Jumaat, Julai 30, 2010

Alpine Village Apartment, Sunway City..

Sepanjang ke Ipoh tuhari, kami stay kat sini.. RM200 satu malam tuk apartment 3 bilik mmg murahle... Aku google je sekali terjumpa apartment ni.. OKlah.. Seminit drive dah sampai Lost World of Tambun.. Dekat gila.... Dahle selesa, ade pool dan playground utk bebudak.. Best ar..Ipoh agak panas jugak eh.... Berdesing kulit kena matahari.......
Anak beranak ni sampai terus bergolek depan TV..... Kitaorg tak buat ape pun petang tu just mandi kulam dan relax2 je....
Kalau dgn family tersayang, bergolek macam ini adelah heaven! Walau tanpa astro dan aircond... Semuanya tetap indah.. :)
Pas berbelanja sket kat Giant, kami mandi kulam... Puas hati Qila dapat belajar berenang dgn Daddy dia... Aku dan Ariq naik awal, tapi Qila naik lambat dgn Bi.... Sampai lenguh2 kaki dia belajar berenang...
Ariq pertama kali memakai swim suit dia.... Oklah, ngam2 badan dia.... Comel je pipit dia terjojol sbb tak pakai pampers.... Hahahahahahahahahahahahahahahah...
Ni pulak pagi esoknye.. Bi penuh semangat nak makan kat McD tapi McD tu bukak pkl 9 am pulak sedangkan pukul 8.20 kami dah keluar.. So, merayau2 dulu kat pasar pagi kat situ... Banyak jual baju bandle je.... Tgk Ariq, dah siap2 pakai swim suit daaaah... Tak sabar nak masuk lost world....
Nak tunjuk gak gambar aku kat Lost World sket.... Ni sume pakai hp jeghs...
Memang bestle datang sini bawak anak2... Banyak benda boleh buat.... Tapi sekali je lah.. Aku takkan datang utk kali kedua sbbnya, sekali cukuplah kan...... Sebab mmg dah explore semua yg ada so puas hati gakle.... Nak dtg kali kedua mcm bosan pulak baik gi tpt yang tak pernag pergi... Btol tak?
Ape nama minatang ni ek??? Qila panggil benda ni tikus.. Heuheuheuheu.... Manja betul... Bukan reti takut org pun..
Dalam kaca ni ade banyak ulaaaaaaarrrrr.. Rasa geli dan takut plak bila jalan atas ni.....

Herrrmmm.. Aku rasa ni aje kot aku nak share pasal Tambun ni....... Memang fun-filled lah..

Malam2 nak makan pun banyak restoran best... Murah pun ye... Berbaloi jugakle...

So, sape yang nak gi sini dan nak sewa apartment ni nanti aku bagile no contact owner dia ek..

Daaaaaaa....

4 ulasan:

liza berkata...

menarik gak tempat ni kan..nenanti fitri balik bolehlaa try pergi gak..:)

.cikfasya.(◕‿◕✿) berkata...

best sehhhh..
xpernah g agi tmpt neh..
akak da berjaya buat ati neh nk g sane..:DD

AJU berkata...

best nye...aju yg dok hour n half pun tak pernah sampai lagi...hubby ajak pegi tp aju selalu underestimate tpt ni..padan muka i.insyaAllah lepas raya kalau ade rezeki nak bawak ameerah ke sini.marsha..nanti kalau terlajak ke penang...bgtau la...leh jadi tour guide...cewahh..mcm terer jek..hehehe.actually leh jumpa face to face kan...leh ameerah jumpa ngan qila...:D


-AJU-

amm berkata...

Hi,

Sy plan nk ke tambun gak bulan 10 ni.. Nk mintak tlg ,bole tak email kt sy owner apartment ni? Tgk mcm bes je...

Thanks ye