Selasa, Jun 15, 2010

Selepas majlis berlangsung...

Kepenatan memuncak pabila malam menjelang... Huhuhuhuhu..

Walaupun penat, ku gagahkan diri utk bukak hadiah semua ni sebab bapaknye si Qila nak tengok.. So kenalah bukak satu2 then report kat depan lappy tu.. Ni sape bagi, tu sape bagi.. Dah malam baru dapat dengar clear suara Bi, rupanye siang tu dia sudah pasang mic terbalik daaaa.. Adussshhhhhhh....
Ada banyak hadiah tanpa nama dan wish card dah tunggang langgang tercabut. So banyak aku tak tahu dari siapa dan dari mana.. Huhuhu.. Barang2 hadiah tak sempat nak amik gambau sebab satu hall tu dah bersepah dgn wrapping papers ditambah dgn Qila yang duduk atas pangku aku sbb dia dah ngantuk sangat! Tgh2 ngantuk tu dia boleh dok ngigau2 nak tido dengan bibik! Boleh??! Manyak cantheeekkk.. Tido aje dgn mak kau ni haaaaa.. Jangan nak ngade2 nak tido dgn indon tu..

Hermm.. Salam keruk berisi angpow pun banyak Qila dapat semalam. Mekacih semua!~

Ohye, sebelum sesi nak bukak2 hadiah tu aku ternampak ni:-
Huwahuwahuwaaa.. Memang pakai buang ajelah jawapnye stokin si Qila ni........ Hitam macam stokin sekolah budak nakal je ni...
Kat luar Ariq dan ayah tgh amik angin malam yang sepoi2 bahasa.. Angin kuat malam tu tanda nak hujan.... Ariq masih blom mandi.. Tgk le tu, tinggal pampers je, seluar kemana, stokin kemana... Tapi anak bujang Mummy ni menten senyum sampai telinga bila nampak Mummy amik gambar dia...
Tiap kali tgk gambar dia, rasa nak kunyah2 je hidung dia.. Rasa nak rotan2 je kaki dia tu... Geram sebab dia motak dan manja!
Banner yang dah barai.... Balloon dah tinggal yang kecut aje... Dan yang paling best ..............









Ade adegan berenang di atas lantai ye puan-puannnnn...











Hamik ko... Penat mengemas diorg berenang kat lantai dapur pulak...

Ni semua tgh tgk aku ber-skype dgn Bi sambil bukak hadiah.. Hehehehehe.. Kemas tak habis lagi diorg curik tulang ek.. Heheheh.. Syian Mama.. Penat dia semalam... Ape nak buat, cucu kesayangan le katakaaaannn.....

Haih.. Tak sabar plak nak tunggu gambar dari official photog ni... Berdebar2 macam nak tunggu gambar kawin plak.. Ihikss..

Dan start dari sekrg nak plan birthday party pertama utk Ariq plak.. Sangat excited hokay sbb macam best pulak buat event utk kanak2 ni... Seronokkkkk.. Hehehehe...

~Mummy ♥ ⒶⓡⓘⓠIsyraf & ♥ ⒶⓠⓘⓛⓐIzzara~
{ ا' قيل' اززار } & { اريق إشراف }

11 ulasan:

Aliza berkata...

penat ek? ehehehhhe sib baik masa tokmi aina buat party utk dia, mmg kecil2an ajak jiran2 aje... LOL

kalau tidak, mmg bukan lagi berenang... tak tau la nak kata apa....

but ok la kan sbb daddy pun tgk gak live view :-D

re: putrajaya mmg byk tempat nak ambik pics, and masjid baru tu mmg cantik... lenkali bole la pegi sana plak eh.. dah dekat pun dgn rumah kitorg *hint hint*

a-as berkata...

happy belated wishes for Qila! Penat tapi seronok kan sis. Apa saja utk anak2 kan... :)

laila berkata...

oyeah nak trus simpan duit nak pi bday party Ariq :)

mierafaziera berkata...

akak lama dah x buat majlis2 nih marsya, dulu mmg selalu tetiap tahun buat utk Ca...tau dah penat nya mcm mana..penat betul2 penat kan?tapi sgt seronok sbb anak kita happy....janji anak2 happy, penat pun x paaaa...tu diaaa..dah plan utk si ensem boy plak kaaa??sakan aihhhhh!!

kak mas berkata...

alahai.. comey manjanya ariq tu.. geram!

gambar berenang ala2 gaya bebas tu mmg tak bole blah.. :D

Elyn berkata...

haha gambar ko berenang takde ke nyah??

dila~noor berkata...

marsha dtg jb bile?
g mane?hajat dihati nak pass kaftan qila..wakakakaka..dah berzaman tak ngepos lg!dasar plupe..

Lady of Leisure berkata...

kihkihkih berenang atas lantai..
:D

oneyani berkata...

wah..ni baru celebrate birthday qila..nanti mcm mane la akak sambut menantu eh?hehehe

paling lawak part berenang atas lantai tu=p

MeL MikaiL berkata...

happy 2nd birthday kakak qila! sorry sgt auntie n mika xdpt dtg, daddy mika turun s'pore..hope to see u someday k :)

Aida berkata...

klaka lah sbb berenang gitu .. apa pun, mmg terasakan penatnya .. tp bila pikir kepuasan, mmg sangat puas hati .. :)