Khamis, Ogos 26, 2010

Walau hanya 23 jam bersama....

Walaupun sekejap, orang yang sangat kami rindukan itu sampai di Sg Udang port pada beberapa hari yg lepas... Seronok tak terkata.. Balik je dari office terus zaaaaaaaaassss amik Bi kat Pantai Puteri.. Sengih sampai telinga woooo... Sampai je rumah, dari jauh Qila dah nampak kereta Mummy dan Daddy pun bukak window lambai2 kat Qila... Berubah muka Qila... Happy tak terkata sampaikan bigau dia datang.. Terlompat2 macam kanggaroo.. Heheheheh..

"Eh Daddy dah shampaaaiii" Terus mintak dukung..

Adik? Dok nganga kehairanan.. Mesti pelik, eh ni Daddy ke Uncle Jib ni... Sebab sehari sblm tu, dia tgk Uncle Jib pun buat muka pelik.. Eh ni Uncle Jib ke Daddy ni?? Sebabnya muka Bi dan adik dia mmg tak jauh beza....
Tengok budak ni... Terus main hp Daddy... Bebudak zaman skrg mmg in to gajet dan IT.. Klise.. ;)
Si adik mcm biasa, tak lepaskan peluang menyelit kat ketiak Daddy.. Dia mmg budak ketiak.. Puas hati dia wooo.. Tidur pun senyum...
Daaannnnnnnnnnnnnn...................... Orang yang paling rindukan Daddy :-
Tudiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... Pas habis minum susu, bagi bottle kat Daddy, the cakap
"Kakak tak ninit pun... Kakak dah beshaaaaaaarrr"
Walawey.. Tengok.. Hebat betul penangan kepulangan Daddy... Kalau dgn aku dan Mama 24hrs nak ninit.. Depan bapak dia, mmg pelakon terhebat kakak ni tau... Tergelak je aku dengar dia 'bodek' Daddy dia...
Terus tertidur tanpa ninit dan nimut. Kalau hari2 macam ni kan bagus???
Semalam, masa aku tidurkan dia.. Dia mintak ninit dan nangis rengek2 takutkan buaya... Tu sindrom nak kat Daddy le tu..... :P
Esoknye tu pagi2 dah keluar.. Setiap saat bersama mesti dipraktikkan hingga ke titisan terakhir.. Kami gi settle segala keperluan anak2. Gi borong susu dan diapers serta barang2 rumah.. Pastu, ape lagi... Balik Klebangle.. Masing2 bukak baju, bergomol dalam ekon bilik.. Syurgaaaaaaaaaaaa.. Bukan selalu dpt peluang mcm ni sejak ada bibik.. Ohye, dia tinggal kat Tengkera.. :P

Hehehe.. Sejak Ariq dah merangkak laju ni, suka betol dia explore rumah.. Pandai pulak dia merangkak ke bilik tgh yg simpan banyak toys.. Pastu pandai lak dia gi tuju ke bilik air.. Ambooooiii adik! Yele, seblm ni kami dah lama tak balik Klebang.. Banyak berpuasa kat umah Mama dan umah parents Bi kat Tengkera..
Happynye Qila... Dia maybe ingat yang Daddy dia balik cuti lama kot.. Dia tatau petang nanti Daddy nak balik ke tanker balik.. :( Tengok reaksi dia yang bercakap non stop tu mmg dah tau yg dia tgh happy sangat2 happy...
Tengok tu... Tangan kanan pegang miyo.. Tangan kiri pegang guye....
Budak yg demam dan batuk tak sudah2 ni... Last2 aku geram, aku mandikan Ariq sama2 dengan aku.. Supaya dia mandi air mandi aku.. Baru kebah demam dia...... Entah kenapa susah betul demam dia nak baik kali ni... Batuk pun sama.... Tapi so far skrg dia tak demam lagi..
Tulah.. Korang yang laki dekat2 ade nak bergambar kat Tesco peluk2 macam ni??? Nguahahahah.. Takde kan??? So janganle pelik kalau ade org bergambar peluk2 dengan suami kat Tesco, tu maknanye tu bini org keje kapal le tu... Nguahahaha..
Otw balik Klebang masing2 dah layu..... Bi yg bijak kan tak bawak carseat.. Sudahnye naik patah lengan aku nak handle bebudak ni.. Qila tu kalau excited berjalan, dia tanak tido.. Dok diri kat celah handrest tu nak pandang depan sampai mata dah tertutup pun still jerit2 nangis tanak baring.. Geram tau.. Aku takut dia tersungkur ke depan je.. Last2 aku grip je punggong dia, bagi ninit.. Haaaaaaaaaa... Senyap! Adik plak tak suka tido mcm ni.. Dia nak baring... Bila akak dia dok atas pangku aku dia gi tarik ninit dan rambut akak dia.. Ni lagi satu.. Mummy babap kang!
Petang tu dalam pukul 5pm Bi balik semula ke tanker Melati 3....
Qila happy je tak nangis pon.. Siap lambai2 dah kata, Daddy naik bot.. Daddy works cari duyet..
Aku pun tak nangis sebabnyeeeeeeee...... Kita bersambung di episod akan datang ye?? :P

4 ulasan:

εїз Cik Fasya εїз berkata...

ok,kte bsambung....

Lelord berkata...

hahahahha sambung lak...
mmg la tak nages dah bukak baju gomol2 dlm bilik aircond....lenkali kalau x cukup umah sblh kan kosong ade econ gak

gee carmen berkata...

walaupun... jumpe kejap tapi.. memborongggg tak dilupekan. raya nnt hubby awak balik raya tak??

Aida berkata...

errr bergomol anak beranak ke atau bergomol dgn mak je .. cittt .. mulut aku ni takde insurans .. ahaksssss