Ahad, Ogos 15, 2010

Dia jadi waitress lah pulaaaaaaaakkkkkkk...

Tengah aku baring2 tengok TV, tetiba Qila tanye..

"Air miyo dua ke?" Sambil tunjuk EMPAT jari.. Hehehe..

Aku pelik.. Pehal ni tanye air milo dikala aku sedang berpuasa denagn tekun ni????

Terdiam gak tatau nak jawap ape... Tetiba tengok dia macam menulis sesuatu....

Laaaaaaaaaaaaaaaaa.......

Amik order rupanyee...
Nguhuhuhuhuhuuu.. Harini Qila jadi waitress lah ye sayang??? Hahahaha.. Terus aku order mee goreng dengan nescafe ais.. Sangat comel Qila sebut nescafe.. Hahaha..

Pastu bibik dari dapur jerit nak lontong dengan air suam.. Hambooooiii ko.. Pasal makan laju je!

Beria-ia Qila menulis ape yang kami order..
Tau ke nak eja sayang oi?? Tak nampak pun tulisan Qila... (Ohye, dia kalau menulis mcm cacing kurus... Halusssss je.... Hahahahah..)

Keratan Tesco ni adelah mama punye gift voucher.. Dalam tu ade sekali gambar greenbag tesco.. Salah satu tu sebijik macam aku punye..

"Eh.. Beg Mummy laaahh.. Cama (sama) macam kat dayam (dalam) biyik (bilik)..." Hehehehe.. Tau pulak dia tu bag aku... Qila mmg petah bercakap.. Tapi tang L tu dia mmg pelat lagi... S tu kadang2 OK, kadang2 KO..

"Ni tesh-ko (tesco)" Heuheuheu.. Tau pulak tulisan TESCO itu adelah tesco.. Memang buleh jadi duta tesco ni... Ohye, dia mmg obsess dengan tesco sebab masa kecik2 dulu, dia start main games yg masuk token tu kat tesco lah.. So bila lalu je tesco dia akan cakap "Babaiiii tesh-ko"

Bila tanye Qila works ke school.. Dia akan cakap dia works.. Kat mana? Kat tesh-ko.. Heuheuheuheu...

Haih..... Seronok layan dia borak. Ade je yang keluar dr mulut dia..

Harini aku dah start keje... Dah tak boleh melihat karenah dia 24hrs... MC 3 minggu ni macam2 aku discover tentang kepetahan dan benda baru yang dia tahu buat.... Pasni, dah keje dah, takdelah nak merasa lagi... Kena tunggu hujung2 minggu jelah.. :(

Itulah untungnya ibu2 yang tak bekerja kan?? 24hrs boleh lihat perkembangan anak2... :(

Dan tentunya sangat rasa rindu pada dua beradik itu.. :(

9 ulasan:

laila berkata...

milo ais 1, kfc 2 yea Qila!
huhu

Tanpa Nama berkata...

oh aqila izzara...mcm2 lah kamu nih...kelakor sgt..

kak mas berkata...

telakar la qila ni... :D

littlehumblelynn berkata...

samaler dgn anak sulung ku itu..memanjang amik order.....tp memanjang kita order memanjang jugakler dia outer balik..kata nak mee grg..dia outer jadi nasi putih+telur dadar,,fav dia ler tuh!

LIP (^_^) berkata...

daku pun seronok duk umah layan emill tuh..........

gee carmen berkata...

hahhahaaa.. comeinyeee qila nehh. dah pandai cakap. pelat tu yg beshhh... leh jadi bahan. alalalaa.. :)

mummy_adam berkata...

hahahaa.. samalah mcm mulut adam, lawak jea dgr diorg ckp..hehe..cute

Drama Mama berkata...

hahahaha cute ok aqilah! siap ambik order gitu. :-)

http://twinkywinkystars.blogspot.com

nAnA_jAnEz berkata...

haha..kiut btl qila nih...haih la..biler le boleh 'ter' jumpe ngan budak bijak ni lagi...