Khamis, Ogos 05, 2010

Gi bukak jahit...

Dengan kesedihan dan keperitan dek kerinduan dan kegersangan... Aku terpaksa bangun pagi2 sebab ade appointment dengan doktor utk bukak jahitan leher aku yang jinjang ini.. Tetibaaaa...

Pagi tu rasa sangat kosong... Sunyiiii... Pagi pertama tanpa suami tersayang... Rasa lainle.. Anak2 still tido... Penat betul tu sbb malam tadi diorg tido lambat... So aku cepat siap sebelum diaorg bangun.. Kang masing2 merengek nak ikot susah aku...

Hidup perlu diteruskan.. Aku meratap kuar air mata darah sekalipun Bi takkan pulang.. Cuma anak2 je yang perlu diberi perhatian lebih buat masa ni.... Mereka amat2 terasa kehilangan Daddy... Walau aku juga sgt rindukan Bi.......... Aku perlu kuat demi anak2...

Lepas anak2 tido, baru aku boleh nangis sepuas2nya.... At least aku lega... :|

Dan pagi tu, dengan tanpa bedak secalitpun.....
Nasib baik aku rasa muhasabah diri.. Kalau tak, mandi pun aku tak hingin.. Ala2 orang putus cinta tau... Lebih teruk dr tu kot.... Rasa mcm frust.. Kosong.... Lonely.. Huhuhu.. Bila nurse tanye aku, sorang je ke??? Terus hati jadi sebak semaximumnya.. Nak jawap pun dah tak kuar suara....... Nasib baik senang dapat parking pagi tu.. Kalau tak, aku nangis kat situ jugak...

Nama je medical centre! Parking lebih kurang seksa macam hospital besar tampin jeghs!
Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Rupanye mana ade jahit daaa.. Just dia plaster je.. Tu hitam2 tu kesan darah beku.. Kedut2 kat keliling tu bekas tampalan plaster.. Rasa ngeri je ok.... Rasa macam nak ternganga balik jeghs... Adeke patut doktor tu suruh aku gosok2 buangkan darah beku tu... Paler hotak... Nak letak jari pun aku tak berani.....

Oklah... Luka dah cantum habis.. Nampak cantik je... Tak cacat sket pun... RM7.2k kaaauuu.. Padanle dgn harga dia kan?? Kalau sumbing, mau aku saman si Wu tu...!

Kite tunggu lagi seminggu dua ek.. Tengok ade kesan tak.. Doktor kata, tak akan nampak langsung.. Kita tunggu ye...

Pas habis tu aku terus melangu kebodohan tatau nak buat ape.. Qila dah diambil Mama bagi membahagiakan dia.. Aku cakap dgn Mama, Qila sedih semalam masa hantar Bi.. Terus org tua tu amik cucu kesayangan dia kat umah PIL aku... So rasa malas nak balik umah sebab pasti sedih bila balik umah tengok Bi takde.. :(

Sooooo......... Aku keluarkan ini:-
Heuheuheu.. Sebelum Bi sign on tuhari aku gi redeemed rebate dr Jusco untuk total spent dr Januari hingga June 2010.. Jeles taaaakkk???? Tak sangka dapat banyak... Haihhh.. Nak beli ape ni ek??? Walaaaaweeeyyyy... Jeles taaaakkk????

Kalau aku tau untung jugak ade JCard ni, dah lama aku register... Padehal, August tahun ni, baru genap setahun aku jadi member.. Kalau dr dulu, mesti beribu2 aku dpt gift voucher dr JJ kan??? Best wwwoooooo.... Hahahahahaha... Bi jeles gak tgk aku dapat voucher ni.. Padehal aku shopping kat JJ tu sume pakai duit dia.. Huehuehuehue..

Mesti korang tau kan pastu aku kemana?? Ke JJ le nyah ooooiiiii...

Tapi haram.. Satu benda untuk diri aku, aku tak berkenan langsung kat JJ tu... Ingat nak ushar2 kasut raya.. Owwwhhh! Sangat not may taste le... Sudahnye aku just beli hadiah untuk Bethrisya dan books utk Qila dan Ariq jeghs...

Bi sayanggggg??? Boleh tak kalau Ling nak gi KL utk beli shoes raya Qila dan Ling???? Tuhari hadiah masuk hospital dapat sunglasses.. Ni hari hadiah bukak jahit tak dapat ape2 keeeee?????Huehuehuehuehue...

8 ulasan:

gee ryder berkata...

amboiii lebih nmpk? bukak jahit pun nk hadiah hahaha...
takpela, bi jauh tu, konfem dia bg green lite hehe..
mai kl tu bgtau la leh jumpa ke :)

Lelord berkata...

hawauu jek..balik umah igt kat Bi kunun...g poya2 lg best kan..nak g KL lak tu hahaahhaha

Marsha~ berkata...

hahahahahawau..... biase ar tu... dah bujang, lagi mau tanye.. :P

.cikfasya.(◕‿◕✿) berkata...

hehe..muleh pulak camtu ek..
hah..kasu raya?jauh nau nk g KL..hehe~

nway.semoga cpt sembuh ye kak..

laila berkata...

sesungguhnya shopping kt jusco ni mmg xsesia nampaknya kan
huhu

Aida berkata...

huishhh .. seriau gak tengok tempat tu ye .. get well ..
err tp mungkin dah well kot after shopping .. huhu ..

AZLYA AZLIYATIE.......... berkata...

jom marsha.........kl.........hee...

Tanpa Nama berkata...

sis, umur sis ni brape??? muka sis, nmpak tua la..serius ni..cm muka ssh ati pun ad, cm muka makan ati pun ad..nmpak tua sgt la sis..x bermaya..sian..