Rabu, Julai 28, 2010

Lost World of Tambun.... Terbaiiikkkkk...

Haaaaaaaaaaaaaa.... Baru ade can nak update pasal Lost World of Tambun ni... Kite cerita sket dulu ye.....

Kami masuk sana dalam pukul 10 pagi.. Bayaran RM44 utk aku, Bi dan bibik.. Utk Mama, RM39 sebab warga emas then Qila & Ariq free of charge! Pakej termasuk lunch, theme park, petting zoo, swan riding dan eerrrkk ntah le nyah.. Oh ye, termasuk dry park tu...

Qila paling happy... Dia main sensorang je.. Tak takut pun kat air dalam.. Selamba je dia... Tapi dia still main dekat2 kami.. Aku saje biar dia feeling2 gi holiday sensorg.. Huhuhu...

Sesekali dia terbenam dalam air, cecepat dia selamatkan diri dia.. Bi suruh aku biarkan jangan tolong dia... Biar dia belajar sendiri untuk selamatkan diri.. Huhuhu...
Ariq pun mmg hantu air leeeeee... Masa ni dia terjunam masuk dalam air.. Sket pun tak nangis.... Sangat gud boy... Memang anak jantan lah... Aku rasa dia paling kecik kat situ....
Steady je dia... Hahahahahahahah.... Aku yg cuak... Comel jek swimming suit tu ngam2 dengan body dia.....
Ni kawasan utk kids.... Luas gak..... Kami main puas2 dulu kat sini.... Pastu baru pindah tpt lain....
Ariq relax jaaaa.... Masa ni terik gak... Habis kami anak beranak sun burned.. Dah lepas tghari baru mendung sebab petang tu hujan turun daaaaaaaaaaaa.....
Kami tak banyak amik gambar sbb mcm aku cakap, leceh ar pakai dslr.. Sebab once kau dah basah dan dah syok mandi manda... Mmg lupe bergambar... Huhuhuhu... Dahle dslr berat gabak...
Qila mcm biasa tanak bergambar.... Dia nak main sendiri...
Ni satu lagi...... Mandi sampai kecut2 telo....

Pas puas mandi, kami break... Gi jenjalan kat petting zoo, tiger valley, horse riding, dan main judi2.. Satu hampehs tak dapat ape pun... Huhuhuhu....

Kami ada kat sana sampai jam 4 ptg! Tu pun sbb hujan.. Kalau tak mesti sampai tutup... Sbbnya, banyak benda tk sempat naik...Yele... Gi dgn budak2 kecik kenalah bg keutamaan pd diorg... Bila diorg tido jap lepas lunch, baru aku dan Bi lari jap naik gelongsor pusing2 tu.... Best gilaaaaaaaaaaaaa....... Takut gak wey.. Hahahah...Anak bujang aku esok2 kalau dah dapat kaki, kompem dia tanak berdukung lg mcm ni.... Qila tu bila dah ngantuk baru mintak dukung... Haih...... Lagi gambar nanti aku upload next entry ye..... :)


9 ulasan:

gee ryder berkata...

amboi,ariq main slide ke?
kemain lg budak kecik ni yer..taiko tu hehe..

hubby aku bezmn dh ajak gi sini, aku lak yg xnk dulu..tp skg aku dh terliur dh nk gi kekeke

Aida berkata...

ehhh .. best kan .. lagi best water world melaka ye ?? hehehe ..
tengok qila tak heran pun bila org amik pic dia ye .. arig pun melayan gak ..

mariaariffbaby.com berkata...

wah..beshnya tgk ariq main slide tuh!
harus la ajak hubby p next year

huhhuhhu

Ana berkata...

best jugak ekk kt sini..teringin nk pi laa..bila bila bila?? uhuhuhu

ayah,ummi, farish berkata...

nyah...br planning nk gi....bestnyer tgk gmbr2 ko

LiAnA berkata...

best ar... kena tunjuk kat laki aku ni..

azura berkata...

lain betul muka ariq waktu main air. last pic tu muka dia macam muka u. eh, mana entry coach?

mierafaziera berkata...

best kan Marsha gi sana?akak pernah pi 2-3 kali gak dulu...byk lagi diorg tambah2 mcm2 ye kat situ, harga pun bertambah2 haaaa..!!:D

Elyn berkata...

kene try pi sana gak ni!! tp lepas raya la kot.

ariq dpt kaki tunggu la ko berkejaran macam aku duk kejar wafiq heheeh