Selasa, Oktober 05, 2010

"Daddy ada ek Mummy?"

Hati ibu mana yang tak pedih bila anak dia tanye macam tu sebaik je nampak kereta Daddy bila kami sampai kat rumah family Bi petang tadi... Yep, keta Bi mmg park kat sini.. Umah kami kat Klebang dah tak muat dah nak letak kereta Bi...

Sangat2 sayu hati aku bila Qila tanye. "Eh Daddy ada ek Mummy?" Sambil buat muka yang sangat mengharap.... Terkedu aku.. Terus aku jawap "Daddy takde sayang.. Daddy works". Terus aku dukung dia dan pujuk2 dia... Aku tahu dia rindu sangat kat Daddy dia...

Dia turun, terus gi sebelah kereta Bi..

"Ni keta Daddy.... Canteeeeekkkk keta Daddy" Dia ngomel sorang2 then masuk dalam rumah..

Alahaaaaiii sayang... Cantek ke keta Daddy tu? Mummy tengok keta Mummy lagi chanteeekkk... :P

Sabar ye sayang........... Pejam celik pejam celik, baliklah Daddy tu sayang.. Janganlah sedih sayang... Sedih Mummy tengok Qila macam ni... Tadi masa Mummy gi works, Qila pandang Mummy sayuuuuu hati Mummy tau sayang.. Nangis Mummy masa on the way ke office tadi...

Maafkan Mummy sayang..... Mummy tak boleh nak buat ape2 untuk hilangkan rindu Qila pada Daddy.. Mummy just boleh tunjukkan gambar2 Daddy dan ceritakan pasal Daddy pada Qila je...

Setipa hari Mummy cuba beli toys untuk buat Qila happy.. Mummy cuba juga bawak Qila jalan2 bila Mummy ada masa untuk buat Qila happy... Semua Mummy buat setiap hari adelah untuk Qila sayang.... Itu sahaja yang Mummy mampu nak lakukan...

Maafkan Mummy sayang... Mummy tak dapat nak bawa Daddy untuk Qila... Daddy jauh...

Qila mesti kuat ye sayang??? Sabar ye sayang?? Nanti Daddy call, Mummy bagi Qila cakap dengan Daddy ye???

Bi................... Harap Bi dapat sms dan email dr Ling tu.... Ling sedih... DIa dah lama tak tanye Bi tapi semalam beria2 tengok gambar Bi kat meja makan.. Sedih sangat...

Cepatle masa berlalu..... Cepatlah Dikau ketemukan kami sekeluarga ya Allah.... Empat bulan lagi.... Empat bulan.... Hermmm...


Bi mesti rindu gelak ketawa Qila macam ni kan????

12 ulasan:

dila~noor berkata...

alahai...sedihnye..
sesekali rindu die datang ek.

bile tgk video tu,rs tebalik plak..sape kakak sape adik.heheh

LIP (^_^) berkata...

ala cian qila...emill suruh qila sabar bebanyak tau...nanti daddy qila balik ye..

littlehumblelynn berkata...

marsha

tiap kali aku godek blog ko..mesti bertakung airmata aku...sayang qila..jangan macam nih..sian mummy..

Lelord berkata...

uwaaaa aku nangis lagi

Aida berkata...

alahai .. kadang dari pandangan mata anak tu kita dah tahu perasaan dia kan .. harap marcia tabah demi anak ok ..

Ena Mazly berkata...

Qila sayang,

sabar ye manja busyuk mummy.. nanti daddy balik ye.. qila rindu daddy, daddy pun pastinya teramatttttt rindukan qila....

Ummi berkata...

WE are strong..because we have to be strong..mmuuahhh!!!untuk qila..sob..sobb.sedey!!

ikbalzura berkata...

cdeyyyyy...bercucuran air mata bila try to faham ape yg qila rsa..
cian qila...
kita yg dewasa ni pn smtime xleh cntrol perasaan bila rindu yg tersayang ni kan pulak budak like qila....qila mmg clever gurl...
b strong ye yayang...nnt papa blik bwk toy bnyk utk qila...

Marsha~ berkata...

smlm bila sy pujuk dia, jangan sedih2 sayang, daddy works.. nanti daddy balik daddy beli mainan..

tau tak ape dia jawap?

"kakak tanak mainan, tanak"

sedih sangat.. dia tak kisah pun tak dapat mainan.. bagi dia ape guna dapat mainan banyak kalau daddy takde.. dia nak daddy dia jugak..

kalau dulu bolehle kita guna ayat tu utk sedapkan hati dia.. tapi skrg dah tak jalan daaah.. sy sedih sgt.. tatau nak buat ape :(

dren berkata...

entah kali buat aku rase sedih kak bile bace blog kau ni. pejam celik, rupenye sejak Qila 5 bulan, aku dh mula jadi readers tetap kau tengok gelagat anak kau yang comel dua orang tuh. sedih aku kalau tiba2 mereka dah pandai rindu dekat bapak diorang yang jauh tu.. ape2 pun, kau memang terbaik la kak, kuat betul!.
hopefully, kau lebih tabah untuk masa mendatang, nnti anak2 kan dah semakin besar, dah lebih memahami.

Lady of Leisure berkata...

huwaaa syahdu lak rasanya... be strong k.. i know u r strong.. jauh di mata dekat di hati insyaAllah..

Tanpa Nama berkata...

i can´t read the whole story...or i will lost my way to the ship...spending 1 hr walking in cold plus taxi for 10 minutes just to see Mummy Qila n Ariq face...no comment but sumthing from my eyes goes down droping n continuous drop...
DaddY, Bilbao Spain.