Khamis, September 30, 2010

Openhouse Universiti ku......

Tahun ni tak berapa penat langsung sebab tak kena masak macam tahun lepas...

Teman jabatan aku, si Canselori pada tahun ni adelah 60's.. So kena pakai baju2 ala2 kebaya dan kain batik... Cis!

Kalau anak2 dara sukalah nak tayang pungkok!. Ni aku dah beranak dua ni mana ade pungkok nak ditayang sebab pinggang dah lebih besar dari pungkok.. Hahahaha
Konon2 kalau 60's, kenalah ade lesung batu giling ni kan... Ntah sape punye mak le yang punye.... Konsep makanan semuanya kuih2 kampung macam wajik, dodol, kuih genderam (telinga keling), nasik kunyit dan lemang segala tu... Aku tak makan pun sbb macam takde rasa nak makan... Aku just gi khemah jabatan lain.. Aku makan sup tulang, laksa, otak2, sate dan cendol.. Pastu balik opis leee..
Ni le jabatan aku punye khemah... Takdele 60's sangat pon.. Aku takleh nak komen banyak2 sbb aku takde tolong hias pun.. Datang just susun sikit2 ape yg patot, pastu blah.....
Ni rasanye masa nak tunggu TYT datang jengah khemah kitaorg...... Khemah kitaorg adelah yang pertama disinggah oleh TYT...
Gadis2 gituuu... Ni baju kebaya aku ni lama punyeeeeeee.. Dah nak 10 tahun kot. Aku tak ingat Mama beli kat mana.. Kain batik tu bukan kain batik utk kebaya ni.. Tu kain batik utk baju kebaya nyonya aku yg dah tak muat langsung nak pakai.... Tu pun dah 5 6 tahun kot lamanye.. Nampak baru kan?? Tengokle sape kan?? I kan pandai jaga barang u... Tu beg bakul tu beli kat Chiangmai.. Mahal woooooo.. RM30.00 tak tolak VAT.. Ngueheheheheheheh... Tudung beli online, inner tudung baru beli sehari sebelumnye kat Dezahra.. Ngueheheheh..

Punye lah details nak cerita kan?? Kau hingat ko redmummy kers??? Lalalalalalalalalalalalala...
Mak2 budak mmg kena duduk atas kerusi.. Mana leh duduk bawah kan nanti lemau.. Nguehehe.. Ni sume opsimate aku ye.. Semua dah beranak pinak..

Sebelum balik nak jugak bergambau dgn vespargo ni... Kata 60's kaaaaaaaaaaannnn.....
Brooch tu kan, ade kesahnye tau.. Masa aku kawin dulukan aku pakai khidmat ManKajang utk buatkan baju sanding aku.. Tu brooch tu 'terlupa' nak pulangkan time pulangkan accessories baju pengantin tu.. Ngueheheheh.. Mmg sarat barat brooch tu ni baru ade can nak pakai... Disebabkan dah gemok, kebaya ni takleh nak butang 3 macam yg sepatutnya.. Boleh butang sekali je kat tengah.. Buweeeeeeekkkkk...
Panas ni wey... Pas bergambar terus balik opis layan aircond.........

Tahun ni makan so-so jeghs.. Tak sedap sangat dan takle tak sedap langsung.. Ok Ok jeghs...

6 ulasan:

Lady of Leisure berkata...

cantiknya berkebaya.. :)

laila berkata...

tapi kan kakkkkkk
akak tetappp lg kurus dr sy tau
huhu

littlehumblelynn berkata...

marsha

sapa kata ko gemok?
xler...bg aku kalo leh fit in kebaya..means ok ler tuh!!cantik..

LIP (^_^) berkata...

ok je marsha..xmok pun.. :)

Ealyie berkata...

inner awning de'z mantop ek beb..;)

atigoh@gmail.com berkata...

assalamualaikum......