Selasa, Julai 13, 2010

Dia potong rambut dia sendiri!!!!!!

Pagi tu kami kelam kabut nak keluar....... Aku sedang mandikan Ariq.. Tiba2 dengar Bi jerit.

"Daaahh... Jangaaann.. Eh Qilaaa.. Eiiiiiiii.. Alaaaaammmaaakkkkk.. Dah Qila daaaahh.. Jangaaaannnnnnn"

Dusshhh kedebussshhh tebabbooorrrrrrr...

Perghhhh.. Siap sound effect tu...

Aku hegeh2 kuar toilet tengok ape jadi.... Rupanyeeeeeeeeee Qila sudah potong rambut dia sendiri daaaa....
Bukan sikit okaaaaaaaaaaaaaaaaaaayyyy.. Penuh satu katil dan lantai... Berderaaauuu darah aku... Takut aku nak tgk hasilnye.. Macam penanleeee anak aku ni nyaaahhh oiii..
Bi leka sekejaaaaaaaaappp je anak dia dah amik gunting then potong rambut dia.. Haih... Macam mana nak handle dua anak serentak macam ni?
Ni hasil kumpulan 1/5 dari hasil potongan yang sebenar ok.. Belum tgk yang terabur atas lantai lagi... Nasib baik Qila potong bahagian atas, bukan bahagian jenduls dia tu... Memang nasib baik sebab tak nampak sangat...
Tapi kalau tgk betul2, mmg nampakle kat tengah2 kepala dia dah pendek.. Nasib baik tak botak nyah oi!
Muka dia selamba jeghsss.. Geram aku.. Masa dah siap2 tu, dah masuk kereta, ngamuk2 pulak nak pakai topi adik dia.... Dahle pakai baju kurung.. Haih... Sabar jelah aku.......

Qila nak cover rambut yang dah nipis tu ek?????

~Mummy ♥ ⒶⓡⓘⓠIsyraf & ♥ ⒶⓠⓘⓛⓐIzzara~
{ ا' قيل' اززار } & { اريق إشراف }

9 ulasan:

Elyn berkata...

ngeh ngeh ngeh mana die nmpk org ptg rambut ni?? ade je idea ek!!

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

hehehe...ade je akalnya ye...
pas ni kena sorok gunting jauh2... :)

MarRiani aHmAd@ciNot@RiNi berkata...

sib baik x trcocok kpla nyah..gunting tu tajam x??

laila berkata...

haha dah potong pandai lak nak cover ngan topi huhu

Marsha~ berkata...

gunting tu gunting baby punye... tumpul bahagian depan.. gunting yg sama selalu guna utk gunting rambut dia... dia jumpa dlm bag make up... haih

Aliza berkata...

isskk isskkk

i belikan safety scissors utk aina, special - bole potong kertas aje. tu pun tersangaaaat la menguji kesabaran.

tiap kali i menjahit, dia ambik la gunting special dia tu and tolong i potong kain.

maybe bole consider satu box special utk qila, all sorts of stationeries, etc.

naya beb kalau tetiba berlari bawak gunting. tumpul pun bole jadi bahaya.......

gee ryder berkata...

noti gal la qila ni hehe..

pandai pulak nk pakai topi tu

Aida berkata...

mak aiii .. dah kena watch out selalu mcm ni .. bukan apa .. takut terlepas pandang, nanti adik punya rambut pulak yg jadi mangsa nanti .. cian kak adik kena buli ..

Aida berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.