Rabu, Oktober 06, 2010

Demi menggembirakan hatinya...

Setiap hari aku fikir2 ape nak buat hari ni untuk menggembirakan anak2 aku....

Tambah2 lagi sehari dua ni, Qila yang nampak rinduuuuu sangat kat Daddy dia.. So, aku pun belikan toys (lagi) untuk buat dia happy.... Yelah, sehari dua ni kitaorg duduk kat umah PIL aku.. So, mmg bosan sket sana tak banyak toys..

Kat umah jangan ceritalah, sikit punye melambak toys dia.. Bukan nak spoiled kan Qila tapi Daddy dia jauh.. Hanya inilah cara untuk aku happykan anak2 aku... Budak2 yang membesar 24hrs dgn kehadiran ayah disisi mmg takkan faham... Hanya aku je yang faham perasaan anak2 aku... Hanya aku je yang tahu mcm mana diorang sedih dan pilu bila terpaksa berjauhan dengan Daddy dia... Orang lain takkan pernah tahu dan faham..
Qila sangat happy.. Dia sambut aku kat pintu dengan senyuman..

"Mummy bawak ape tu?" Bila nampak aku bawak paperbag..

"Ni mainan untuk kakak.." Punyelah happy dia terus amik paperbag tu then nak bukak tgk ape yg aku beli.. Disebabkan excited, dia sampai tak boleh nak bukak paperbag tu ok?? Hahahaha.. Terlompat2 dia mintak tolong aku bukakkan..

"Apelah ni Mummy tak boyeh bukak lah Mummy....."

Hehehehe.. Dia masih pelat tang L sekali sekala..
Aku belikan toys murah je... Jadilah buat tukar2 main kan.. Aku belikan botol susu kecik tu dengan iron.. Qila suka main iron.. Kat umah siap ade satu iron dan iron board utk dia.. Aku belikan satu lagi utk main kat sini.. Botol susu kecik tu utk anak2 patung dia.. Dia kan suka main mummy-mummy.. Heheheh.. Suka sangat dia sbb botol susu tu mcm ade susu betul..
Kali ni dia main barney.. Dia selalu tukar2 'baby'.. Last few days dia concentrate kat bear hadiah dr Tomei tu.. This time dia concentrate main barney utk buat jd baby.. Yele.. Qila kan ramai babies.... Barney ni pun dia siap dok tukar2 pampers.. Pening paler aku.. Habis pampers dia amik then pakaikan barney tu.. Tak sampai 1 jam, dia amik lg yg baru.. Haih... Pas barney habis minum susu, siap dia nak burp kan barney.. Heheh.. Susu tu dia gi letak atas kepala katil.. Takut barney nak minum tgh2 malam nanti.. Hehehehe..
Pastu gosok baju pulak.. Tekun dia menggosok baju kecik tu....... Suka aku tgk dia happy.. Dia ni bila nakal sangat tu mmg tak terkawal.. Kau marah macam mana pun dia tetap tak endah.. Bila aku nangis suruh dia jangan nakal, baru dia reti diam.. Geram betul!
Tgk tu... Kalau tido pun mesti nak peluk 'anak' dia.. Sanggup bagi barney tido atas bantal dia, dia tido tepiiii je.. Dah 2 hari Qila 'ninit free'.. Happy sangat aku... Dia nak mintak tapi aku betul2 garang kali ni... So dia takut nak mintak.. Lagipun kalau kat umah PIL aku, dia mmg betul2 disiplin.. Heheheheheh...

Qila sayang... Kita doa sama2 eh Daddy dapat balik cepat??

Sabar ye sayang... Daddy sms dan email tadi.. Dia sedih sangat bila Mummy cerita Qila tanye pasal Daddy.... Dia kata dia pun rinduuuuuuuuuuu sangat kat kite.. Dia lagi rindu kat kite dia kata...

Sabar ye sayang.... Daddy sayang Qila dan adik Ariq sangat2........ Dia bukan sengaja nak tinggalkan Qila dan adik lama2... Daddy pergi demi masa depan Qila dan adik.. Sabar ye sayang..

Mummy, nenek, atuk, mama dan ayah semua sayang sangat kat Qila...... Ariq juga....

Hermmm..... Cepatlah Januari menjelma..........

8 ulasan:

ct RUBI berkata...

sayu tgk pic yg dia tgh tdo tu. takpe, qila pasti setabah mummy dia :)

liza berkata...

ala sayangnya dia kat barney sampai barney yg tido atas bantal..kalau dah anak pompuan..mesti suka girlie gak kan..macam si wafiy tu..jenuh dah mama dia nak belikan lori laa..gitar la..n skrg dia tgh angau dgn train..tiap2 hari mintak belikan thomas..hehe

Tanpa Nama berkata...

Sorry...bukan tanak membaca...tapi x sanggup menanggung derita...just drop by here...
DaddY,Bilbao Spain.

mariaariffbaby.com berkata...

siannya baca entry mummy..
mummy+qila and ariq..kuatkan semangat yer

littlehumblelynn berkata...

marsha

anak sulung aku pun manja hampeh ngan papa dia..smp ke sdh x mo tido ngan aku..sejak ada adik lgler x mo..pantang papa dia x nampak dimata.,mulaler menangis cari papa dia!!

lamanya hubby nak balik..sabar je lah...x per masa skrg cepat aje berlalu..yg ptg communication x break down.:)

Ummi berkata...

sayangggg qila..hadehh..sedih!!

Aida berkata...

pandai dia jaga baby barney tu kan .. moga qila ceria selalu ..

Lelord berkata...

Gegel mmg suke men baby2 la gaknya kan..dak kenit aku ni pun ritu ms besday mintak baby yg de isap puting..Xdenya aku nak bagi dah ade yg kecit satu ni mintak yg beso dia..eiii ngeri aku