Isnin, Jun 21, 2010

Bola oh bola..

Ni pasal bolah pulak eh... Masa belikan bola tu, tak teringat yang Ariq dah pandai main dan dah pandai nak berebut barang dgn akak dia... So, aku beli ajelah satu..

Sampai je kat umah, bila Ariq tgk je bola tu terus terkinja2 dia.. Tangan dia terkapai2 nak amik bola tu... Terlompat2 excited..

Kakaknye?? Hampeh.. Adik dia nak pegang pun dia tak bagi.. Kedekut betul.. "Ini kakak punyeeee.. Jangan... Tak boyehhhh... Jangannnnnnnnn"

Haih.. Kesian adik dia..
Walaupun begitu tetap memberikan senyuman manis bila Mummy ambil gambar dia.. :P
Kakaknye tak lepas ini bola.. Sampai tido pun dia bawak bola ni.... Silap aku jugakle, dah tau anak dua gi beli satu je wat pe.. Padehal bukan mahal pun, satu tu RM3.50 aje.. Heuheuheuheu.. Nanti ye sayang.. Mummy beli ball kecik utk Ariq.. Senang Ariq nak pegang..
Bibik telah mengajar Ariq untuk merampas bola tu.. Hampehs punye bibik.. Kau ajar anak aku bergusti ek? Qila gelak2 je bila Ariq tak dapat nak amik bola tu.. Kalau korang tgk live, mmg pecah perutlah bila Ariq kapai2kan tangan dia untuk amik bola tu.. Mcm nak main basket ball pun ade.. Heuheuheuheu..
Haaaa... Punyelah puas hati dia dapat pegang bola tu.. Habis dijilatnya.. Bertuah punye anak.. Ariq ingat tu makanan ke sayang oiiiii?????
Sungguh gembira tak terkira.. Masa ni Qila tgh kejar kucing kot.. Heuheuhue.. Bila dia perasan Ariq pegang bola tu terus dia jerit... Terus dia rampas balik bola tu...
Bukan main sengih bila dapat pegang kejap bola tu.. Kejap pun jadilah ye..

Hahahaha.. Yele2.. Nanti Mummy beli satu utk Ariq ye sayang....

~Mummy ♥ ⒶⓡⓘⓠIsyraf & ♥ ⒶⓠⓘⓛⓐIzzara~
{ ا' قيل' اززار } & { اريق إشراف }

6 ulasan:

Fazlinil Irma berkata...

bagus ariq.. kecik2 dah mengalah.
suka gambar yg last tu.. ariq ni memang mat senyum la.. ;)

kak mas berkata...

kikiki.. qila.. tak baik tau kedekut dengan adik. kesian adik tu.. nasibla ariq tu bebudi bahasa orangnya.. :)

oneyani berkata...

ariq ni memang di lahirkan utk senyum ke hape?rase nak kunyah je mulut die tu akak!ahahhaa

Elyn berkata...

hehe sengih gile muke ariq!!! geget geget geget!!

Aida berkata...

alolo .. comel je tengok muka ariq senyum lebar .. sangat comelll .. tak sabar nak jumpa ariq ..

Tanpa Nama berkata...

ling...cuba bagi Ariq bola2 tennis bi dlm beg tennis wilson biru tuh...sure dia suke sbb kecik2 kan bola2 tuh...tapi make sure suruh bibik basuh n berus dulu la sbb dh lama tuh...