Rabu, Julai 21, 2010

Mandi kulam

Semalam petang Bi tanye ada nak kemana tak.. Kalau tak, dia nak ajak anak2 mandi kulam pas amik aku kat opis.. (Errrkkk.. Tak jadi lagi nak beli kasut jogging... Sob sob..)

So, sbg isteri yang patuh dan taat (tiba jeghs) pada perintah suami, i pun followwww... Iyelah tetiap hari balik umah lambat. Sesekali santai kat umah pun best apa... So, sampai je dari opis anak2 aku pun berkubang leeee.......
Dua2 ni kalau nampak air mmg jadi sawan air... Siap floating dan menyelam gitu.. Macamle dalam sangat.. Adik pun tak kisah je kena simbah air.. Terkulat2 muka dia menahan lemas gitu.. Heheheheh... Tapi dah namapun anak jantan.. Takde hal le kan.. Huhu..
Bi gi masukkan Ariq dgn diaper2 terus.. Harusle kembang mamipokok tu... Tak sempat aku nak masuk umah bukak tudung dan amik CD Ariq, tgk2 dia dah celupkan Ariq masuk dalam air.. Haih.. Dahle diaper tu baru pakai.. Terbang 85 sen!! Cit.. Baru dia sedar pungkok Ariq dah berat, baru ade hati nak bukak diaper tu.. Terus anak aku mandi bugel.. Sesekali Ariq menggeletis geli.. Hahahahahaha.. Kompen dia terkencing! Lantak kau le nak oiiiii...
Aku dan Bi habis basah kuyup.. Haih, itu bibik buat rusak permandangan jeghs.. Bukan main buat2 bz cabut rumput.. Adeke patut dia gi berus lantai porch guna penyapu.. Patutle penyapu aku cepat jahanam.. Penat2 je aku beli berus lantai.. Saje je nak buat darah aku naik pepetang yg mulia ni kan...
Mucuk Mummy kesejukkan.. Sini mmg berangin time pepetang. Maklumle tepi sawah.. Tapi kalau musim panas, kering kontang ok. Angin pun takde..
Ooopsss.. Nampak lak pipit dia.. Terpaksa sensored.. Nanti anak aku dah jadik YB, org publish lak gambau ni nanti.. Wakakakaka..
Tetiba dia kiss adik dia kan.. Bila tgk aku sibuk2 amik gambau Ariq sorg... Dia mana buleh tgk aku fokus kat Ariq sorang, mesti dia ala2 nak join sama.. Jelesssss 24hrs..
Bukan main hepi dia ni.. Satu kulam ni dia main sorg.. Tu pasal adik dia duduk tepi je.. Kalau tak habis kena libai.. Pasni kalau Ariq dah pandai mandi, kenalah beli sorang satu ni.. Heheheh..
Bukan main dia libas2 kaki dia...
Hahahaha.. Kesian anak aku.. Asalkan dapat main, buat ape pun kat dia, dia tak kisah.. Masa ni Bi ajar dia floating, so Bi pakaikan lifejacket ni nak kasi dia merasa floating.. Ok gak jadi sebab Qila terapung2 kat dalam kulam tu... Hehehehehehe... Bukan main happy dia.. Tambah2 lagi bila Bi sembur dia dgn air paip.. Hamboooooooooooiiiiii... Mcm tuan puteri bersiram gituh..

Adik dak naik dan dah tukar baju sebab dah time makan dia... :)

Teringin pulak kalau ada umah sendiri, aku pun nak ade satu kulam mandi.. Best berendam petang2 terutama bila musim panas..

Bi sayang, take note! :P

~Mummy ♥ ⒶⓡⓘⓠIsyraf & ♥ ⒶⓠⓘⓛⓐIzzara~
{ ا' قيل' اززار } & { اريق إشراف }

9 ulasan:

azura berkata...

kui3x patutla tetiba nampak pipit ariq kaler ijau,,,rupanya sensored...:P

(cakap pasal kasut sukan, sport/jogging shoes clarks sini tgh sales...semurah 18euro sahaja....:P)

Ana berkata...

bestnyaa..teringin nk belikan auni benda alah tue sbb dia kan suka air jugak..paling suka bila balik umah mak ana sbb kt umah mak ada besen beso tue..siap leh buat posing baring lg dlm tue..kt umah umi dia mandikan kt sinki or shower jek..mana dia x suka kalau balik kpg..hihihi

Aida berkata...

dlm maksud tu nak suh take note .. best kan kalau ada halaman yg luas dan boleh buat apa je pun .. :)

Ealyie berkata...

umak aihhhh.. siap lifejacket si Qila ko tu nyahhh... eheheheh..
hanak2 aku pon tgh demam nk berendam lam kulam.. eheheh..:)

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

bestnyaaaaaaaaaaaaaaaa....

Lelord berkata...

hahahahah aku suke wpun nampk sket jek umah aku ngan pokok2 aku yg x seberapa tuh..

uishhh dak kenit mmg suke mandi kulam
aku lak yg x larat nak buang air, kena tgu papa yg gagah perkasa

.cikfasya.(◕‿◕✿) berkata...

geram tgk ariq tenyum gituh..

nnti kena bwk dowg g pool la neh..praktis berenang..hehe..tp tgu ariq besar ckit la kn..

Tanpa Nama berkata...

tu le kena carik kulam yg diameter lebih 6 kaki nie...barulah daddy leh join skali nie kan kan kan??...nampak kat tesco cheng ade yg 7 kaki diameter arituh...mummy take note...
-daddy-

Marsha~ berkata...

hampeh.. dia tak note aku pulok