Rabu, September 15, 2010

Raya ke-4 paling penat seumur hidup..

Raya ketiga tuhari, aku anak beranak pun pulang ke Melaka.. Yele, kami belum raya dengan family Bi lagi....

Alkisahnye bibik aku yang horny belaian lelaki tu mmg haih.... Nak lepuk2 je paler dia bila dia kata, dia tertinggal kunci umah kat kampung Muar..... Dahle umah mak Bi penuh dengan tetamu kedah-yang-malas-basuh-pinggan tuuuuu.. Aku anak beranak serta bibik terpaksa tido bilik belakang.. Ada 2 katil bujang.. So Qila tido dgn bibik, aku tido dgn Ariq.. Nasib baik ade aircond kalau taaaaakkk mmgle ade minah indon kena bakar dan abunye dibuang kat longkang tepi rumah malam tuuuu... (Buat bunyi antu)

So esoknye pepagi terpaksa patah balik Muar nak amik kunci rumah... Sengal kan?? Tapi takpe... Dah alang2 sampai Muar tu, terus aku beraya rumah Ena dan Capt Mazly.. Ngeeee...

Tapi sebelum tu kami beraya umah mak sedara Bi dulu... Area2 umah Bi jugak...... Wow... Sungguh sexy yg warne ijau tu... Heuheuheu..
Hari ni panas terik wooooo... Nasib baik anak2 aku ok je dalam keta.. Otw ke Muar aku just lalu jalan dalam... Takle seterik lalu hiway sbb jalan dalam banyak pokok...
Ariq skrg tengah gian nak diri dan bertatih.... Tak reti duduk diam tau.... Lasak dan notty dia dah makin ketara...
Masa ni dah sampai rumah Ena dan Capt Mazly... Kami dijamu dgn mee goreng yang sedap... Qila makan bertambah2.. Hahahaha.. Pas makan, main2 kat port biasa.. Hehehehehe...
Ni le Ena.. Bethrisya tgh sibuk main kemana tataule dia... Posing sebelum balik ke Melaka balik..... Thanx Ena untuk layanan yang superb tu... Ena ni lah satu2nya isteri seafarers yang aku kenal online yang sering aku berjumpa... Dah lebih setahun kot kenal dia... Walaupun isteri Capten, tapi tak pernah riak dan sombong mcm org lain.. Tu sebab aku senang dengan dia.. ;)
Sampai je Melaka terus serbu tesco... Suka betul Qila sebab lama gak tak gi tesco.. Minah ni kan duta tesco.. Heuheuheuheu.. Stroller Ariq tak bawak so kami letak dia dalam troli je... Dah besar sangat dah anak Mummy ni kan???? Aku shopping barang2 nak buat spagetti macam org gila... Ni 1st time tau aku mencuba nak buat spagetti?? Sejarah tuuuu... Tu sbb agak kelam kelibuts nak cari bahan2.. Dahle daun basil pun tak kenal.. Hahahaha..

Nasib baik ada abg Nan.. Aku beli dan masak semua bahan2 just berpandu pada sms dr Wynn sahaje.. Terer tuuuu..
Apa????? Nak masak spagetti pun lorat??

Heelluuuu nyah.. Mak ni jenis womans yang tidak ke dapur ok.. Mak petik jari jeghs sume siap... Nguahahahahahahahaha... Tu sbb jari mak halus mulus... Tak memasak dan membasuh.. Bukan sbb ada maid.. Dulu takde maid pun aku mmg tak masak.. Sbb balik2 keje je, mak aku atau mak Bi dah siap masak.. What to do.... :P

Tu sbb sampai dah tua nak mampus ni aku tak reti masak benda2 yang susah2... Sambal dengan ketam masak cili padi aku taule.. Asam pedas ke tahule.. Tapi yang susah mcm rendang ke... Nasi ayam keee, aku mmg tatau... Disebabkan Mama masih kat kampung, dan ada tetamu nk datang rumah malam ni, so aku TERPAKSA masak.. Paling senang nak buat dan nak belajar on the spot adelah spagetti... Tambah2 lagi aku ni jenis fast learner.. So sap sap soy maarrr... Ngeeeee..
Dah siaaaaaaappp... Laju2 aku masak ni weyy.. Tetamu dah sampai aku still tak siap lagi sbb sampai rumah dah lewat... Tapi... Habis licin hingga ke titisan terakhir... Tak cukup koooooooo... Aku mmg tawakal je.. Padehal tetamu dah ramai sampai, kuah spagetti aku tak siap lagi... Dahle masak sambil refer sms dr Wynn.. Gila kan?? Sekali hangus tak jadi malu je... Tapi Tuhan pun tolong akulah malam tu... Bukan saje jadi, tapi sedap gila plak tu... Hahahahah. Perasan..... Kuah spagetti pulak habis licin diorg bedal macam makan mee sup.. Nasib baik ngam2 soy tinggal utk Angela...
Ni semua sedara mara yg bagi moral support sbb diorg ni 1st time merasa air tangan aku... Selama ni aku mana pernah masak utk diorg... Sejarah ni weyyyy.. Tu pak busu aku tu polis.. Dia banyak gosip pasal kes lawiya tu... Sian kan?? Hawau punye pembunuh sialan tu!
Anak aku yg segar bugar tak tido even dan pukul 11pm.......

Pastu Angela pulak datang... Pukul 1am baru dia balik... Update blog, pukul 3am baru aku tidurrrrr... Penat gila nyah tapi aku amat2 happy........ :)

3 ulasan:

Lady of Leisure berkata...

wah dah tengah malam mata dia masih segar kan hihi

Wynn Yasser berkata...

Tahniah!!! Berjaya jugak kau menghasilkan spaghetti bolognese dgn hanya berpandukan sms. Dan, mengikut gambar yg disertakan, rupa bolognese tu adelah seperti rupa yg sepatutnye. cayalah nok. resipi tepaling singkat mak penah taip. hahahaha.. lepas nih asal org datang je rumah kau, kau bedal masak bolognese nyah... mudah, cepat dan yg penting shedapppp bak kata Qila. Tahniah sekali lagik!!! huehuehueheu...

Aida berkata...

hahaha .. jadi abu tu yg tak tahan .. tergelak aku baca ..
err nanti saya pun nak lah merasa spagetti tu ye .. hehehe