Selasa, Ogos 31, 2010

Baju raya Ariq.. ;)

Entry ni pasti sangat2 berharga buat Ariq kerana ini adelah raya pertama dia... :) Bila dah besar nanti, dia baca ni mesti dia terharu..... Heheheh..

Selain dr tu kan, bukan nak show off ape kebenda kan, entry2 mcm ni actually mmg berguna wooo.. Macam Qila tu kan, every year aku publish baju2 raya dia... Bila aku tgk balik entries tu, baru aku perasan

'Eh, mana baju merah ni ek? Lama tak pakai..'
'Eh mana skirt ni ek? Rasanya tinggal kat umah Mama.. Eh lama tak pakai..'

Bila umur macam bebudak ni, baju mmg takleh simpan lama.. Mula le dah tak muat.. So dengan adenye entries pasal baju2 ni, boleh le kau nak ingat balik baju ape yg anak kau ada.. Yele, bebudak ni baju bukan main melambak tp asyik nak pakai baju yg sama sbb itu aje yg mata kau nampak nak cari... Selalunye baju yang kau tak jumpa, atau tak nampak mmg dilupekan gitu je... Bila jumpa balik, mmg tak muat dah nak pakai... Huhuhu...

Itu normal ape?? Heuheuheu..
OK stop bebel ye.. Meh aku tunjuk baju melayu Ariq dulu... Dia ada 2 pasang.. Sepasang yg belah kiri tu masih kat tailor.. Yang belah kanan tu Uncle Jib dan Auntie Elvie belikan..... ;)
Oleh kerana Ariq tu dah boleh pakai jeans, aku mmg suka nak belikan dia jeans.. Jeans dia sume by Miki.. Aku tak berkesempatan nak belikan jeans dia kat tpt lain.. Kat Jusco cuma ade Miki je yg menambat mata aku so, aku beli 3 pasang dr Miki... Smart dan handsome nak2 lagi yg season color tu... Sgt handsome! Jatuh cinta dgn anak sendiri.. Huhuhu...
Kemeja tu Mama belikan... Sama sepasang dgn dress Qila... Dalam gambar colornye tak cantik tapi real life, mmg cheeky... Biase ar pakai hp.. Lainle dslr mesti color kuar sebijik sebijun... Tapi malas aku nak pasang lense.. :P
Ni pun aku beli kat Miki... Adik aku banje.. Mostly baju Ariq belasah beli kat Miki je..... Murah pun murah, tahan lama pun ye... Dari aku beli baju ntah brand ape ntah baik aku spent kat Miki.. Harga lebih kurang je.. Tapi after 50 + 10 % less lah... ;)
Dan aku suka pilih color merah dan hijau for sure lah kan... Ntah nape banyak pulak yg bercolar.. Tatau nape aku suka pulak tshirt bercolar utk Ariq... Dia pun selesa je dan takde kena ruam atau ape pun..
More green color.. Heuheuheu... Masa shopping tu rasa nak amik semua je.. Ohye, mostly baju2 ni aku beli time JCard tuhari... Yg coklat tu Bi beli kat mana ntah lupe...
Ni aku beli bukan sbb suka tapi sebab ade gambar sailorman.. Heuheuheu... Anak seafarers le katakaaaannnnn.. :P Yang panjang tu belt Ariq... Aik? Merah lagi............
Hermm... Ni baju terakhir utk anak bujang kesayanganku ituh.. Baju Ariq jauh lebih sikit berbanding kakak dia.. Yele, dia blom tahu jalan dan lagi dia adelah boys... Boys punye baju apelah sangat.. Just tshirt, kemeja dan jeans... Nak pakai rompers tuk Ariq mcm boring plak... Rompers dok umah boleh lah kan.. Masa baby dulu comel le tp bila dah 9 bulan ni rasa mcm best gila je pakaikan dia baju budak besar.. Huehuehue..

Ape?? Nape baju Ariq banyak color merah dan ijau?? Eh kau banyak tanye lak.. Heuehuehue..

Aku ni anti color BIRU.. Bukanle anti ape pun just biru is boring, nerd dan membosankan.. Hahahahahaha.. Matile sape yang gila kat blue color banned aku pas ni.. Hehehe..

Lagipun comel je baby boy pakai merah...

Ape?? Nape banyak sangat baju bercolar?? Hehehe.. Tataulah nape aku suka tgk anak aku pakai baju colar... Super cute bebeh...
Daaaaaaaaaannn.. Inile shoes raya Ariq yang datang jauhhhhhh dr Korea... Mcm hip hop le puloks color putih.. Heuheuheu.. Kalaulah Ariq dah pandai jalan mesti comel kan?? Hermmm...

OK.. Settle bab Ariq... Songkok je blom beli.. Jadila kan... Beli banyak2 pun bukan nak beraya kemana pun.. Beli pun murah2 je... Takde mahal konon beribu2 mcm orang lain... Kami ni ukur baju di badan sendiri jeghs... Huhuhu..

Lepas ni entry utk baju raya Qila pulak.....

9 ulasan:

LiAnA berkata...

aku selalu baca entry ko mesti gelak2 sbb byk benor berkias hahaha...

saper kata ada anak lelaki tak syokkan.. asalkan pandai cari baju and gayakan mesti hensem punya...

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

yeye,boy baju mmg itu jerla.bila ayern dah besar sikti skrang,rocky pun dok pikir,kenapa fashion boy tak mcm gurl?huhuhu.nih rasa nak anak pompuan nih...:P

dila~noor berkata...

mintak2le adik Tomot lelaki..amin....

btlla,biru boring kan?merah lg cun =)

mummy_adam berkata...

samalah jeans miki yg ala2 season color tu.. mmg smart kan..tp miki nyer brand mmg ok n cantik2 jugak..kemeja kotak2 sebelah kemeja putih tu handsome lah

Aida berkata...

meriah gak baju utk ariq .. tak sabar nak tengok dia pakai kasut tu ..
ariq, auntie pun suka merah .. hehehe

εїз Cik Fasya εїз berkata...

mak aih...manyaknye bajua ariq..t tgu entry baju mummy ngn qila la plop...

ariq suite in red..sbb dia gebu!

Elyn berkata...

hehe anak aku pun byk baju merah!!! dah aku gile merah kan?? layan kan je!!

izzahazfar berkata...

Kak, gara2 entry ini saya dah terbeli 2 helai jeans miki dan sehelai tshirt miki semalam..hihihih

HaninFarshid berkata...

comelnya skirt qila...mesti seksi qila pakai :)

ariq mesti nampak smart and hensem pakai baju raya dier :)

amik gambar byk2 tau raya nanti...