Selasa, Ogos 31, 2010

Duduk rumah time tak puasa mmg syok eh..

Cuti harini takde pun bangun lambat... Cepat gak dalam 8.30am Qila dah merengek2 suruh aku bangun.. Cit! Takleh tengok Mummy senang ar...

Walaupun bangun cepat, kami anak beranak mandi lambat.. Anak2 aku mandikan nak dekat jam 11am... Sibuk mengemas toys Qila dalam bilik.. Aku ni nama je ada bibik.. Tapi rumah bersepah macam tongkang pecah.. Macam muka bibik gak, bersepah! Naib baikle kau dapat majikan sempoi mcm aku ni Eni oiiiiii.. Kalau tak, mmg dah lama kena bakar dah idup2 kau ni.. Bangsa tak sedar diri... Haih... Dahle kaum kau dok sibuk2 bakar bendera negara aku... Nasib le aku ni cool, kalau tak dah lama aku sekeh paler kau tau...

Haih...
Pagi2 Ariq mmg wajib makan biskut. Skrg ni dah takyah nak hancurkan lagi.. Dia dah pandai makan sendiri... Skrg gak dah selang selikan biskut farleys dgn baby rice rusk ni.. Perasa chicken.. Dia suka sangat... Makan 2 3 keping pun tak cukup..
Tapi dia ni banyak guna tangan kiri le.. Puas aku ajar guna tangan kanan, mesti dia akan tukar balik guna tangan kiri... Qila dulu otomatik guna tangan kanan.. Takyah susah2 ajar.. Ariq ni manja btol... Botol susu pun tanak pegang sendiri.. Babap kang.. Skrg ni dah kena pakai legging time siang sebab dia merangkak satu rumah.. Puas gak cari knee cover kat Melaka ni tapi tak jumpa.. Haih lagi....
Cantikkkkkk baju kelawar kakak ni.. Mekacih Fathima Zahra a.k.a Tomot yang tak lama lagi dah nak jadi kakak...... :P Ramai kata comel dan tonggek je Qila pakai baju ni.... Ramai jeles.. Heuheuheuheu...

Sepatutnya hari ni nak kuar gi carik manik... Nak jahit kat lengan baju raya aku tapi Mama ade hal pulok.. Tataule bila nak beli... Entah sempat ke tak nak jahit nanti....

Apa?? Weeeyyyy.. Tengok tanganle wey.. Setakat nak jahit manik bedebah tu bukan susah sangat.. :P

Ohye, tadi subuh2 Bi ade call... Pasni dia dah takde line sampai raya... :( Maybe masa raya dia kat Teluk Aden... So kami pun bermaafan di dalam phone.. Sedih sangat.. Malam tadi, semalaman berbalas sms je dengan dia.. Planning macam2 utk masa depan terutama tentang kewangan kami.. Seafarers macam Bi mmg selalu dapat duit sekelepuk.. So, memang kena pandai manage duit. Kalau tak mmg ke laut le jawapnye... So kami banyak berbincang pasal saving dan masa depan.. Harap2 next year akan settle semua hutang2 dan boleh le beli rumah idaman secepat mungkin.. Dan harap2 ekonomi pun stabil untuk Bi sambung study.... Semoga murahle rezeki anak2 aku nanti.. AMIN.... Dan murah jugakle rezeki aku kat tempat keje skrg ni.. AMIN lagi...

Aku kalau boleh pasni tak suka nak cerita pasal kerjaya Bi lagi sbb ia dah jadi isu yg sangat2 sensitif skrg.. Bi pun dah pesan, jangan selalu buat open discussion pasal kerjaya dia.. Tak bagus utk masa depan dia so pasni, mmg tiada lagi open discussion pasal kerjaya Bi... Aku harap semua pun faham dan jangan tanya bila Bi balik, nape raya ni Bi tak balik, nape Bi cuti pendek sangat and bla bla bla.... Tu semua dah jadi private dan confidential skrg.. ;)

Skrg ni kan, pasal mulut badan boleh binasa..

Tak semua seafarers sama... Laki kau lain, laki aku lain... Gaji laki kau tak sama dgn gaji laki aku so shut up...

Yang penting aku paling vouge di pagi raya kat kampung nanti.. U get it??

Wakakakakakakakakakakakakakakakakaka.....


6 ulasan:

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

seksi kaki ariq..hehehe

LiAnA berkata...

aku pinjam ariq tu jap bleh.. aku gerammm betulll tgk dia.. rasa nk lepuk2 je montot dia hahahaha..

HaninFarshid berkata...

samalah kiter...hanin pun bermaaf-maafan ngan farshid dalam telefon je di pagi raya..

comel ariq....geram tgk kaki dier..eh! marsha knee pad ada jual dalam online...kalau susah sangat cari satu melaka...shopping je online..hihi!

qila pun seksi pakai baju kelawar ;)

oh! marsha...hanin tag marsha join contest tau...kalau nak join..join ler..just for fun...

dila~noor berkata...

malu auntie tau =)

cantek ar qila pkai baju kelawar tu,dah mcm anak dara dah..lepas ni bolehla g tumbuk sambal belacan yea..keh keh keh

aduhai,syahdu jgk kan,bermaafan awal2..tp 1 thing for sure,bile jauh ni kite sgt hargai psngn msg2..
ktrg yg dkt2 ni pun asik nk ngabih duit je,dah namenye duk same asik pikir nak g mane,nak bli ape..baik jauh2,bincang pun bende penting,tak gitu..

kalau biskut beras tu bkn ariq je suke,kite yg tua ni pun suke.. =)

Aida berkata...

marsha, kalau anak² dah comel pakai baju raya, mommy apatah lai kan .. harus meletopssss .. isteri sapa ?? isteri B .. anak sapa ? anak Ling dan B .. hehehe ..

Elyn berkata...

huhuhu