Ahad, Ogos 29, 2010

Misi pencarian shoes raya berakhir....

Kan aku kata kat entry sebelum ni..... Misi pencarian shoes anak dara yang seorang tu masih belum berhasil kan???

So, hari ni aku keluar lagi... Ingat nak keluar solo tapi Mama dah zikir2 dr pagi dia nak ikuttt dia nak ikutttt.. Nak tanak terpaksa hangkut semua sekali...

Tapi kali ni, aku bawak dua2 stroller... So Qila takdele merengek2 nak mintak dukung bila dia dah penat berjalan kan?? Awal2 lagi dia dah pilih nak naik stroller yg mana satu... Memang berguna betul strollers yang laki aku belikan ni... Diguna hingga ke titisan ringgit yang terakhir.. Akekekekeke..

Kali ni aku takde nak survey2 lagi... Malas nak serabut paler hotak.. Sampai je Mahkota terus masuk Clarks.. Terus amik saiz UK7 dan acu kat kaki Qila.. Dia jerit2 cakap tanak tanakkkk.. Terus aku jerit gak, "Ni bukan kakak punye laaaahhh... Mummy test aje!!!" Hamik ko, satu kedai tu pandang aku then senyum.. Hahahahaha.. Terus aku bisik kat salesperson tu.. "Dia ni nak kasut kilat2 tumit tinggi.. Malas nak layan"

Gelak je minah tu...

Tapi kan, Clarks kat sini tak pernah buat sales.. Padehal kat UK/US diorg jual longgok je.. Sepasang shoes bebudak just GBP5-10.. Mana ade mahal mcm kat sini! Gila..

Tapi aku tetap beli jugak sbb bila fikir2 balik.. Qila deserved it.. Walaupun ini shoes paling mahal pernah aku beli utk Qila... Raya tahun lepas Maklong sponsored.. Dia beli 2 psg Clarks kat Manchester.. Last 2 years Qila baru 5 bulan so dia pakai Osh Kosh je.. Baru tahun ni aku keluar bajet sket utk beli shoes dia so aku rasa worth it lah kot... Lagipun tuhari aku let go shoes Fila Kids dia tu dapat RM120, so just tambah RM30 je pun kan... Demi anak tersayang...

Qila pun kalau pakai shoes mmg sampai lunyai.. Takde istilah membazir pun.. Selagi tak koyak, dia akan pakaaaaiiii kasut tu sampai bila2.. Ihiks..
Pas dapat shoes Qila, carik shoes aku pulak.. Tekun dua beradik tgk patung dog tu tgh kedek2 jalan.. Hehehehe... Korang perasan tak Qila pakai Crocs kesayangan dia tu.. Sempit gila dah sbb tu saiz 4-5.. Skrg utk Crocs Qila pakai size 8 tau.. Sayang punye pasal, sempit pun sempitlah... Nanti lah ye sayang.... Nanti Mummy beli satu Crocs utk Qila kalau ade rezeki lebih ye.. Sabar ye sayang??? Aku ade beli kat pasar malam punye tapi dia tanak.. Beza kot rasa dia.. :P
Ohye, lupe nak cakap... Kami keluar ni hari naik keta baru Busu Boy... Baru sekali dua naik keta Busu Boy dia dah cam dah.. Pantang nampak Pesona kat jalan raya mesti dia jerit.. "Eh.. Keta Bushu Boyyyy... Shameeeee..." Nampak Gen2 pun dia jerit2 kata tu keta Bushu Boy..

Nampak je kenari merah, dia jerit "Babaiii keta Mummmmyyyyyy...."
Heuheuheuheu...
Tgk shoes yang Ariq pakai.... Adidas merah kepunyaan Qila masa umur dia 8 bulan.. Skrg jadik milik Ariq... Agak lunyai sebab, macam aku cakap... Qila kalau pakai shoes, mmg sampai lunyai..

Nampak Ariq dah besar sangat dah kan?? Rambut dah lebat dan panjang.. Siap tersisir sendiri ke tepi lagi... Sebulan dua nanti mesti dah boleh jalan......

So, misi pencarian shoes kami anak beranak dah settle!!! Lega sangat... Aku beli gak shoes tu walaupun Qila tak berkenan...

Tapi, bila sampai je kat rumah, aku tunjuk socks dan shoes baru, terus dia kata nak pakai... Terus sengih2 kerang busuk bila semua puji cantik... Terus catwalk satu rumah... Tanak kononnnnnnnnnnnnnnnnn... :P

Nak tgk shoes raya Qila??????
Sipiiiii je aku kasi tgk.. Nguahahahahahah... Full version, tunggu raya lah.... ;) Tak pun tunggu entry baju raya anak2 aku ye... :P

Tema tahun ni adelah sporty... Sesuai le dgn karakter dia sbb Qila ni bukan macam Najlaa anak jiran aku... Najlaa tu lemah lembuuuuttt.. Qila ni macam komando sket.. Ihiks.. ;P
Tadaaaaaaaa... Ni lak aku punye... Murah je, setengah dari harga shoes Qila... Tgk.... Mak pakai kasut murah je... Anak punye kasut beratus2... :(

Hazab betul nak carik kasut color hijau! Menyesal plak beli handbag hijau.. Sengaaalll... Ni aje yg aku jumpa dan ngam2 kaki kurus aku ni.. Kaki aku sgt kurus so sangat susah nak carik kasut. Tu sbb dulu masa memuda aku ni sgt suka pakai boots dan sneakers.. Mana ade pakai sandal2 dan heels2 ni... Aku start pakai heels pun bila dah start keje.. Tapi stock heels aku semua 3 inchi ke atas ye.. Heels setakat suam2 kuku aku sgt2 tak taste... Baik pakai slippers jamban.. :P

Okaaaaaaaaaayyy... Selesai sudah persiapan anak2... Tunggu baju melayu Ariq je yg masih blom siap... Oppss.. Songkok serta samping perlu ada ke?? Mcm tak perlu je kot sbb takut Ariq kepanasan...

So, happy je lah sbb tgk anak2 happy... :)

11 ulasan:

εїз Cik Fasya εїз berkata...

WOW..MNGALAHKAN MAK DATIN QILA..HEHE..LAST NAK JGK KASUT TUH EK..QILA,QILA..
NCEM BOY NEH..ISH.GERAM2..SENYUMMM JEK..

Fazlinil Irma berkata...

marsha..

sports direct tgah sale crocs. 8 pounds x silap. smlm g cuci mata tgok.

saja je bgtau. hikhikk.

adex-aieda berkata...

bab crocs ori ngan crocs pasar malam..mmg adex setuju...si kembar ni pon sama...nak original crocs...
beli jugak yg cap pasar malam....tp sampai la ni..jenuh nak paksa depa pakai...x sedap pakai kot eik...

Lelord berkata...

hahahah patut dak kenit aku tersedak...nama dia published kat n3 ko. hahhahaha adohaiii ni yg wat aku x sabo nak nyopping ni. ekekekeke tema tahun ni abaya bleh?

Fazlinil Irma berkata...

marsha..

sports direct tu kedai sukan. ada online. x pasti dia hantar ke msia ke dak. hehehh.

sy selalu je usyar clarks. mmg cun design summer. sales plak tu. kat rumah sy ada outlet clarks.

hua.. saha nak bg awk double jeles. kehkehkeh.

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

comei kasut qila...ada cin "kucing" lagi...:)

Ummi berkata...

sungguh ariq nampak sangat sudah besar..

dila~noor berkata...

kellas Qila..mmg anak mummy!

Ariq jugak senang kan?

bile tgk marsha pnye entry kasut raye ni,br prsn kasut si Tomot pun kami tak cari lg..adehla..

clarks sound good =)

~♥ iella ♥~ berkata...

penangan kasut...ambk koOo..hehe.. kasut tue nnt raya ler baru kasi suprise..

gee ryder berkata...

cantik kasut qila..
aqeel pun pndai memilih xnak try kasut..nk jugak pakai kasut yg dh lama tu..adoii..tp at last jmpa gak lah hehe

kt aussie dlu pn clarks suma murah2..cantik2 lak tu

Aida berkata...

marsha, kasut mu lawa lah .. hehehe .. ni kasut the kiddos pun tak carik lagi ni .. gedung di kl dibanjiri dgn manusia .. minggu ni lah pegi .. hehehe