Jumaat, Ogos 06, 2010

Cara seorang bapak tidurkan anak lelakinye

Ariq memang senanggggggggg tidur.. Takyah nak buai2.. Takyah nak dodoi2.. Takyah nak popok2 atau nyanyi2 bagai.... Memang baik budi...

Lebih2 lagi kalau dengan Daddy dia... Lagiiiiiiiiiiii senang dia tido... Tu sebab Bi suka jaga Ariq.. Nak2 time tidurkan dia... Lagi Bi suka sbb Bi boleh join tido sekali.. :P

Tak caye tgk ni :-
Dia mmg mat lentok.. Lentok kat lutut kau.. Lentok kat ketiak kau.. Lentok kat segala benda yang dia boleh nak buat lentok... Senang kan keje Bi.. Tepuk lebih kurang je sampai Bi sendiri yang tertidur.. Ni sape yang dodoi sape ni???
Kau tengok... Tangan Bi dah landing means dia dah berhenti menepok.. Means dia dah tertidur le tu.... Aku masa ni tgh layan Qila coloring... Kat atas lantai tepi katil... Ariq actually bergomol nak tido kat celah ketiak Bi.. Dia yang merangkak datang ke lutut Daddy dia then lentok kat situ.. Dia nak tengok lebih dekat ape yang aku dan Qila buat...
Sekali aku tengok... Laaaaaaaaaaaaaaa... Dah terlelap daaa... Tak sakit ke tengkok yang oi??? Siannnyeee anak Mummy.. Daddy biar je Ariq tido mcm ni????
Dia mmg mat nganga.. Time jaga dia nganga, time tido pun nganga...... Tu sebab ninit tertanggal tu...
Memang melekat je dengan Daddy 24hrs.. Manalah kakak kau tak lepuk.. Dia jeles maaaaarrrrr....... Qila asyik kena marah dgn Daddy sebab asyik lepuk Ariq... Manale minah tu tak panas hati.. Huahuahuahua...

Haihhhh.. Rindunye kat lutut Bi.... Huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuh.....

6 ulasan:

ayah,ummi, farish berkata...

farish pun sama..kemain suker lagik , kalau nk tido..tido celah ketiak ayah dia....dia mmg dr kecik x pernah masuk buai...senang budak2 kalau jenis tido camnie...nk gi mana2 pun xyah susah2 nk tidokan dia dalam buai

dila~noor berkata...

rindu lutut kekdahnye =)

baik budi btl ariq ni la..si Tomot tu kalau tepuk kn nyanyi aci2 bukak pintu br nk tidur..tu pun adela seminggu 2 kali je mcmtu..kemain ssh tidur

eii..nak anak mcm ariq..ade petua?keh keh keh

Elyn berkata...

senang jaga betui ariq ni!!

liza berkata...

rupanya morak citer ni.ko rindu lutut hubby..hehehe

Aida berkata...

nganga pun nganga lah .. janji comel dan mantap .. :)
suka sangat tengok muka dia .. tak jemu tauuuu ...

LIP (^_^) berkata...

encem nye dak tocik nih,,,