Isnin, Julai 19, 2010

Syiaannyyyeeee anak Mummy nieeehhh

Masa kelam kelibut nak balik kampung tuhari, macam biasa anak2 aku ni, time aku sibuk ni lah memasing buat perangai.. Sorang mintak dukung sorang lagi gi tumpahkan air.. Jam2 tu le suara pontianak aku ni nak keluar.. Tambah2 lagi bibik dah siang2 ikut mak aku balik kampung pagi2 subuh tu.. Tu yang kelam kelibuts sket ni...... Masa tgh sibuk nak packing itu ini, si laki kesayangan sibuk nak berak le ape jadah kan.. Haaaaiiiihhh.. Geram tau! Suka tau curik tulang... :p Lama plak tu berak.. Si Ariq dah merengek.. Sampai teran2 tekak bagai.. Geram sangat!

Memang sangat tensyen bila mana nak pikir nak packing baju anak2, diapers, susu, baju apaknye lagi.. Baju & tudung aku lagi.. Kalau takde suara tangisan melolong takpe.. Ni tak.. Haihhh.. Apaknye just tahu angkat barang masuk keta.. :p

Sudahnye lepas je Bi habis berak, dia gi sumbat anak2 dalam keta dulu.. Barule aman aku nak packing baju.. Aku tgk Qila duduk kat carseat depan.. Si Ariq aku tak nampak kat mana. Haaaiihhh.. Lantak lah janji aku tenang sket nak packing2 bagai ni.. Kang ade benda je yang tertinggal lagi susah kang..

Bila dah settle semua, kunci pintu semau, aku masuk kereta sekali tengok anak aku ni -
Patotle senyaaaaaaaaapppp jeeeeeeeeeeeee.... Siap bapaknye pakaikan seat belt.. Syiaaaaaannnnnyeeeeeeeeeeeeeeeeee anak Mummy.. Daddy buli ek???? Huhuhuhuhu..
Tengok jari dia! Rasa nak jentik2 jeghs! Bukan happy nak jalan eh.. Cuba kau letak dia dalam walker.. Mengaum menjerit ok mintak diangkat.. Bapak dia letak dalam keta terusssssssssss senyap! Lama gak aku biarkan dia duduk sorg macam ni.. Sampai tahap dia ngantuk gila baban...
Siap lentuk kepala kat seat belt tu buat penahan kepala dia.. Alaaahhaaaiiiiii.. Nile bagusnye anak rapat2 ni.. Masing2 pandai betul bawak diri.. Takde le nak manja2 sangat nak dpt perhatian mcm anak tunggal.. Janji dapat berjalan naik kereta kaaannn.. :P
Dah 50% di alam mimpi dah.. :P
Kakaknye pun kat depan tak pakai carseat lagi.. Pakai booster aje.. Pun pakai seat belt jugak.... Kadang2 duduk diam, kadang2 menggeletis jugok..
Elelelelelele.. Sempat gak sengih bila Mummy closed up muka dia.. Memang mat camera tau Ariq ni.. Hehe..

Cerita pasal kampung lain entry ye... :)

~Mummy ♥ ⒶⓡⓘⓠIsyraf & ♥ ⒶⓠⓘⓛⓐIzzara~
{ ا' قيل' اززار } & { اريق إشراف }

4 ulasan:

m@y berkata...

comelnye la ariq!!rasa nak gigit2 je huhuhu..anak 2nd mmg pandai bawak diri.

Aida berkata...

apsal ariq makin comel?
apsal ariq makin comel?
apsal ariq makin comel?
ishhhhhh .. geramnya .... comel lah dia ..

.cikfasya.(◕‿◕✿) berkata...

hehe..ari ni gmbr ariq jeks..
tomei ariq..
senang mami xpayah riba kalo duk camtu..hehe~

onenye berkata...

ariq sgt cool..comey sgt bila ariq senyum..besar2x nati mesti kaki tangkap gambar ek..ikut mummydia..hihi