Isnin, Julai 05, 2010

Testing D90 dan wide lense baru.. Yeeehaaa

Heuheuheuheuheu...
Meh sengih dulu meh....... Walaupun blur nak jugak upload sebabnye dr lense dan camera baru maaarrr.. Masa ni masih blur setting & metering bagai tu sbb aku lama gila tk sentuh dlsr.. Tambahan lagi d90 ni lain sket dr d70s aku tu.. (Padehal kau mmg bengong lg mau ceritaaaa)
Nguaaaaaaaaarrrrggghhhhh... Memang mantaple d90 + 10-24mm ni.. Eh yeke 10-24mm eh Bi??? Belasah le.. Janji wide lense.. Memang dah lama idam wide lense tapi malas nak beli (ke takde duit) Sejak kawin aku mmg dah pencen amik gambau guna dslr kecuali gi travel lah kan.. Kalau setakat kat umah tu, amik pakai camera hp mantap aku ni je.. Nak pakai dlsr buat rugi shuttle count je.. :P Heuheuheu..

Tapi sejak Bi start duduk kat Korea tu.. Macam2 lense dia beli.. Tak silap aku dia bawak balik 3 lense baru dan satu body baru.. Monopod dan tripod jangan cerita.. Ntah berapa batang dia bawak balik.. Backpack lagi.. Bag camera lagi.. Berpikul2 hand luggage dia bwk kelmarin..

So pagi tu terus aku bongkar bag camera dia dan test d90 ni.... Memang gian amik gambar tu terus datang balik nyah.. Yele... Amik gambau adelah hobi utama aku masa bujang dulu... Sape tak kenal bidarling gang FDMC fotopages zaman 2004-2007 dulu?????? Top wooo masa tu.. (hehehe.. Perasan) Skrg ni aku pun tatau wujud lagi ke tak FMDC tu.. :P Sejak kawin beranak ni langsung aku tak amik tau..

Tapi bila Bi dah bawak balik lenses ni, peeerrghhhhhh heaven ok.. Rasa tetiap hari nak ajak dia kuar outing menembak.. :)
Semua angle aku try cuba test shoot.. Heuehuehuehue...
Ariq mmg camera frenly laaaahhhh... Geram aku...
Tgk tu.. Aku nak amik gambau candid dia pun susah. Mesti nak pandang camera dan sengih.. Kalau akak dia??? Haraaaaaaaaaaaammmm...
Seronok lah anak2 aku.. Kembang bontot diorg.. Pas Daddy belai si bujang, belai pulak si kakaknye.... Aku goyang kaki je... Nguehehehehe.. Banyakle goyang kaki...

Herrrmmmm.... Balik kang nak try tele lense pulak... Yay!!~

~Mummy ♥ ⒶⓡⓘⓠIsyraf & ♥ ⒶⓠⓘⓛⓐIzzara~
{ ا' قيل' اززار } & { اريق إشراف }

10 ulasan:

LiAnA berkata...

cun wehh... kalau ko kasi besar skit size blog pic ni mesti lg cun.. hihi

Ummi berkata...

hadehh..bile la nak dapat d90 nihhh..hiii

Aida berkata...

whoaaa .. comel lah ariq .. cun je dia bila bergambar ..

mariaariffbaby.com berkata...

wah..dapat D90 ker?
besh la mummy sekarang!!

kita pun tak tahu apa dah jadi ngan FMDC.
kita kenal marcia thru FMDC via fotopages kan..kan..kan..

Tanpa Nama berkata...

salam,
1) u pki handphone SE C905 kan? so far, ada masalah x dgn hp tu? keypad problem or sound problem?

2) Happylah u hubby dah balik.. Have a nice time!!

-camelia-

Elyn berkata...

aku folo bidarling ko dulu. sbb aku suke tgk ko menembak. uiks teruskan la acara menembak ko tu.... windu aku nk tgk!!

Lady of Leisure berkata...

bestnya lady teringin gak d90 ni tapi takut kalau beli nanti tak explore.. itu hari beli semi dslr tapi asyik pakai auto jer tak penah guna pun manualnya hehe

oneyani berkata...

owh si hubby da balik ropenye..ahaha sory akak xbaca abes entry=p

Marsha~ berkata...

camelia.. so far ok sangat.. suka sgt performance camera dia.. sbb sy amat cerewet dgn hasil camera so dr c905 ni gambar dia mmg terbaik..

psl keypad problem tu takde pulak cuma kalau browse internet mmg takleh update blog pastu kalau page berat sangat nanti dia hang.. tu normal le kan..

cuma kalau nak taip sms laju2 mmg lembs sket le sebab keypad dia rata, tak macam hp lain..

Tanpa Nama berkata...

tq for reply, my hubby kata dah xda keluar new SE 905 tu, yg ada second hand... sedeyy larr... xtau lah kot kedai tu yg tipu.. huhu..

-camelia-