Sabtu, Julai 31, 2010

Bila keluar shopping dgn laki, anak2, mak dan bibik

Ni bila ek?? Tak ingat.. Yang pasti before aku operate... Aku ajak Bi kuar shopping baju2 basahan dan tidur anak2 sebab mostly baju mereka dah sempit... So alang2 dah keluar tu, bawak sekali Mama dan Bibik (dia ni mmg pantang jalan... Laju je siaaaap!)

Kami ke JJ je sbb mmg tgh offer... Aku just carik baju2 basahan dan tidur bebudak tu.... Lagi murah lagi bagus! Mama tu saje je.. Pilih baju tidur Qila yang mahal2 aje... Bila aku cakap mahal lah itu lah ini lah terus dia fed up... Sebab semua ygdia pilih aku reject! Hahahah.. Last2 dia ngn bibik gi blah layan Qila main kat Funzone.. Nguehahahahaha...

Bi pulak just bagi wallet dan dia gi buat keje dia sendiri.. Syurgaaaaaa....... Siap pesan pilihlah dgn tenang.. :P

So kami pun berpecah.... Lagi senang keje aku... Senang aku nak pilih dengan tenang..

Sementara aku dok bz memilih baju2 anak2 aku, rupanya Qila bukan main suka lari sana sini kat funzone tu.. RM8 untuk mainle kau sampai pengsan...... Qila skrg dah susah nak diajak shopping.. Asyik tuju ke tempat mainan je... Fening kepala aku... Nasib baik ade mama dan bibik.. Boleh layankan dia...

Untuk masuk ke funzone tu, Ariq FREE sebab dia bwh setahun....
Punyelah happy sebab ni first time dia masuk sini... Excited jangan ceritalah....... Macam dah besar sangat dah ni.... Kakak dia sibuk lari sana sini.. Pastu kecoh ngadu "Kakak penat, kakak penat" Sape suruh lari??
Dia hayun kuda ni sekuat hati dan naluri okaaayyy.. Terhangguk2 kepala kuda tu.. Aku risau kuda tu terbalik je.. Ganas betul dia main... Haih.... Tak macam girl okay.....
Ariq punyelah happy dapat naik benda alah ni dgn akak dia... Habis hati dia.... Kejap je anak2 aku dah besar kan??? Dulu masing2 kecit je isap ninit sambil cium selimut busuk!! Skrg Qila dah kureng meninit.. Sebab Daddy kata, "Kakak dah besar nak gi school, tak perlu isap ninit lagi..." Selalunye malam2 dia dah tak isap ninit dah.. Cuma kalau cranky sangat br isap...
Kau tgk rambut Qila dah panjang sangat kan?? Nampak tak comey.. Aku dah potong rambut dia so skrg dah pendek sket... Barule kemas sket...

Ni rasanya last kot pergi JJ dengan Daddy... Daddy dah nak naik kapal dah isnin ni....

Sedihnyeeeeeeeeeeeeeeeee...... :(

3 ulasan:

Jiey^Mien berkata...

Bestnya main2 kat Funzone ni..
Rayyan tak brape reti lagi nak explore..
Takut lebeyyy..
=(

Ana berkata...

alalalaa..pandai dah dia bahasakan diri kakak ekkk..suka sgt dgr..

Aida berkata...

jj tu masuk skali rm8 ye ? bukan ikut minit .. hmm .. the kiddos tu sukalah .. :)
qila dah besar kan .. sangat shomelll