Sabtu, Jun 19, 2010

Tolonglah aku...

Ariq batuk teruklah... Dah 2 minggu lebih.. Dah 2 kali jumpa doktor, dah amik antibiotik but still batuk dan kahak dia sangat teruk... :(

Badan dia dah susut sebab tanak minum susu...

Muka dia pucat, tak aktif selalu.. Asyik tido sebab ngantuk dengan ubat batuk...

Sedih Mummy... Malam, dia langsung tak lena... Batuk aje..

Ade petua untuk legakan kahak dia tu???

Tadi aku gi kedai Ann Tong, dia bagi ubat serbuk utk legakan batuk baby... Cuba yg tu dulu,, Kalau tak esok mmg gi hospital le jawapnye.. Risau le...

Haih........... Nak update blog pun tadak mood wooo..

~Mummy ♥ ⒶⓡⓘⓠIsyraf & ♥ ⒶⓠⓘⓛⓐIzzara~
{ ا' قيل' اززار } & { اريق إشراف }

17 ulasan:

Lady of Leisure berkata...

kesiannya mesti susah hati kan kalau baby tak sihat... malam tido dengan aircond? i doakan semoga yr baby cepat sembuh ya..

kak mas berkata...

ala kesiannya ariq.. kita yg tua ni pun kalau batuk sangatla tak selesa.. inikan pulak baby. tatau cemana nk tolong.. tolong doakan smoga ariq cepat baik jer la ye.. ameeen..

Marsha~ berkata...

takleh tido aircond ke??? kalau tak pakai aircond panas le pulak...

arin berkata...

Panas tade aircond lagi la kang dia susah nak tido.bawak gi hospital.biar checkup bebetul . Kalau bawak gi GP/Peads , dah dua kali tak kebah-kebah susah la jugak.
Sian ariq.Harap2 semua nya ok bila gie hospital nanti.

_Yaya_ berkata...

mak yaya ckp kalo batuk bg dy makan kicap n ltk limau nipis skit. tu je yg yaya leh kongsi..

Lelord berkata...

wehhh dolu2 masa aku kokol2 batuk ade satu makcik tu soh aku makan ibu oren (x kesah le brand pe pun)

ritu najlaa kokol batuk..g kinik doktor sedut..pasal takut lelama asma

LiAnA berkata...

kahak dia byk sgt ker?? better gi paed.. maybe bleh sedut keluar.. dia tak pandai nak kuarkan kahak tu yg batuk tak berhenti.... aircond jgn kuat sgt.. sian Ariq moga cepat sembuhh

Ummi berkata...

marsha..jupe paed la..buat cam zikry..nebulizer..yg tu ok..die bg ubat dlm bentuk gas..sedut saje..jgn tunggu lg lame sampai nak kene masuk tiub sedut kahak takpon nti boleh jd asma..ishhh..ngeri

eiNa berkata...

yap, betul ckp ummi..klu teruk sgt gi hosp nnt derang nebulizer, lama sgt nnt kene suction lagi teruk

Lelaki Ini berkata...

xpe lew..
usaha la apacara skali pun..
moga die sembuh!

Jiey^Mien berkata...

siyannya ariq..
yg jiey tau, byk bg minum air je la kot..
ian biasanya doktor kasi serbuk kaler oren tu..
campur ngan air pastu bg dia minum..
utk kurangkan kahak..

oneyani berkata...

alamak..yani xde baby lagi..sory xdapat nak nolong=(

dila~noor berkata...

actually die batuk makin teruk sbb ade kahak tu kot..dahla bdk kecik ni tak pndai kuarkan kahak kan..
zahra kalau sakit mcmni ktrg byk bg plain water..pakse die mnm..takpun campur ribena ke,biar die berak byk n kuarkan kahak die tru najis..

mmg takleh biar lm,nnt takut athma.
n aircond pun kene "puase" jgk..hehe.mmg mummy kene sabar sikit ye..kenela tutup smpai ariq sihat,sbb lg sejuk,lg cpt die "blocking" disebabkan kahak.

benn there,done all yg sy ckp kt atas.cubela try..yg pnting,kahak kene kluar..dgn care ape sekalipun..sbb itu yg bt baby makin sakit.

n 1 more..ubt klinik kerajaan is better than private (bg zahra la),sbb ritu smpai dah habis ubt private clinic tp die tak semubh lgsg..dpt ubt gov. (dgn dos yg lbh tinggi),alhamdulillah...

cube ye marsha..

mariaariffbaby.com berkata...

yeah..dah bawak p hospital.
better check dear..
takut dia semput jek..

like my lil brother masa dia kecik..kena sedut kahak..

ariq sayang..cepat baik yer..
sian mummy..

Tanpa Nama berkata...

Marsha,

You brest feed kan? i cadangkan you minum susu Alpha Lipid...boleh meningkatkan sistem imun badan anak dan antibodi bertambah..banyak sangat kelebihannya..nanti anak pun susah dapat sakit..insya allah...

tengok kat internet pasal susu ni..tau!

Marsha~ berkata...

tulah, mak pun suggest minum susu tu... blom amalkan lg ni... thanx..

thanx semua...

Aida berkata...

ariq dah ok tak ?? ciannn dia kalau tengok dia sakit kan ..