Jumaat, Julai 02, 2010

Kisah Ariq dan Mummy di sepital

Seperti biasa.. Tidak susah nak handle anak bujang aku ni seorang diri.. Sap Sap soy aje...

Dia ke hospital untuk amik darah.. Routine biasa every 2 months sbb hypothyrodism.. Sangat ajaib okay.. Masa nurse amik darah kat tangan dia, sket pun tak nangis.. Tetiba je nurse dukung dia bagi kat Mummy.. Nurse kata dia handsome so thats why dia tunjuk macho tanak nangis depan nurse... Elelelelele.. Sangat gud boy.. Cuba kat umah time Mummy nak bagi makan ubat??? Nangis jerit2 sampai biru2... Haihhhh... Notty ek?
Anak manja Mummy tgh fikir, ape lah nurse ni tampal tangan saye ni?? Tak besh ar..
Masa ni tgh tunggu nak jumpa paed untuk check nape si Ariq ni batuk dah lebih 3 minggu tak baik2.. Masa jumpa paed pun dia mcm biasa ramah semacam. Paed kata tak macam baby sakit pon.. Memangle tak sakit, tapi bila batuk kahak tu mcm penuh sgt. Takut ade lung infection je nyah oiiii.. (Aku jwp dalam hati je.. ) Tapi kena gak buat xray semalam. Alhamdulillah, lung dia okay.. Cuma doktor kata, mmg begitu baby kalau batuk mmg susah nak baik sbb dia takleh nak kuarkan lendir dia. As long lung dia clear dan tak sesak nafas tu tak bahaya lah...
Tadaaaaaaaaa... At last Mummy terbeli gak shoes untuk Ariq.. Murah je just RM7.90.. Tu sebab Mummy beli just utk Ariq pakai bila naik walker kat porch rumah.. Dah alang2 ade shoes tu pakai je buat gi jenjalan.. Actually aku mmg tanak belikan Ariq shoes.. Bagi aku, boys tak perlu ada shoes banyak sangat. Lainle girls.. Qila dulu masa baya2 Ariq, dah lebih 10 shoes dia.. Tapi Ariq ni mmg aku saje tanak belikan sebab dia boys.. Boys tak perlu ada banyak shoes.. Hahahaha.. Mazhab ape ni nyah????

Lagipun Bi dah beli shoes untuk dia kan....

Shoes ni pun aku beli sbb kena racun dgn SA tu kata murah dan pakai untuk naik walker.. Terus aku setuju untuk beli.. Nguahahahaha.. Pendirian goyah betul aku ni.. :P

Tapi entah kenapa, mmg aku tak suka nak belikan dia shoes selagi dia belum bertatih.. Rasa mcm beban plak kat kaki dia.. Dengan jeans yg labuh, dgn shoes yg berat. Mcm kesian plak.. Lainle girls.. Kalau pakai gown tak pakai shoes jd tak cantik.. Kan mommies kan??? Betul tak?
Dia baik je tunggu dgn tenang turn utk jumpa doktor.. Dan masa xray tu nangis kejap sebab kena depangkan tangan dia.. Heuheuheu.. Yang pasti dia happy je.. Dah nama pun berjalan, berdua je dgn Mummy harus dia happy.. Ohye, Qila dan Mama di imigresen..
Tengokle ni, habis dicariknya kapas ni sampai terbarai....
Nasib baik tak berdarah lagi...... Keputusan ujian darah ni kena tunggu 8 Julai..

Ke hospital lagile jawapnye.......

~Mummy ♥ ⒶⓡⓘⓠIsyraf & ♥ ⒶⓠⓘⓛⓐIzzara~
{ ا' قيل' اززار } & { اريق إشراف }

5 ulasan:

MeL MikaiL berkata...

ariq mmg encem boy la, cair auntie tgk ariq tau hehe..

hyperthyrodism tu tyroid ke beb?

emas_juita berkata...

gewamm...tgk tangan dumpuk2 kene tampal.

HaninFarshid berkata...

ala...encemnya ariq....and ariq memang strong :)

Lady of Leisure berkata...

ariq memang macho boy hehe

cikguesah berkata...

ariq makin besar makin hensem... geram tgk pipi yg tembam mantop tuhhh, auntie geram taw... kna amik darah pon macho je... very gud boy la ariq nih...