Rabu, September 01, 2010

Baju raya Qila.. ;)

Entry wajib setiap tahun bila menjelang raya..... :)

Macam aku cakap, tahun ni Qila meriah dgn baju kurung.... Ade 5 pasang semuanya.... Rezeki anak aku..... Aku just belikan dua pasang, yang lain nenek dan Uncle Jib dia yg belikan....
Mostly kainnye jenis cotton... Sejuk dan selesa... Siap Qila buat baju kurung pahang lagi... Pagi raya nanti kami pakai sendondon yang belah kiri tu..... Ni le kain yg aku beli kat Jakel Segamat...
Yang belah kiri tu aku beli semurah RM15 aje... Hehehehehehe... Ohye, baju kurung kelima takde disini sbb aku letak kat umah Mama.. Tak dpt nak amik gambau.. Color dan material sebijik mcm baju melayu merah Ariq yang aku publish semalam... Uncle Jib dgn Auntie Elvie yang belikan... So LIMA pasang ni tatau le nak pakai bila.... Tapi aku rasa boleh je nak pakai kalau buat gi jenjalan shopping ke.... Sbb haritu aku nampak anak chinese pakai baju kurung masa gi jenjalan kat shopping mall.. Takde hal pun... Kite anak melayu pulak nak jadi masalah nak pakai baju kurung.. Huhuhu.. Kata pengaruh Ana Rafali kaaaannn.. Heuheuheuheu..
Tshirt dan blouse yang aku rembat masa JCard sales dulu.... Semua size 5 tahun... Jangan gelak pulak ye sbb aku beli baju biru tuk Qila... Cutting dia lawa.. Qila pun takde baju biru so why not kan?
Murah2 je aku beli baju ni... Janji ia adelah baruuuuuu dan dari duit halal... Brand Miki jeghs, brand fav. aku kalau kat JJ... Dah kat Melaka itu aje yg ada... Tahun ni btol2 tak sempat nak gi KL shopping.... Takpelah, boleh je beli lain kali... Oooppsss.. Yang orange tu by Seed...
Tahun ni aku belikan belt sekali utk Qila.... Saje je gediks... Skrg ni dia tak selera sangat makan.. Mana tahu seluar dia jadi longgar kaaannn...
Jeans anak aku ni tatau le muat lagi ke tak.. Haritu try ngam2 je... Ni le susahnye saiz Qila ni.. Size 3 tahun dia pakai ngam2.. Size 5 tahun besar sangat pulok... Yang belah kanan tu Mak belikan... Ntah muat ntah tidak.. Takpe, leh pas kat Ariq kalau tak muat.....
Seluar 3 quarter ni fav aku... Pink shirt tu akak beli kat Legoland.. Skrg baru Qila muat nak pakai.. Actually ada satu lagi color biru ntah mana ntah aku letak.. Huhuhu...
Dress untuk Qila.... Yang belah kanan tu Mama beli... Comel kan?? Nampak class tak mcm dress biasa... Aku rasa nak repeat gi kedai tu balik untuk ushar more dress yang unik2 mcm ni.. Ni tak salah aku brand Gymboree.. Kedai tu mmg banyak jual baju2 branded dr over the sea.. Takyah beli online, kat situ melambak... Tapi paling boleh mintak kurang pun hanya 10% less jeghs... Ingat tak blouse purple yang korang kata cantik tu.. Beli kat sini le.. Kedai dia kat Pahlawan Mall.. Kedai itu memang fav kami anak beranak..
Skirts adelah wajib setiap tahun... Brands Outlet mari.. Ihihihiks.. Tahun ni aku pilih skirts kembang.. Last year mini skirt tapi asyik nampak spender.. Sexy puloks..
Dress ni aku beli masa Metrojaya warehouse sales 2 3 bulan lepas... Ingat tak moo moo Qila pun ada baju ni... Dia datang satu pakej.. Yang kotak2 pink tu adik aku banje... ;) Ade few dress saiz 5 tahun dan ade yg 3 tahun... Tengok cutting..

Lassssttttt sekali.... Shoes raya anak manja bucuk aku... Tahun ni mmg aku pilih konsep sporty sbb Qila tak pernah ade sport shoes sejak dia tahu jalan ni... Dia tu lasak dan ganas sket so mmg sesuai shoes style ni...
Yang penting dia selesa dan senang dia nak sarung sendiri....

Ape lagi ye yang belum ada untuk Qila?? Rasa mcm tak puas lagile... Rasa macam nak beli more dress untuk dia tapi tatau lah nak beli kat mana.... Rasa mcm tak sempurna sbb belum dapat dress yang ala2 princess utk dia... Huhuhuhu..

See how lah kalau sempat...

So, ni baju raya banyak2 ni macamleeeee beraya sakan ye Qila... Entah2 tak kemana pun kita kan nak kan??? Takpe..... Tak semestinya nak pakai raya je... Nanti Daddy balik kita gi holiday ye sayang........

Bilalah Bi balik agaknye???? Rindu sangat nak buli dia suruh urut2 badan aku... Hermmmm...

8 ulasan:

mummy_adam berkata...

wow, byk nyer baru raya qila n cumel2 n pink2..auntie sukalah :) dress gymboree tu mmg cunlah, suka.

dila~noor berkata...

ok,dah tgk bj raya qila br sy leh bt keje..kikiki

dah dasar pmls tu ade je alasan..
mummy blila dress lg,byk nau shirt.. (api..api..)hihi

Aida berkata...

hamboiii .. ni betul raya sebulan ni .. tp kalau nak comel lagi
alang² dah ada belt kan, cuba beli beg yg selimpang tu .. comel .. sbb bila dapat duit raya dia bley lah masuk kan kat situ .. tp takut hilang lah plak .. hehehe

Ena Mazly berkata...

comelnya baju kurung qila.... pinjam satu boleh????

LiAnA berkata...

cantikkk baju bajan qila... yg dress unik tu mmg ctk.. haiyooo aku teringin nk anak pompuan lak huhu

Elyn berkata...

chumel2 bj qila. aku kalau pi s.mall mata ni duk tgk bj girl je.. smp lupe anak den jantan hahaah

DYLA berkata...

banyak nyer baju qila..... kasut qila comel la!

Lelord berkata...

raya sakan anak2 ko beb..
tapi yg penting ko raya ngan beg ijo