Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2010

Baju raya Ariq.. ;)

Imej
Entry ni pasti sangat2 berharga buat Ariq kerana ini adelah raya pertama dia... :) Bila dah besar nanti, dia baca ni mesti dia terharu..... Heheheh..
Selain dr tu kan, bukan nak show off ape kebenda kan, entry2 mcm ni actually mmg berguna wooo.. Macam Qila tu kan, every year aku publish baju2 raya dia... Bila aku tgk balik entries tu, baru aku perasan
'Eh, mana baju merah ni ek? Lama tak pakai..' 'Eh mana skirt ni ek? Rasanya tinggal kat umah Mama.. Eh lama tak pakai..'
Bila umur macam bebudak ni, baju mmg takleh simpan lama.. Mula le dah tak muat.. So dengan adenye entries pasal baju2 ni, boleh le kau nak ingat balik baju ape yg anak kau ada.. Yele, bebudak ni baju bukan main melambak tp asyik nak pakai baju yg sama sbb itu aje yg mata kau nampak nak cari... Selalunye baju yang kau tak jumpa, atau tak nampak mmg dilupekan gitu je... Bila jumpa balik, mmg tak muat dah nak pakai... Huhuhu...
Itu normal ape?? Heuheuheu.. OK stop bebel ye.. Meh aku tunjuk baju melayu Ariq dulu.…

Duduk rumah time tak puasa mmg syok eh..

Imej
Cuti harini takde pun bangun lambat... Cepat gak dalam 8.30am Qila dah merengek2 suruh aku bangun.. Cit! Takleh tengok Mummy senang ar...
Walaupun bangun cepat, kami anak beranak mandi lambat.. Anak2 aku mandikan nak dekat jam 11am... Sibuk mengemas toys Qila dalam bilik.. Aku ni nama je ada bibik.. Tapi rumah bersepah macam tongkang pecah.. Macam muka bibik gak, bersepah! Naib baikle kau dapat majikan sempoi mcm aku ni Eni oiiiiii.. Kalau tak, mmg dah lama kena bakar dah idup2 kau ni.. Bangsa tak sedar diri... Haih... Dahle kaum kau dok sibuk2 bakar bendera negara aku... Nasib le aku ni cool, kalau tak dah lama aku sekeh paler kau tau...
Haih...
Pagi2 Ariq mmg wajib makan biskut. Skrg ni dah takyah nak hancurkan lagi.. Dia dah pandai makan sendiri... Skrg gak dah selang selikan biskut farleys dgn baby rice rusk ni.. Perasa chicken.. Dia suka sangat... Makan 2 3 keping pun tak cukup..
Tapi dia ni banyak guna tangan kiri le.. Puas aku ajar guna tangan kanan, mesti dia akan tukar balik guna…

Misi pencarian shoes raya berakhir....

Imej
Kan aku kata kat entry sebelum ni..... Misi pencarian shoes anak dara yang seorang tu masih belum berhasil kan???

So, hari ni aku keluar lagi... Ingat nak keluar solo tapi Mama dah zikir2 dr pagi dia nak ikuttt dia nak ikutttt.. Nak tanak terpaksa hangkut semua sekali...
Tapi kali ni, aku bawak dua2 stroller... So Qila takdele merengek2 nak mintak dukung bila dia dah penat berjalan kan?? Awal2 lagi dia dah pilih nak naik stroller yg mana satu... Memang berguna betul strollers yang laki aku belikan ni... Diguna hingga ke titisan ringgit yang terakhir.. Akekekekeke..
Kali ni aku takde nak survey2 lagi... Malas nak serabut paler hotak.. Sampai je Mahkota terus masuk Clarks.. Terus amik saiz UK7 dan acu kat kaki Qila.. Dia jerit2 cakap tanak tanakkkk.. Terus aku jerit gak, "Ni bukan kakak punye laaaahhh... Mummy test aje!!!" Hamik ko, satu kedai tu pandang aku then senyum.. Hahahahaha.. Terus aku bisik kat salesperson tu.. "Dia ni nak kasut kilat2 tumit tinggi.. Malas nak lay…

Padahnye shopping di bulan puasa... All out konon..

Imej
Actually aku dah banyak shopping baju2 anak2 aku since before raya lagi.... Tapi manusia kan, mana pernah puas... Ade je lagi nak tambah itu ini.. Ade jeeeeeeeee yg tak cukup.. :P
Tapi, aku mmg kena keluar shopping sbbnya, Qila takde kasut lagi..... Siaaannn dia... Shoes yg Daddy bwk balik dr Korea, satu kecikkkk sgt dan satu lagi besaaaaaaaarrr sangat so aku mmg kena cari ganti utk Qila pakai di pagi raya...
Sgt pening ok kerana minah tu dah pandai memilih.. Yang aku pilih satu haram dia tanak.. Yang dia pilih aduhaaaaaii.. Macam kap lam ye ngeeeee.. :P
Nak bagi dia happy so konon dia akan turuti kehendak aku, tapi haraaaaammmm.. Aku belikan dia balloon... Bukan main baik mood dia, siap offer diri untuk amik gambar dgn adik... :P Actually malam smlm dah kuar shopping... Just sempat beli baju2 bebudak ni... Busu Boy banje... Pagi ni pulak ingat nak cari shoes lagi, tapi at last hanye bwk balik laagggiii baju2 dari Nenek dan Mummy yang banje.. Huehuehue...
Tapi shoes??? Masih tak jumpe yg…

Walau hanya 23 jam bersama....

Imej
Walaupun sekejap, orang yang sangat kami rindukan itu sampai di Sg Udang port pada beberapa hari yg lepas... Seronok tak terkata.. Balik je dari office terus zaaaaaaaaassss amik Bi kat Pantai Puteri.. Sengih sampai telinga woooo... Sampai je rumah, dari jauh Qila dah nampak kereta Mummy dan Daddy pun bukak window lambai2 kat Qila... Berubah muka Qila... Happy tak terkata sampaikan bigau dia datang.. Terlompat2 macam kanggaroo.. Heheheheh..

"Eh Daddy dah shampaaaiii" Terus mintak dukung..

Adik? Dok nganga kehairanan.. Mesti pelik, eh ni Daddy ke Uncle Jib ni... Sebab sehari sblm tu, dia tgk Uncle Jib pun buat muka pelik.. Eh ni Uncle Jib ke Daddy ni?? Sebabnya muka Bi dan adik dia mmg tak jauh beza....
Tengok budak ni... Terus main hp Daddy... Bebudak zaman skrg mmg in to gajet dan IT.. Klise.. ;)
Si adik mcm biasa, tak lepaskan peluang menyelit kat ketiak Daddy.. Dia mmg budak ketiak.. Puas hati dia wooo.. Tidur pun senyum... Daaannnnnnnnnnnnnn...................... Orang yang …

Dan ia datang dengan color hijaaaaaauuuuu....

Imej
Baru semalam Wynn post, hari ni tgk2 dah sampai...... Best tuuuuuu.... Bila Bi tunjuk kotak ni kat aku, aku sengihhhhhhh sampai telinga wooooooo... Malu2 pulak nak bukak depan Bi....
Kan best kalau hari2 dapat parcel macam ni... Syurgaaaaa...
Ape2 pun, terima kasih Bi..... Atas segalanya......... Walaupun pada mulanya Bi suruh pilih antara netbook dan designer handbag, Bi tetap belikan kedua2nya..... (Walaupun pada mulanya Ling ingat nak beli pakai duit sendiri.. Nguahahahah)
Tadaaaaaaaaaaaa... Walaupun hanya jenama Coach sahaje... Jadile kaannnn... Daripada org yang langsung tak ade.. :P Syukurlah laki kau nak belikan.....
Actually i m not into coach sangat.. Aku bukanle penggila coach.. Tu sbb susah betul aku nak pilih mana yg berkenan di hati.. Aku lebih sukakan Gucci atau Chanel... Tapi nak beli jenis yang aku suka utk dua brand tu, alamak aaaaiii.. Boleh kurus Bi.... Tu sbb aku tak pernah kisah untuk beli handbags mahal2 terutama dengan cara meminta2 dari Bi... Bagi aku, dapat handb…

Letih

Imej
Lama pulak aku tak update blog ni... Kalau dulu, setiap hari wajib ada at least 1 entry... Lately ni aku bz... Tatau ape yg aku bzkan yang pasti esok lusa aku akan menjadi lebih bz... Bz kat opis dgn tugas2 org lain yang aku kena buat... Bosan...... Rasa dipergunakan dan diperlakukan mcm sampah....
Sepatutnya aku tak patut bebel kat sini tentang kerja... Blog ni khas utk anak2 aku... Tapi dah terupdate kat sini... Belasah je...
Bi baruuuuu je naik ke tanker dia semula... Kepulangan dia amat2 mengubat hati aku yg sgt stress dgn hal ofis tu... Rasa malas betul nak keje... Rasa nak resign dan duduk umah jaga dua buah hati aku tu.....
Tapi bila difikirkan kes kain batik terlondeh dan muka berminyak (ingat tak entry ni?)... Terus tak jadi nak berhenti..........
Aku akan jadi profesional.... Aku takkan mengalah... Aku akan tetap terus mengharungi politik office ni sampai bila2... Takde hal la... Janji laki aku belikan aku handbags lagi... Ada aku kesah??
Ohye, handbag hijau dah sampai tadi.... …

Betul kata kwn aku, bela anak rapat2 mcm bela anak kembar..

Imej
Heuheuheu.. Nak2 lagi bila dua org ni kurang sihat... Pergh... Memang menduga kesabaran sungguh!
Qila masuk store belakang dan keluarkan pelampung dia ni... Pastu terus berangan ala2 dia tgh mandi kulam.. :P
Siap cakap "Kakak mandi kulam besaaaarrrr"
Pastu siap suruh aku goyangkan pelampung tu kiri dan kanan.. Alahaaaiii.. Nanti Daddy balik kita gi mandi kulam besar ye sayang?????
Adik pun nak jugak weyyyyy... Siap melentuk mcm posing utk majalah mangga.. :P Santainyeeeee anak bujang Mummy nieh!

Tapi kejap je.. Kau hingat Qila nak biar adik dia naik lama2?... Jangan mimpilah... Dia tolak adik dia selamba je...
Terkulat2 adik dia.... Haih.. Dah besar nanti tataule diorg close ke atau selalu gaduh.. :P
Habis hati dia bila aku letak dia balik dalam tu... Ni masa ni aku nak bagi Ariq makan... Dah besar ni, aku pakaikan bib akak dia jegsh.. Labuh sampai ke lutut!
Menu harini, bubur telo... Fav Ariq.. Masa ni dua beradik ni berebut2 ok.. Tak cukup pulak, terpaksa amik stok petang punye si…