Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2010

Sempena 15 tahun ulangtahun percintaan kami (part 5)

Imej
Hollaaaaa....

Heuheuheuheuheu... Sepatutnye seminggu 2 kali aku akan update pasal ni tapi almost lupe lah plak... Hari ni hari sabtu, sabtu yang tenang..... Takde agenda kebizian melampau mcm last week.. Hermm.. So bolehlah update blog.. :)

Berbalik pada entry sblm ni.. Kisah aku yang dah ada bf baru dan Bi yang ntah kemana tu.. Seriously, aku terus lost contact dgn dia.. Agak lama jugakle... So sepanjang aku off dengan dia tu, yes mmg aku ada bf baru.. Budak Sg Buluh.. Hehehehe.. Takyah ar nak sebut pasal dia.. Kronies mesti tgh dok bantai gelakkan aku ni.. Takpun diorg sgt2 horror adekah aku akan ceritakan semuanya A to Z atas ape yang berlaku???

Tentu tidak u olsss.. Banyak hati yang perlu aku jaga terutamanya hati suami aku iaitu Bi.... Kalau aku reveal semua, kecik nanti hati dia.. Ngeee.. Ni pun mesti ala2 sentap bila tau budak sg buluh tu masuk dlm ini cerita.. Hehehe..

Lagipun semuanya tu dah berlalu dan sangat2 private utk nak cerita semua..

Yang pasti, spjg aku dgn bf baru t…

Semalam adelah malam paling indah...

Imej
Hahahahahahaha... Indah lah sangat kaaaaaaaaaaaaaaannnn...

Semalam, masa lunch break aku gi mydin.. Ingat nak gi MPH sales tu tp hampehs.. Aku gian nak beli Peter & Jane plak ni haaa.. Heuheuheu.. Rasa tamak mcm nak borong semua siri.. :p

Oleh itu sbg persediaan itu, aku beli rak buku baru utk Qila.. Yang sedia ade pun free dr magic english so mmg dah tak muat dah...
Taraaaaaaaaa.. Oleh kerana utk Qila, harus PINK.. Kalau utk Ariq, harusssssssssss HIJAU! Gigih ni sampai umah terus pasang gitu.. Pakai skrew driver kecik je.. Pijar tangan aku nak ketatkan skru tu.. Nasib baik half way, ayah Qila datang so dia tolong pasangkan guna skrew driver besau.. Hehehe.. Nak jadik bini seafarer ni mmg kena buat sume sendiri ye... Tapi seriously, aku dah lama tak buat keje memaku memasang ni.. Melecet jari aku uolssssssssssss!~
Tengok.. Yang dot merah tu.. Hehehehehe.. Tu le padahnye memasang skru guan skru driver kecik tanpa membuka cincin kahwin!!! Hamik ko.. Masa ni lepas mandi.. Jari jemariku…

Update pasal anak2..

Imej
Ramai betul suruh aku sambung cecepat rentetan kisah aku dan Bi tu... U olsssssssss..... notty taw... Sabaule ye... Mak punye kepala nak tukar jadik pat segi ni nak mengingatkan semua peristiwa tu olsss... 15 tahun maarrrr, bukan 15 bulan.. Tu pun ade pas dah publish episode by episode tu kan, baru teringat ade beberapa perkara yg tertinggal... Wiizzzz lar nak taip balik kan????

Ok.. Mak janji mak akan update secepat mungkin... :P Sabau ye..

Harap2 broadband lahar tu kembali bertukar biru.. Dah almost 3 weeks hijau u olssssss! Sebelum ni tak pernah pun hijau.. Dah nak mampos agaknye..

Ni masa ni bila ye?? Ohye, masa gi tesco tuhari.. Jangan korang tatau. Anak aku ni duta tesco.. Selang 2 3 hari mesti nak gi tesco.. Kalau tak kang mulalah merungut2 kat umah.. Dia cukup suka amik barang masuk troli dan amik barang masuk dalam plastik.. Verangan jadik mak-mak gi shoppping kat pasaraya lah tu..
Lama btol dia tak main benda alah ni....... Skrg ni anak dah dua, so kenalah sediakan syiling ba…

Mummy mie!! Amik gambau kakak dengan bear....

Imej
Skrg ni dah pandai demand suruh Mummy amik gambar dia....

Tapi pelik, lately ni dia akan panggil aku "Mummy mie!" Tatau nape...

Kalau sebut makanan jadi makan nanan... Kak Shameera jadik Shami meera... Nenek jadik Nene nek....

Rapper ke hape?? :P
Kalau ketawa tuuuu, satu taman perumahan ni boleh dengar.. Tapi kalau cakap dgn Daddy dalam phone, alahaaaiii.. Kentot dia pun lagik kuat..
Tetaaaaaaaaaaaaappp dgn hobi main mak-mak dan main masak2.. Kalau kat umah nenek Tengkera, sepanjang hari dia boleh tahan duduk kat dapur main masak2.. Mahu tak heaven dapat potong sayor dan dapat main periuk belanga yang real punye.....
Qila makin kuat dan tabah macam Mummy.... Dia makin faham kerjaya Daddy dia...

Semalam aku dah start bacakan dia buku Peter & Jane.. Memang bagus buku tu.. Sekali imbas baca Qila dah kenal Peter, ball, dog dan shop (dia sebut as chop).. Hehehe.. Aku baru start dengan siri 1A..

Semalam masa lalu Stadhuys, aku tanye Qila..

"Qila ingat tak kita datang sini de…

Qila gi schoooooolllllllll

Imej
Actually bukan gi school betol2.. Just aku masukkan Qila dalam module program anjuran Alimkids Melaka ni je.. Module tu ada 8 class.. Each class just 1 jam je every saturday.. Just module utk bagi pendedahan kids umur 2-4 tahun bergaul dan belajar tapi just seminggu sekali je...

Aku mmg excited sgt pagi tu.. Maklumle ni 1st time aku bwk Qila gi program macam ni..
Memula masuk je class tu, spoiled sketlah sbb ade budak nangis.. Haih.. Qila takbleh tgk budak nangis nanti akan spoiled mood dia... Dia start ar rasa sumthing bad will happen sbb ade org lain tgh nangis... Dia kan, kecoh kepoh.. Sibuk je ngekor budak yg nangis tu.. Aku datang lewat sket class dah btol nak start.. Terus duduk dalam bulatan.. Tp Qila masih belum in, so dia ala2 tercengang2 sket....
Ariq relax je minum susu....
Teacher Wawa bagi Qila pilih satu sticker, then tulis nama dia.. Bila teacher lekatkan sticker tu kat baju dia, dia gi cabut then lekatkan kat kaki dia.. Haaaiihh.. Terpaksa aku amik then semunyikkan..
Masa …

Sempena 15 tahun ulangtahun percintaan kami (part 4)

Imej
Okay... Apa last episod sebelum ni??? Kisah tragedi 28 Mei 2002????

Hermm... Sebelum tu meh aku kasi relax dulu jangan stress nak fikir ape berlaku next.. Hahaha..

Meh kita tgk gambar lama2 aku time aku belajar dulu..

U ols boleh ar nak buat bahan gelak hari ni.. Hahahaha.. Gila buruk muka aku time belajar ni... Selekeh... Tu sebab Bi makin lama makin tak sayang aku kot.... :P

Ayuh kita...

1st sekali meh tgk gambar mak masa mak umur 18 tahun.. Masa ni tgh amik Form 6 kat Malacca High School.. Ni kat Sg Congkak kot masa rombongan sekolah.. Hehehe... Walaupun mak nerd time kat sekolah, belajar tak toleh kiri kanan tapi dressing takdelah nerd jugoks.. Hehehe.. Sket2 aku kikis imej rappers aku tu... Tapi seluar tetap besar.. Size 32 ni nyah oi.... Tapi pakai belt lah.. Kata rapper kan.. Hahahaha.. Sejak aku kenal Bi, aku start pakai feminin sket2.. :P
Then ni lak gambar masa 1st day mak jejak ke UKM tu.. Hahahahahaha... Masa ni Bi siap sewa keta ok utk hantar aku ke UKM.. Betapa dia gembir…

Baru aku rasa nakal anak jantan itu adelah haaiiihhh!~

Imej
Ko tengok... Ko tengokkkkkkkkkkkk... Aku pun tatau mcm mana dia boleh masuk dalam bakul baju kotor ni... Ni mesti keje Qila sbb sepahkan kat lantai.....
Si Ariq ni pun satu, dah termasuk tu dia lagi terusssssssss masuk sampai habis... Dah tu, tatau nak kuar... Pastu, akak dia si bijak tu kaaaaaaaaaaannn gi tolong.. Kau nak tau mcm mana dia 'tolong' adik dia, gi lah tgk video bawah tu.... Haihhh.. Kering darah aku..
Masa ni blom nangis lagi... Dia belum lemas lagi ni.. Heheheheh..
Ni pulak masa dalam keta busu boy dia..... Bukan tau reti nak duduk diam.. Dah terperosok celah tu, dah takleh bangun dia start le menjerit... Bukan menangis ok.. Menjerit!
Bila dah dapat diri, habis dia main volume radio.. Kejap besaaaaaaaaarrr kejap kecikkkkkkkkkk.. Haih.....
Kat KFC plak, dia gi lambung dulang berisi air milo masa kat kaunter cashier tu.. Pantas btol tangan dia.. Habis tumpah air milo kakak dia... Bengangggg je cashier KFC tu.. Terus kena bayar balik air milo yg tumpah tu .. No free ref…