JJ.. Dia kalau ikut masuk JJ kang semua games dia nak main.... So biar bibik layan dia kat luar tu kasi dia main puas2.. Actually niat aku nak beli tracksuit dan beberapa baju utk persediaan kursus aku weekend depan tapi serius aku boleh LUPA!! Aku sibuk beli barang2 dan toys anak2 aku je.. Sah kena santet dgn anak2 sendiri ni taw sampai lupe nak beli barang2 sendiri padehal PENTING tu nyah!

Aku sibuk beli botol baru Ariq yg lahar sangat sbb color toddler bottles sgt lahar.. Corak dia sangat buruk! Dah tu sampai 11 oz!! Gila ke hape sape budak yang boleh minum 11 oz one short?? Dahtu panjang gila botol macam mana nak cuci tapak dia tu kan? Botol MAM yg 11 oz takde anti colic so bawah dia takleh bukak.. So, no choice aku beli je yang 9 oz walaupun teats nya utk newborn.. Soooo bad kan marketing diorg ni? Aku terpaksa beli botol lagi sbb yg sedia ada ni tak cukup.. Ariq dah takleh guna botol 5 oz lagi.. Botol yg 9 oz selalu tak cukup sbb bibik sengal LEMBABS basuh botol.. Mahu tak lembabs, setiap kali nak cuci dia gi rendam dulu.. Bongek tapi aku malas nak tegur. Kalau ditegur nanti, dia basuh laju2 pulak.. Dah basuh laju2 tu mesti dia basuh ala kadar je pulak kang..

Haih panjangnye nak explain..... :P
Sudahnyeeee.. Balik umah dua2 terbongkang kepenatan.. Tgkle siap sarung bag baru beli tadi tu.. Tanak lepas tu... Dia yang pilih bag tu.. Mmg dah lama dia nak..
Hasil belian tapi satu pun barang penting yg aku patut carik tak beli.. Harini kan Jcard member fiesta so takde plastik bag so kau kena beli recycle bag tu tapi RM1 jeghs..
Saje nak tunjuk botol baru Ariq... Nguehehehe.. Motif nak tunjuk??? Sebab color HIJAAAAUUUU.. Nguahahahaha...

Ohye ninit baru Ariq pun color hijaaaaauuuu.. Ngueheheh.. Tapi lupe nak amik gambau.. Utk Qila aku beli toys aje sbb dia dah besar.. Tak perlu ganti botol susu dan ninit... Dalam proses berhenti ninit dan botol ni.. ;)

Kesimpulannye petang atau malam ni aku kena gi balik JJ utk cari track suit.. Gila ko.. Harini je dapat 30%!! Rugi kalau tak gi harini... Nguahahahaha...

3 ulasan:

εїз Cik Fasya εїз berkata...

wase mcm da lame x singgah coz xleh on9..
ariq nmpk cam da besar..qila pun..padahal x smp smgu x tgk......rindu nk tgk anak2 akak..

Lelord berkata...

ekekkekekeke tu arrr aku dpt sms JJ, aishhh lama lagi baru balik ni..thn depan

Lady of Leisure berkata...

wah shopping la pulak ye hihi comel botol susu hijau..