Jumaat, September 03, 2010

Projek manik aku... Huhuhu

Dah 2 3 hari mmg plan dalam kepala nak jahit manik kat lengan baju kurung raya deyyyyy... Akhirnya semalam, aku dan opismate gi borong manik daaa.. Amat2 puas hati sbb kedai tu pilihaaaannn sangatle terbaik woookkkk.. Juling mata kau nak pilih beads yang cantik utk baju... Tahu jahit ke tatau jahit ke tu belakang kira yang penting BELI abhan2 dulu... Wakakakakakaka...

Punyelah semangat aku ngn bebudak opis aku datang dr jauh cr kedai manik ni..... Kami beli bukan main banyak.. Siap beli jarum, bekas letak manik dan benang lagi.. Wakakakak.. kata first timer kan?????? Tak padan yg sorang tu tgh cirit dan sorg tu tgh mabuk2.. Nguahahahah...
Tengok tu.. Banyak kan?? Memilih color dan bentuk beads sampai terduduk kaaauuu.. Satu jam kat kat kedai tu memilih manik.... Perghh... Banyak gak duit habis 'shopping' kat sini ekkkk????
Ni separuh dr manik aku yg dapat sumbat dalam bekas ni....... Ikut tema tahun ni... Warna warni... :P
Baju raya pertama... Jangan gelak ek..... Ni standard amatur ni wey... Sampai rumah semalam terus aku start projek aku ni.. Bukan main excited lagi nyah oiiiii.... Tudung aje yang tak dapat2 lagi ni.. Hampehs btol..
Baju kedua.. Tatau nak buat pattern mcm mana.. Dah styel ni aje yg aku tahu... :P
Tadaaaaaaaaaaaaaaaa... baju ni sgt sesuai dgn hangbag hijau ku... Dadadadadadada...

Jeles tak?? Heuheuheuheuheu...

11 ulasan:

-NiD's- berkata...

kaksYa nak TEMPAH blew????
bekenan nie....cecantik sume beading yg akak jaitkan......

εїз Cik Fasya εїз berkata...

wah..pandai dh tu nk jahit manik..
okeh,raya tahun depan anta baju raya kt melaka!akak jahitkan manik..heeh~

neverletmego berkata...

U terror la u buat ..ajar la nadia ..:)

ourLOVEternity berkata...

beli kat mn manik byk2 nie???

Lady of Leisure berkata...

rajinnya menjahit.. cantik..

ummu luqman berkata...

wah.. rajinnya. yg 1st tu cantik. kain dia pun santekk..

alamaya berkata...

saya tahu kedai tu!!! huhu
sebab kedai tu la memang tempat tuju kalau nak beli barang wat bunga . selalu pegi sampai dah baik dengan budak2 indon kerja kat situ...leh dapat diskaun..hehe
memang kat situ banyak manik kan....sedai duit saje..
terror gak jahit manik ehh....leh tempan ni..hehe

oneyani berkata...

cantek kot!kalau dah tangan seni..buat ape pon jadi

Marsha~ berkata...

hehehe.. cantik ke u ols??? beginner je ni.. nak buat yg vouge2 tatau lagi le... nak tempah ye bulehhh.. raya tahun depan lah ye... akekekekekek

Elyn berkata...

thn depan aku hantar kat ko ek nyah!!!

Aida berkata...

bravooo .. akhirnya dah siap ye ??
kalau di hantar tahun depan, brapa lama bley siap ??