Isnin, Julai 05, 2010

Alahai anak dara MummyDaddy ni....

Memang ade ciri2 keibuan sungguh!!!
Kelepang kelepung menumbuk dan memasak kat dapur.... Tekun betul.. Nak dekat satu jam dia memasak..... Habis batu lesung dengan kuali nenek...
Si adik jadi protege... Tengokkkkkkkk je ape akak dia buat.. Kakak jadi mentor dalam semua perkara.. Sangat bahaya ni.. Nanti dah besar adik join main masak2 pulok.. Huhuhu...
Pas masak bagi makan pulak kat 'anak' dia... Hippo pemberian uncle Jib bernama "poo poo".. Siap pakaikan diaper lagi tu.... Kalau kat umah tu, bukan dia dua beradik je yang pakai diapers ye puan2.. Minatang perut muncit ni pun sama.. Satu lagi si "moo moo".. Kenalah aku tambah bajet utk diapers tetiap bulan.. Haih..
Alolololooooo... Bukan main teliti dan berhati2 dia suap si poo poo ni...
Pas suap bubur bagi plak water.. Hehehe.. Gambar last ni pakai hp je amik.. Qila menyuap si poo poo lama betul.. Lepas aku simpan dlsr, dia masih menyuap.. Suka aku tgk dia suapkan water kat poo poo.. Siap pangku ok.. Sebijik sebijun macam aku buat kat Ariq... Pas habis semua dia akan burpkan pulak.. Tu tak sempat amik sbb aku sibuk buat keje lain...

Soooooo sweet...

Kalau Qila boleh layan adik Ariq lembut macam ni kan bagus???

Tapi dia still tak ngam dgn Ariq lah.. Asyiikkkk lepuk adik dia.. Tonjol paler sume.. Dah puas pujuk dan tapi tetap tak jalan... Haih.... Risau aku.. Sampai bile agaknye dia nak mula sayang & berlembut dgn adik dia ni???

Rindunyaaaaaaaaaaa.. Tak sabar nak balik rumah. Nak peluk tiga insan kesayangan kat rumah tu.. :)

~Mummy ♥ ⒶⓡⓘⓠIsyraf & ♥ ⒶⓠⓘⓛⓐIzzara~
{ ا' قيل' اززار } & { اريق إشراف }

14 ulasan:

Lady of Leisure berkata...

hehe poo poo tu pun pakai pampers... comel hehe tapi bertambah la pulak bajet kan..

onenye berkata...

hehe..ingat my mama cite dulu yg i pon suka main masak2x guna lesung batu kat dapur..hahah
can imagine cam na sy dulu..hehe
qila cute sgt
nati besa msti feminim... ^_^

LIP (^_^) berkata...

alahai..pandai nye anak dara nih..........

Jiey^Mien berkata...

serius comel n bijak!

oneyani berkata...

3??sape sorang lagi?bibik ke..nguah nguah nguah..


sangat comel la qila bg makan ni..nak2 tang pakai diapers..ahaha tukar setiap hari ke diapers tu kak?

Marsha~ berkata...

iyeee... dia akan cakap dah basah nak tukar pampers.. bila kita bagi yang dah diguna, dia kata dah kotor, nak amik baru.. tak dapat kalu, ngamuk.. :P

Aida berkata...

marsha ~ rasanya awak kena standby kan pampers yg cap tesco je utk poo poo tu .. beli lah yg amount kecik .. kalau tak pengsan owhh .. hehehe

HaninFarshid berkata...

qila so cute :)memang ada ciri-ciri keibuan dier nie...insyaAllah dier besar skit...dier mesti layan ariq macam tu...

hehehe...samalah ngan kyra...abis semua doll dier nak kena pakai pampers..tapi nasib baik tukar sebulan sekali...hahaha!

Marsha~ berkata...

tulah.. dia selalu amik yg adik dia punye sbb dia tau yg itu utk 'baby' yang dia punye tak boleh.. tau plak tu.. kalau beli yg brand lain mesti dia tau tu bukan adik dia punye.. :P

gee ryder berkata...

yeah!! camnila calon menantu mama..pandai jga anak muahaha

laila berkata...

bijaknya Qila
cute!

Elyn berkata...

nmpk mcm dh 5 thn je qila ni. matured je.. anak aku yg die tau lepuk mak pak je ekekek

Mrs.FHM berkata...

comellllll dan suweeetttt sgt.... sarah pon start camni dia dah susu kan barney dia kekekekeke....

MeL MikaiL berkata...

bijaknya qila..ni mesti salu tgk mummy ke nenek wat keje kat dapur. hehe si adik plak comel je memerhati.eee gewamnya si comel dua org ni..!