Sabtu, Ogos 21, 2010

Betul kata kwn aku, bela anak rapat2 mcm bela anak kembar..

Heuheuheu.. Nak2 lagi bila dua org ni kurang sihat... Pergh... Memang menduga kesabaran sungguh!

Qila masuk store belakang dan keluarkan pelampung dia ni... Pastu terus berangan ala2 dia tgh mandi kulam.. :P

Siap cakap "Kakak mandi kulam besaaaarrrr"
Pastu siap suruh aku goyangkan pelampung tu kiri dan kanan.. Alahaaaiii.. Nanti Daddy balik kita gi mandi kulam besar ye sayang?????
Adik pun nak jugak weyyyyy... Siap melentuk mcm posing utk majalah mangga.. :P Santainyeeeee anak bujang Mummy nieh!

Tapi kejap je.. Kau hingat Qila nak biar adik dia naik lama2?... Jangan mimpilah... Dia tolak adik dia selamba je...
Terkulat2 adik dia.... Haih.. Dah besar nanti tataule diorg close ke atau selalu gaduh.. :P
Habis hati dia bila aku letak dia balik dalam tu... Ni masa ni aku nak bagi Ariq makan... Dah besar ni, aku pakaikan bib akak dia jegsh.. Labuh sampai ke lutut!
Menu harini, bubur telo... Fav Ariq.. Masa ni dua beradik ni berebut2 ok.. Tak cukup pulak, terpaksa amik stok petang punye sikit... Qila tu memang.. Bila Mummy buat lebih, dia tanak... Bila Mummy buat ngam2, dia nak pulaaaaakkkk....
Terpaksa Mummy pangku Ariq, suap sekali kat mulut Ariq, dua kali kat mulut Qila.... Nasib baik puasa.. Kalau tak, mulut Mummy sekaliiiiii.. Nguahahahaha...

Tu pucat bibir tu tanda aku puasa wey... Tak macam tahun2 sebelum ni.. 2007 aku ngandungkan Qila.. Mmg banyak kali ponteng.. 2009 plak ngandungkan Ariq... Pun ponteng banyak kali... Tahun ni harap dapat puasa penuh. Harap2 period haritu tak datang lagi... Rasanya puasa tahun 2011 aku ngandung lagi tak???

Nguehehehehehehehehehe....

14 ulasan:

-NiD's- berkata...

alalallal cHummiL tau qiLa Ngan aRiq nieh...sis,mana beli bIp tuh..lawa laaa...bekenan suda.....

kak mas berkata...

cemana nak wat bubur telur tu? sedap ek.. share la resepi.. :)

gee carmen berkata...

memula je kan susah nk jaga si kecik ni. lama2 bila besar nnt.. sonok laaa. dah pandai jaga diri masing2. lalalaa..

laila berkata...

santai sungguh Qila
feeling habis
:p

Marsha~ berkata...

Nid.. beli kat PD masa Qila umur 5 bulan... tahan gak pelampung ni...

Mas, mcm biasa, letak carrots, kacang buncis, ikan bilis dan lasssssst sekali baru masuk telur... :)

Ana berkata...

hihihi..nk pegnen lg pun apa salahnyaa kakk..no harm..hihihi

Tanpa Nama berkata...

marsha,

bib tu you beli kat mana?
i pun nak beli jugak..selalu pakai bib kain tu jer..

babehku

Marsha~ berkata...

oo.. bib tu beli kat mothercare.. mothercare klcc kalau tak silap..

gee ryder berkata...

insyaAllah, awl thn dpn ko mengandung aku rasa wakakak

LIP (^_^) berkata...

hihi...moga2 ngandung lagi 2011 nanti..

Tieha Zuan berkata...

dah besar dh hero marsha seorang nih....

Elyn berkata...

konpem la 2011 ko preg ekekekek

Marsha~ berkata...

amboi korangggggggggggggggggggggggggggg......

Aida berkata...

hmmm .. banyak barang yg boleh re-used bila beranak dekat² ni .. jimat dan senang .. hehehe