Sabtu, Julai 10, 2010

Check up Ariq dan makan2

Semalam ke hospital macam biasa psl kes hypothyroidism Ariq.. Alhamdulillah hormon dia normal so tak perlu pantau lagi... Since aku pun dh tak makan ubat thyroid lagi dan Ariq bukan fully breastfeed lg... Alhamdulillah.. Ini bermakna dia tak perlu diambil darah setiap 2 bulan... Suka sgt hati aku.. Ariq is FREE...

Semalam pun habis aku tanye macam2 kat paed Ariq.. Yele pasni dah susah dah nak jumpe dia.. Dahle jumpa ni pun FREE, tanyele habis2... :p

InsyaAllah, Ariq akan ambil vaksin pneumococcal secepat mungkin. Dulu masa Qila aku tak alert sgt pasal vaksin ni.... Thanx to ING card... ;) Berat Ariq naik to 7.77kg.. (Memang ong le no ni bulan ni) Memang sikittttttttt sangat naik walaupun dia kuat makan..... Haih... Takpelah, janji sihat.. Paed kata berat tak naik sangat maybe sebab dia dah lasak dan batuk 3 weeks tak baik2.. Tapi itu tak bermakna progress pembesaran dia tak baik. Baik dan dia sihat sangat. Just batuk tu buat dia kurang selera utk minum susu. Takpelah sayang, janji dia sihat dan lung dia clear... Yups aku agak risau sbb Qila dulu kembang semangkuk, just Ariq maybe ikut aku.. Slim serta jelita.. Wakakakakakakakakakakakkok!
Bi lama sangat tak makan Mcd.. Pas kuar hospital terus aku teman dia makan.... Dia ngan anak dia bukan main selera makan... Ariq plak gi bantai tido tak bangun2.. Aku nak suap bubur pun takleh.. Mmg time makan dia ni...
Anak Daddy.... Kuat minum air... Satu tu utk dia je..
Si Ariq tido lena.. Kejut2 pun tanak bangun......
Penat menginja kat hospital td..
Dia ni lama tak duduk baik2 ni.. Seriously, kalau dengan Daddy dia mmg behaved.. Cuba kalau nenek dia ada... Memang terbalikle Mcd ni...
Suka sangat tengok Qila lately... Dia happy sebab Daddy dia layan dia 24hrs... Kadang2 rasa rindu plak nak Qila manja2 dgn aku... Memang dia balas dendam betul le.... Melekat dengan Daddy dia 24hrs... Satu badan Daddy dia dia jelajah.. Semua dia telek.. Hahahahah.. Memang rindu betul ni..
Bekal bubur Ariq dan toy baru Qila dapat dlm set happy meal..
Aku dukung kejut dia bangun pun dia stilllllllllllllllll tak larat bukak mata... Heheheheh..
Petang tu balik Klebang jap.. Heaven bogel2 kat rumah sbb bibik tinggal Tengkera.. Malam gi makan ikan bakar kat Umbai pulak... Nak dekat tgh malam baru balik Tengkera..

Harap sangat masa biarle lambat berlalu.... Supaya Qila & Ariq dapat lebih masa bersama dengan Daddy... Esok genap dah seminggu.... Tinggal beberapa hari je untuk anak2 aku bermanja dengan Daddy diorg ni.... Haaaiiihhhhh...

Bila tgk Qila dan Ariq happy ketawa riang dengan Daddy aku jadi sangat2 emo... Bila2 masa MISC akan panggil Daddy balik ke Korea.. Hermmm...

Lambatlaaaahhh masa berjalan... Kami tak puas manja lagi dengan Daddy..... :(

~Mummy ♥ ⒶⓡⓘⓠIsyraf & ♥ ⒶⓠⓘⓛⓐIzzara~
{ ا' قيل' اززار } & { اريق إشراف }

Tiada ulasan: