Rabu, September 08, 2010

Kalau raya mesti wajib main bunga api

Baru malam tadi balik Klebang setelah berhari2 kat umah mertua... So, amik peluang main bunga api dengan anak aku.. Si Ariq dah lena beradu daaa.. Dia tu memang mat tido.. ;P
Pelita ni actually bukan aku punya.. Ni ehsan badan kebajikan (hahahahahah) taman perumahan aku le... Diorg gi cucuk kat depan setiap rumah di seluruh perumahan ni.. Sweet kan?? Tinggal kau rajin tak rajin nak letak minyak dan nyalakan jeghs... So adik aku tgk yg mana ade minyak so dia nyalakan laaaa.. Baru rasa meriah raya okeng....
Sunyi plak time ni.. Anak jiran2 aku takde lak kuar main bunga api.. Diorg kiyamulai agaknyeeeeeeeeeh.. :P Happy sangat Qila... Yele last year dia baru setahun 4 bulan tatau lagi nak 'nakal-nakal' main bunga api.. Time tu dia main mcm takde perasaan sangat.. Tahun ni dah mcm mak nenek bercakap melompat dan sebagainya.. Hehehehe...
Lajuuuu je tangan kiri dia nak pegang api tu........ Memang kena awasi setiap saat dah detik wooooo... Kami main luar pagar rumah sbb berasap sangat le... Kang asap masuk rumah kang nayeeee si Ariq lemas tgh tido tu....
Nasib baik ade busu Boy ek sayang... Kalau Daddy ada mesti lagi seronok kan?? Apelah Daddy tgh buat tu agaknye ek???
Aku beli satu jenis je bunga api.. Jadilah kan... Kat kampung nanti mesti ade banyak cousins aku beli...
Mummy nak jugak amik gambau dgn Qilaaaaaaaaaaa.... Tapi susah btol dia nak pandang camera... Wey mantap gak night mode dari camera henpon aku ni... Aku sukalah henpon ni.. Even digital camera pun blur time amik night mode tauuuuu...
Aku pegang kepala dia suruh pandang ke camera.. Heuheuheuheu...
Last2 suruh je busu boy amikkan......... Tgk tu selipar tetap ijau.. Kau ado?? Heuheuheuheuheu...
Pas main bunga api, busu Boy bawak round naik moto jap.. Taman perumahan ni mmg sunyi dan aman time malam... Tenaaaangggg je... Bunyik mercun pun sekali sekala je....

Rindunyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kat Bi...... :(

Oppsss... Bi antar email tanye nak ape sbb dia nak shopping kat Rotterdam.... Bi......... Lagi mahu tanyeeeeeeeeeeeeee.. Nguehehehehehehe...

8 ulasan:

Lelord berkata...

hahahhaha thn lepas najlaa pun men sowang2 jek bunga api....ekkkeke aku nmpak sipi umah aku

-NiD's- berkata...

muMmy n Qila men munga api...cute jaaa..selIpa ijO tak tahn tuh..memang kaksha nie fanatik ijO suNgguh..ehehehhe...iJo memang nice..coOl cOlours...

wah, hubby tanya nak apa..syOknyaa....pesan jgn tak pesan yer kaksha...

KAKSHA, SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI....

DYLA berkata...

selamat hari raya buat qila sekeluarga.

maaf zahir batin =)

dari inas & family..

Fazlinil Irma berkata...

seronoknya... rindu dgar bunyi mercun. wpun tahu bahaya. tp tu lah antara kemeriahan raya di msia.

sini. sunyiii. =(

Jiey^Mien berkata...

Selamat hari raya..
=)

laila berkata...

happynya Qila
suka dia dpt main bunga api yea
selamat hari raya kak!

Elyn berkata...

aku belikan wafiq bunga api then ajar die main. ko tau die cakap apa?? "api aye = api bahaya". haha siot je ni semua nenek die ajar. last2 aku ngan faiz je main. die duk jauh2 keh keh

Aida berkata...

adin dgn dina pun melayan gak bunga api .. sampai jiran sebelah geram je sbb baju dia kat ampai bau asap bunga api .. hehehe