Khamis, Jun 10, 2010

Org pakai Syria aku pun nak jugak...

Musim syria kan skrg.... So aku pun nak jugaaakkk.. Beli online lagi.. :P
Heuheuheu.. Masa ni sunday morning.. Bawak mak, dan anak2 gi shopping groceries.. Kat Mydin yang so so je ni...
Tadaaaaaaaaaaaa.... Tudung Syria ku yg agak mahal harganya.. Iyolah sebab harga termasuk postage dah mahal kiranya tuh... :P
Ni masa kami tunggu dalam keta whilst neneknye dan bibiknye gi pasar beli bahan basah...
Muka Qila dah ngantuk sangat dah tu....... Ariq happy dapat mainan reject dr kakaknye.... Hahahahahaha..
Suka sangat dia dapat pegang stering keta... Mesti nak buat muka blur then mulut mesti nak terjuih mcm tu... Hahahahahaha..
Tetiba toleh kiri, aikkkk... Dah terlelaaaappp.. Alolololoooooo.. Syiannye anak Mummy...

Ada satu cerita tak lucu sangat laaa.. Balik dr shopping ni, aku masakkan Ariq bubur + salmon + brocoli + kentang.. Agaknye kebetulan Qila pun tengah lapar.. Lajuuuuuuuuu je dia mintak aku suap dia sekali.. "Qiya naaakkkk... Qiya naaaaaaaakkk" Sedap agaknye... Paling sadis, bubur tu kan aku still tapis utk Ariq makan, so lebihan yang kasar tu Qila yang kasi bedal sampai licin okay.. Heuheuheuheu... Memang sedap betul kot resepi bubur Mummy masak eh? Macam ni lagile berkobar2 Mummy nak masakkan anak2 Mummy tetiap hari.. Ariq pun makan dgn selera sekali... Daddy balik nanti suruh Daddy masak salmon grill ek sayang??? :)

So sehari dua ni mmg menu budak berdua tu ikan salmon lah... Pas bosan nanti kita tukar chicken lak eh sayang.... :)

~Mummy ♥ ⒶⓡⓘⓠIsyraf & ♥ ⒶⓠⓘⓛⓐIzzara~
{ ا' قيل' اززار } & { اريق إشراف }

10 ulasan:

DYLA berkata...

sonoknya anak2 suka makan ni. kalau yg tak suka makan tu, erm.. rase malas je nak masak.

eh ok pe u pakai tudung syria tu ... memang kalo bli online mahal. tapi kite mak2 ni payah sket dah nak merayau... bli online je la :)

Lelord berkata...

muahahhaha musim syria...berlambak dh aku order on9..ajai pun dh terikut. ekekekeke

Aida berkata...

tudung mcm ni ikut muka gak kan .. kalau dah kembang semangkuk mcm saya ni, mmg tak sesuai ..

qila ~ makin comel dah aunty tengok ..
ariq ~ makin lasak dan terserlah dah sifat nakal ekk ..

xoxo,
aunty aida

Elyn berkata...

uiks rajin tul ko beli online ye!!!

Lady of Leisure berkata...

berkenan betul tengok orang pakai tudung syria nih..

laila berkata...

ni syria yg pesyen lawa ni
slalu tengok yg besa2 ja
huhu sian Ariq
pasrah je :p

mummy_adam berkata...

cantik :)

i love salmon too.. huhu.. lapaqqq

mariaariffbaby.com berkata...

huhuhuhu..
cantik la u pakai tudung syria..

jelesnya..sebab muka kita takleh pakai..mana org syria kembang muka nya macam aku

ni really jeles teramat ni!

kak mas berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
kak mas berkata...

marsha, up la sikit resepi bubur tu.. :)