Ahad, Oktober 10, 2010

Kalaulah dia boleh layan adik dia selembut INI

Bukan main dia sayangggggggg lagi dengan barney ni sejak aku belikan botol susu tu.... Actually ni bukan barney yang boleh nyanyi tu... Yang tu ade terperosok atas almari.. Dia dah tak suka yang tu.. Barney ni adelah dari bag barney dia.. Yang dok tersangkut kat bag tu.. Dia gi bukak then buat main baby-baby... Barney yg ni takleh nyanyi...

Qila mmg takut dengan patung2 bentuk manusia terutama barbie ataupun baby dolls.. Tatau nape... Dia takut sampai tak berani nak pegang.. Tu sebab dia main baby-baby dengan binatang2 aje.. Bukan dengan baby dolls betul.. Heheheh.. Lantakle sayang, janji Qila happy... Tapi pening sangat tau, bila dia asyikkkkkkkkkkk tukar diapers barney tu... Baru pakai kejap dia dah amik yang baru.. Suruh recycle tanak pulak tu.. Bila sorok, merengek2 dia mintak sbb barney dah yak katanye.. Tu belum kira wet tissues aku yang jahanam sbb dia asyikkkk basuh 'berak' si barney ni... Aku pening sampaikan opismate aku terpaksa bagi diapers anak dia yg dah tak pakai buat mainan si Qila.... Sejak ade adik ni, dia mmg jadi mak-mak tau.. Tapi dengan adik dia, bukan main ganas lagi.... Takde pun nak layan lembut2 macam ni...
Tengok... Bukan main sayangggg lagi dengan barney ni.. Masa tengah amik gambar ni, atuk dia lalu...

"Amik gambau tuk.. Amik gambau.." Hahahaha.. Melaka sungguh! Gambau.. Luau... Seluau... Biauuu.. Mesti ikut nenek lereh ni.... :P
Satu lagi pening bila dia nak buat susu sendiri guna susu adik dia... Huwaaaaaaa.... Senyap senyaaaappp je dia bukak tin susu adik dia kaaaauuu... Habis terabur.. Susu adik dia senang bukak sebab tutup tin tu kan guna tutup plastik.. Susu Qila susah sket nak bukak sbb kena cungkil dgn sudu tapi tu pun dia sap sap soiii je boleh bukak.. Sejak beli botol susu ni, haaaaa.. Takdele sibuk dia nak buat susu lagi.. Tu pun dia bising sbb botol susu tu takde cover.. :P
Pas minum susu kena burpkan.... Hehehehe... Buntang bijik mata barney tu 'kekenyangan'.. Dia lepuk sedaya upaya okenggg.. Hehehe... Pastu dia sendiri akan cakap "Alhamdulillah, barney dah kenyang"

Napele Qila takleh layan adik Ariq lembut2 macam ni sayang??? Sian adik tau.. Hari2 terkebil2 mata dia tahan hati kena lepuk dengan Qila.... 

Tapi adik tetap sayang dengan Qila.... Mana akak dia pergi, ape akak dia buat... Dialah tukang sorak yang paling setia... Hehehe..

Ariq makin hyper... Kadang2 rasa haih, bukan penat tau tapi sakit... Hyper tu sampai kadang tertendang dada aku, tergusti gigi aku, tercucuk mata... Aduhaaaaaaiii.. Sengsara ko.. Makin kedingle mak kau mcm ni Ariq oiiiiii... Tu belum bab dia tarik rambut aku... Geget aku... Cubit kulit aku sampai melecet... Mak aih..... Ape ke hal ganas nau ni??

Taule anak jantan.... 

Tak sabar sangat nak tunggu bulan depan... Tanker Bi masuk Port Klang.. Boleh gi jumpa dia.... Boleh celebrate birthday Ariq atas kapal nanti... Kelassssssssssss kau maria!~

Heuheuheuheuheuheuheu..

Ish.. Bulan depan ARiq dah setahun dah??? Kejap je masa berlalu kan???? Dah nak setahun dah?? Padehal Ariq baru berjumpa dengan Daddy lebih kurang 45 hari je sepanjang dia melihat dunia ni... Next month dah nak SETAHUN??????? Hermmm...

Anak seafarer... Perkara biasa.. Jangan rasa kasihan... Berilah kekuatan dengan kata2 peransang agar aku terus kuat membesarkan anak2... :)

Eh.. Lama tak letak gambar Ariq kan??? 

Tadaaaaaaa...................

Ariq jadik model tudung siti terbaru u olssss..... Tgk tangan dia tu kena 'ikat'... Dia ngamuk ok aku sarungkan dia dgn tudung aku... Nguahahaha..

Skrg ni dah susah nak amik gambau dia... Dah tak mcm dulu... Skrg jangan kata nak senyum, nak pandang camera pun dia tak hingin.... Cit!

8 ulasan:

Lelord berkata...

ekekekek seb bek mak nenek umah aku ni xde sampai nak tuko pampers bagai...bagi tetek ngan btol aje hahhaha janji dia bahagia

Ummi berkata...

hahaha..mujurla..kalau qila pakaikan mami poko kt barney die..jenuh..

-NiD's- berkata...

hahahah comeilaa QILA ....kasik barney neneN, siap napkin lagik tuh akak.....

aznitaz berkata...

anak aku dulu pon takut ngan barbie tp skang pntg nmpk..asik nak mntk beli. cuma aku je x lyn...
bewajah baru skang blog ko..sweet..

ikbalzura berkata...

waaa qila mmg ade bakat jd kakak yg baik...hehhee

akak ....M3 msuk port klang lama ke??

ummu luqman berkata...

hahaha.. macam bengang jer ariq kena pakai tudung..

gee ryder berkata...

perangai qila tu sama je cam aqeel skg sejak ada adik..suma nk buat sndiri..dh prsn abg sgt dah..
Aku dh xbole nk control dh..bior jela haha

Aida berkata...

marsha, dulu aku pun selalu buli anak bujang aku pakai tudung .. nampak cute lah plak kannn .. tp part ikat tangan tu yg tak tahan tu ..