Khamis, Jun 03, 2010

Bila ada insan kurang senang dengan apa yang kita ada..

Semalam adelah hari yg sangat down.. Sedih, terlalu sedih..... Teman2 rapat tahulah ape yang terjadi tapi aku malas nak cerita disini.. Aku tahu, perempuan busuk hati tu tentu selalu bukak blog aku ni.. Sukalah hati dia.. At least, dia berjaya buat aku bersedih akhirnya... Good job.. Tahniah.. Tapi sedih2 aku ni, aku release tensyen dgn cara yang paling baik.. Aku cabut awal dr meeting semalam, terus drive ke JJ.. Shopping!!!~ Jangan marah eh Bi... Tak habis banyak pon... :P

Ling just beli blouse utk Ling, dan toys untuk anak2.. Diapers dan socks untuk Qila serta beberapa hadiah untuk anak kawan2..

Qila dapat purse Barney baru.. Ariq Ling belikan wrist rattles.. Tapi Qila cakap "Dik pinjam dik..." Huhuhuhuhuuu.. Ape barang adik dia, sume dia nak.. Takpelaaahh.. Janji dia happy... Walaupun smlm dia kena sebijik dgn Ling.. Adik dia tgh syok tido dia gi bantai dgn hp Uncle Jib.. Haaaaa... Sampai pagi tadi cranky majuk tak habis lagi...

Kepada perempuan (resdung) itu, walaupun kau bagi aku markah yang terlalu rendah dan back stabbed aku selama kau kat office ni, elaun laki aku bagi kat aku tetiap bulan tetap tak berubah. Malah dia up lebih tinggi bulan ni.. Dan harus lebih tinggi dari sebulan gaji kau.. Ada aku kisah???!

Haaa.. Kan dah keluar dah riak haloba aku..

Ampunkan aku Ya Allah...... Aku tidak berniat mahu riak. Aku bersyukur atas segala kurniaan mu ini.. Ampunkan aku.. Aku mohon Ya Allah, jauhilah aku dan keluargaku dari manusia2 seperti itu.. Lindungilah kami Ya Allah...... Murahkan rezeki kami..

Yang pasti aku akan TABAH dgn dugaanMu ini. Asalkan anak2 dan suamiku Kau lindungi dan mereka senantiasa sihat2 sejahtera, itu dah memadai.... Syukur alhamdulillah..

Pernah aku katakan dulu padaMu Ya Allah, aku malu untuk meminta2 lagi dariMu, kerana ape yang Kau limpahi pada aku selama ini sangat2 sempurna dan aku amat2 mensyukurinya.. Alhamdulillah..

(sayu)
Pagi tadi, aku malas betul nak ke office. Kalau tak difikirkan hari ni ade meeting penting, mampuslah aku nak datang ke office ni... Sempat gak aku bangun pagi2, suapkan Ariq makan biskut.. Dan main2 dengan dia... Tu wrist rattle baru untuk dia.. Elifen bak kata Qila...
Pas layan Ariq, aku layan Qila breakfast pulak.. Mee goreng tak pedas ni khas utk Qila.. Berselera dia makan.....
Bila tgk aku amik gambar, terus dia kata nak tengokkkk.. Tu belakang tu ayot (moyang Qila).. Nenek Bi le tu..... Kitaorg masih kat umah PIL aku.. Selang seminggu mmg tidur sini...

Haih....... Thanx kepada semua yang memberi kata semangat pada aku... Koranglah kekuatan aku di office ni.. Pedih mmg pedih. Tapi ape daya aku.. Hidup mesti diteruskan.. Kalau tak fikirkan profesionalisme, mampus aku tak jejak kat office ni hari ni.. Baik aku gi habiskan duit laki aku kat shopping2 mall yg ade kat Melaka ni.. Tapi, nama aku jugak yg busuk nanti.. What for?

Yang pasti esok aku akan MC.... Wallllaaaaaa.... Heaven.. Syurga.. :P

Malam ni nak balik rumah Klebang nak get ready preparation utk birthday bash Qila nextweek!~

Yay...

~Mummy ♥ ⒶⓡⓘⓠIsyraf & ♥ ⒶⓠⓘⓛⓐIzzara~
{ ا' قيل' اززار } & { اريق إشراف }

20 ulasan:

isya berkata...

harap marsha tabah.. biar allah je balas perbuatan 'org tu'..

Elyn berkata...

sabar beb.... balasan utk org dengki tetap ade!!

zoebear berkata...

rileks kak.. org yg menyekat rezki org lain tu biarlah Allah jer yg balas.. ko buat yg terbbaikk....dan aku jugak..tahun ni kite habis2an bekerja..work hard n play even harder k.. nanti kita bersama2 shopink duit epf kiter yer nyah.. aku sentiasa support ko k.. hidup nyah..hidup epf kiter.:p agak2 biler lah tu ekk..:D

izzahazfar berkata...

oh...org mmg camtu....sabar la kak yek!

laila berkata...

be strong yea kak
xkemana dengki dia tu
kang lama2 mkn diri sniri blk
xpe kami sokong akak
byk sale kan skrg ni :)

Marsha~ berkata...

Haha..hidup duit epf yg tak tahan tu..iye aku think positive je.atleast duit epf branak pinak.makin up le bajet utk beli designer bag..huhu..lg lah org tu jeles dgn aku pasni..haha

Lin berkata...

heh wt cm sya wt.lg org tu dengki,lg sya suka wt ek dlm blog(tapi tak dpt nk selalu ek).sbb sya tau org yg dengki ngan sya tu tiap2 ari jenguk blog sya.kekeke..but sya tau apa sya tulis mesti jd modal dia nk kutuk.takpala,kita gak dpt pahala..dr dia dpt dosa kering.hehehe

dila~noor berkata...

ni la mslhnye kat opis ni ekk..ade je bnde2 ni.takpe marsha..org mcmni mmg hdp tak bhgia sbb suke org ssh hati.
dl pnh gak kene..ngn staff sndr lg,pstu bdk2 llki opis yg citer ape die bt..mmg rs nk gile skjp mstu..

sabar banyak2 yea,redha dengan ujian..pasti ade hikmah dariNya nanti..

eh..blum smpt pos bj qila..hihi..sibuk sket..

mariaariffbaby.com berkata...

marcia..biasala tuh..org atas selalu tindas org bawah..

huhuhuhu..yang penting kau ikhlas keja yer...Kerana Allah..not that woman..

kuatkan semangat demi mr zaki+qila and ariq!

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

sabar erkkkkkkk biasala manusia nih.

mask berkata...

sabar ye kak.kuatkan semangat akak
jom shopping ^_^

LiAnA berkata...

sebab utama dia buat mcm tu sebab jeles... org mcm ni ada kat mana2 je... takkan jadi kaya raya pun kalau dia buat mcm tu kat ko.. still dia makan gaji jd kuli gak...

dalila berkata...

marsha.. abaikan perempuan resdung tu... yg besh tu elaun yg ko dpt lagik tinggi dari gaji bulanan dia..kah..kah..kah..kiok.. teruskan khidmat ko selagi ko rasa perlu.. ala gaji yg kejer ni pon buat shopping2 jer kan.....tak kisah lah dia tak suka pong..

mummy_adam berkata...

sabar babe, lantaklah ngan dia janji u n family bahagia :)

gee ryder berkata...

kt ofis kalo xde org yg mcm tu mmg xsah.aku pun dh penah kena dulu.sabo jela marsha

hani berkata...

mana mana ofis pun ada politik kotor. baik sesama org kita mau pun bukan org org kita. org2 yg suka tikam belakang ni selalu dia performance dia lingkup. itu yg sebok nak lingkup kan org sama. tp yg sedih selalu tikam belakang ni org org kita jugak. sabar je la. kalau kita buat deeek je kat dia.... maknanya kita tak kalah ngan tikaman dia tu. biar dia letih sorang sorang....

Aida berkata...

marsha ~ terus sabar sbb sabar tu lah dinding yg paling tinggi skali .. saya lagi pulak .. pernah dia buat jatuh terduduk .. syukur, sbb saya masih lagi di sini dan menikmati segalanya ..

Noor Afiqah berkata...

kak marsha duk klebang ke?
kite ni berjiran la rupenye..
kite duk golden showers.
jemput ke rumah..
:D

Tanpa Nama berkata...

sabar sayang...it happen to me also for my 2008 KPI's...but sumting suddently happen without any notice...and i'm happy with that...so i hope u'll enjoyed all the momoents like i do k??....

oneyani berkata...

masalah 'manusia' kat ofis memang xdapat nak lari akak..

lagi2 bos sendiri..sgt menyakitkan...setiap kali kene terase nak brenti pon ye..tp kwn2 ckp bukan die y byr gaji..so stay je la

kuatkan semanagat ye akak..die xmampu pon nk byr gaji akak..hoho

die buat jahat..ALLAH tu masih ade..takat mane la sgt die bole bertindak..kalau dah rezeki kita kan?