Khamis, September 23, 2010

From Taranto with love.. Hehehe

Ecececece.. Mesti org dok ingat aku update blog dari Tarato, Italy.. Wah kelassss mak kalau betul nyah.. Makan hati je kronies2 mak kat luar sana.. Ngeh ngeh ngeh..

Actually, sang suami kesayangan aku tu haaa.. Skrg kat Taranto tgh discharge cargo kat port Taranto.. Kalau Bi tak sebut, haram aku tatau kat Italy ade tempat nama Taranto.. :P Rome i tauleeee.. Tapi Bi kata, kalau nak ke Rome, hanya 2 jam perjalanan naik bas.. Bestnyeeeeeeeeeeeeeeee... Tempat impian aku tu nyah..

Ni bestnye kan keje macam Bi ni... Srkg aku rasa tak jeles le pada org2 yg suaminye keje kat darat atau belayar setakat 2 3 bulan.. Jeles tu tetiba hilang sebabnye, laki aku ade gak beli barang dari Italy.. Kau ada?? Nguahahahahahahahaha.. Jahat kan statement..

Merasa gak Qila dan Ariq pakai barang2 dari over the seas.. Bukan beli online kat blog2 jual brand-kononGap-Adidas-tipu-dan-ciplak ok... Ini freshly dari overseas... Nguahahahaha...

Best siot berlagak di kala sedang berpuasa ni.. Nguahahahahahahahahahah.. Korang berbulu tak?? Aku pun berbulu weyyy.. Macam siot je nak berlagak.. Bukan dapat 2 3 designer handbags pun kan?? Setakat beli fridge magnets dgn tshirt I LOVE ROME jeghs... Ape barang... Hehehehe.. Eh.. Cakap pasal I LOVE ROME, dariiii dullluuuuuuu lagi aku selalu mintak Bi belikan tshirt macam tu tapi haram takde nye dia beli.. Mostly dia beli tshirt HRC yang skrg aku dah tak muat nak pakai.. Yele, dulu aku pakai size XS dan S nyaaaahhh....

Soooo.....

Kite tunggu jelah ape Bi beli utk aku dan anak2 ye.. Like always marrr.. Bila parcel sampai, harussss publish dalam blog.. :P Ngeh Ngeh Ngeh.. Pas Italy, dia ke Genova lak.. Dekaaaaat sgt dgn Swiss.. Kat sana pun dah fikir2 nak mintak ape nieh..

Tapi entah bilanyeeeeeee.. Dulu masa dia kat Korea macam2 dia beli.. Tapi kat sana dia 'hidup mewah' sbb elaun makan tinggi... Skrg kat atas kapal, makan free berak cangkung free. mana ade elaun makan.. So, pepandaile dia allocate bajet utk anak isteri dia yg tersayang ni...

Yg bestnye, walaupun tak dapat berhubung melalui phone calls selalu, tapi tetiap malam dia akan hantar email.. Sesekali dia akan call.or sms. 10 minit kena bayar USD20.. Ape nak buat, dah rindu kaaannnn...

Teringat masa muda2 dulu berbalas email dgn boifren.. Hehehe.. Dulu siap tulis surat berjela2 panjang... Kat email lebih banyak bleh tulis dan cerita...

Bi..... Cepatle balik sayangggg.. Rindu sangat kat Bi....

Nanti Ling masak spagetti utk Bi eh... Bi makan banyak2 eh??

Hermmm... Nampaknye 1st birthday Ariq Bi takde lah... Terpaksalah buat party sendiri.... :( Againnnnn........

5 ulasan:

adex-aieda berkata...

mmg beruntung ko nyah...hahahahahah...adex ni nak dpt cenderahati luar negara..kenelah tunggu bos or officer2 kat opis ni yg g jejalan over the seas tuh...takat dpt fridge magnet..keychain...cukup bangga beb...hahahahah

Ummi berkata...

takpe..boleh online kot macam besdey qila dulu kan..

PurpearlLyna berkata...

kak sha,
ingatkan ade Toronto je kat Kanada.

taranto pun ade ghupenyer !!!
dush dush !

Tanpa Nama berkata...

tau xpe...so pasnie jgn kompuse Genova dan Geneva yee...

HaninFarshid berkata...

wah! bestnya rome....takpe..dier beli apa2 pun asalkan dier ingat kat kiter..hihi! at least kiter tau mana duit dier gi...abis kat kiter...hahahah!

yups...telefon lah tempat kiter melepaskan rindu...mahal pun...nak buat macam mana....cara tu je nak keep in touch...ye tak?

wah! birthday ariq mesti gempak macam birthday qila....kalau farshid dah balik time birthday ariq...insyaAllah takde pape..nak giiiiiii...dulu birthday qila tak pat gi...hee...tak malunyajemput diri sendiri :P