Sabtu, September 25, 2010

Stroller untuk anak ketigaku.. Heuheuheu..

Hehehehehehe... Ape korang ingat aku dah start shopping barang2 utk 3rd baby aku, means aku dah pregnant laaaarr??? Harapaaannn :P

Takde maknanyeeeeeeeee.........

Saje nak bagitau... Stroller ketiga aku beli utk anak2 aku dah sampai..... Tadaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

Mcm biasa, si sulung rasmikan dulu... Nampak je lori Gdex tu turunkan stroller, terus dia claim "Eh.. Ni Kakak punyeeeeeee" Cit..

Aku beli 2nd je.. Murah.. Jadilah kan utk buat basahan Qila yg tak reti nak jalan sendiri dan asyik berebut stroller dgn adik dia je.. Susah bila dua2 nak tido serentak time aku keluar shopping. Anak2 dah di trained tido serentak... So dah ade yg ringan mcm maclaren tu so mmg cun lah... Stroller lama Qila pulak buat jenjalan kat area umah time petang2.. 24hrs tersadai kat porch.. Tak perlu nak bukak tutup..

At last aku beli gak brand Combi ni walaupun aku tak berkenan btol dgn 'kelembutan' besi stroller ni.. Aku rasa ni kalau Bi terpijak mmg hancur.. :P Tak payah Bi pijak kot, Qila pijak harusss bengkok.. :P

Tapi, kata nak yg ringan dan murah kan? Combi pun Combilaaaahhh.. Tapi bila Qila duduk je dalam tu, aku rasa kesian kat stroller tu sbb max umur adelah utk baby 24months... Huehuehue.. Dahle Qila dah 14kg.. Yele, mana ade lightweight strollers yang dibuat utk budak lebih 15kg????? Belasah je lah.. Kalau patah ye beli yang lainnnn... :P Pasni Mummy dah boleh buat sewa strollers.. Strollers mainan Qila je ada dua ok.. :P

Sampai2 je tadi bertungkus lumus gak aku nak cari sendiri button bukak dan pasang.. Heuheuheuheu.. Yele, beli online dan stroller ni susak sket nak lipat dia kau kau tatau.. Qila tetiba terus amik patung po po dia letak dlm tu then tolak satu rumah.. Stroller ni mmg totally LOOK NEW.. Berbaloi beli lah. Maybe anak owner lama tak suka duduk dlm stroller ni.. Bersih gila seat dia.. Yang penting boleh recline habis... Mmg sesuai utk new born.. So anak ketiga aku esok takyah beli lain.. Pakai ni aje dah.. OK kan Bi kan??????? Erk.. Kalau tak jahanam lah kan... :P Bukan main suka lagi duduk mcm askar nak lintas hormat.. Kaki terjuntai.. Tu sbb aku tak suka Combi.. Kaki anak ko takleh nak letak.. Sbb tpt letak kaki ke dalam sgt.. Tapi disebabkan murah dan look new, aku belasah beli lah... Buat ape nak cerewet sangat kan?? Gilir2 le nanti pakai dgn Ariq punye..
Happy Ariq tgk kakak dia pun naik stroller sama2 mcm dia masa gi shopping tadi..

Hehehehehehehe.... Nasib baik time shopping aku selalu bawak bibik dan mama.. Boleh gilir2 tolak dua stroller.. Aku pernah tgk phil&teds.. Seat belakang boleh lemas woooo sebab sempit dan takleh nak pandang depan... Aku tak rasa anak2 aku akan suka nak duduk mcm tu.. Dahle mahal beribu2 riban.. Tak kisahle kena tolak 2 stroller pun.. Esok kuar yg no 3, suruh Qila je tolak adik2 dia.. Hehehehe.. Tapi pemegang Combi ni rendah.. Kalau aku pakai heels, mmg bongkok le nak pegang itu handle.. Ke boleh tinggikan tapi aku tak tahu ek?? Memang sempit lah jugak utk Qila.. Ahhh takpelah janji dia happy sbb ade stroller baru... Janji aku takde mcm sesetengah org yang fobia nak gi shopping sbb tak sanggup nak kejar anak2 berlari.. Nakal2 si Qila ni nakal kat umah je.. Kat luar dia le anak paling behaved.. Tu sbb ramai tak caye dia ni lasak dan nakal kat umah... Kat rumah aku mcm zombi.. Mcm tarzan meroyan ok...

Tadi gi beli susu dua beradik ni... Perggghhh... Hampir rm600.. Ariq dah makin kuat menyusu.. Bayangkan 10 bulan?? Dah rm6000.. 2 tahun??? Pergghh.. Takot aku nak kira..
Baru skrg terfikir, napelah aku tak fully breastfeed anak2 aku??
Takpelah, anak no 3 nanti.. Nguehehehehehehehehehe...
So topik kali ni mmg sesuai letak tajuk anak no tiga.. :P

8 ulasan:

Lelord berkata...

ekekekeke mana dak zaki ni...
aku nk tau komen idia pasal anak no.3 hahhaha

Ummi berkata...

asyik dok sebut no3 jek ni..tak lame lagi harus boleh ade..hehehe

laila berkata...

no 3, cepatla no 3
huhu

Marsha~ berkata...

ambooooooooiiiii... org2 yg berkata ni mcm dah anak 4 5 eh??? babap kang... korang tu jalan dulu.. :P

Marsha~ berkata...

ambooooooooiiiii... org2 yg berkata ni mcm dah anak 4 5 eh??? babap kang... korang tu jalan dulu.. :P

Tanpa Nama berkata...

bli on9 ker stroller?? bagi link..nak cri stroller murah gk ni..

Marsha~ berkata...

tanpa nama ni sape? bagile salam.. bagile nama.. yg selalu komen tanpanama ni selalunye laki aku.. takkan dia nak beli stroller utk anak ke 4 dia kot.. :P

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

hahaha..betol,rocky pun perasan tanpa nama selalu daddy qila..beli online kat mana marcia?brapa rat?murah tak?kalau cantek bersih okla.sebab ada org cakap beli online terkena yg comot...tak best kan