Jumaat, Mei 29, 2009

Huwaarrrggghhh..

Bosannye nihari... Boss kecik dan boss besar dua2 takde... Bila diorg takde, keje pun takde.... Huhuhu.. Bosan betul..

Actually aku ada keje sebenarnye, kena siapkan web jabatan aku.. Tapi malas betul nak siapkan... Dah nak muntah dah tgk web tu... Huhuhuhu... Bosan siot.

Kalau bos takde gak, cun gak aku merayau ni... Mengulaaaaaaarr.. Huhuhu.. Takdelah.. Aku bukan jenis macam tu okay. Aku plan nak gi klinik lah... Nak scan baby then pas dapat comfirm due date, dan print gambar scan tu barulah boleh aku gi klinik gomen lak untuk buat buku pink tu... Dah nak masuk 4 bulan dah ni. Kang kena makis hamuns plak ngn nurse2 tu kang..... Dah kata klinik gomen garaaannnggggg.. Huhuhu..

Tapi masa aku pregnantkan Qila dulu, aku gi klinik gomen kat Durian Tunggal. Sana dahle tak ramai orang, nurse2 dia semua baik..... Diorg tahu Bi keje jauh, bila Bi dah balik & dapat teman aku check up, diorg plak yg excited.. Selain klinik gomen, aku selalu gak check up kat klinik kawan aku kat Merlimau.. Tapi utk 2nd pregnancy ni, malasle aku nak ke Merlimau. Aku rasa cukuplah aku check up di Durian Tunggal dan beberapa klinik swasta yang aku prefer kepakaran doktornye.. :) Dekat2 sini je pun.. Watpe gi jauh.. Sama je machine scanner diorg pun. Ohya, untuk 3D scan, aku selalu ke Pantai Medical Hospital untuk scan.. Tapi aku kureng suka doktor pompuan kat sana. Tak frenly.. Rasanye, semua doktor pompuan tak frenly kot.. :P

Malam tadi aku mimpi, aku bercinta dan berkasih sayang dgn Edry Hashim.. Wakakakakaka.. Sampah! Macam manale aku boleh bercouple dgn mamat tuh? Masa dalam mimpi tu, aku dan dia loving sungguh!!!! Nguahahaha.. Adussshhh, tercurang pulak dengan suami.. Kalau dalam mimpi pun kira curang ke?? Huhuhu..

Aku rindu sangat kat Bi..... Dah 2 3 hari dia takde line phone.. Aku macam dapat rasakan yang Bi takkan dapat beraya dengan aku laaa.. Sedih sangat.. Kesian A'qila.... Bila agaknye dia dapat merasa beraya dengan Daddynya ek? Entah2, masa aku deliver bulan November ni pun Bi takde.. Nasib badan... Kalau betullah begitu, aku rasa aku kena bersedia dari awal.. Mental dan fizikal.. Nak buat mcm mana, menangis air mata darah sekalipun, kalau itu sudah ditakdirkan begitu, dah tertulis... Aku redha..

Tapi kalau kita sebagai hambaNya, tak putus2 memanjatkan doa, Dia tentu akan makbulkannya kan? Walaupun segalanya dah tertulis oleh Qada' dan Qadar??? Tapi tidak semua permintaan kita akan dimakbulkan Tuhan.. Itu sudah tentu dan ada hikmah di sebaliknya.. Pahit atau manis, kita telan.. Takkan nak mintak yang manis2 je kan? Mana aci..

Herrrrrrmmm... Pergghh! Ustazah Marsha berbicara gituh!

Aku sayang keluarga aku.. Terlalu sayang.... Semoga Tuhan mengekalkan kebahagiaan ini. AMIN..

Oklah, tiada gambar utk hari ni. Biar korang rindu sket nak tgk muka aku anak beranak...

Daaaa....

~MummyⓐⓠⓘⓛⓐIzzara~

Khamis, Mei 28, 2009

Tag dari Aida..

Tag dari Aida ni amat kacanglah..... On the spot aku buat sebab tgh sangap kat opis ni takde keje nak buat.. Huhuhuhu..

Syaratnye, kau kena keluarkan segala isi perut dalam purse kau tu, then hamik gambau... :) Senang gilaaaaaaaaa... :P

1. 1st sekali, amik gambau purse/wallet then say cheeeeeeseeeee... Amik luar dan dalam ye puan-puan..Nilah purse aku buat masa ni... Selagi belum koyak, pakai sampai lebam.. Tadaaaa... Nasib baik takde gambau lucah kau.. Harus letak gambau laki.. Kata bodeeeekkkkk.. Dulu aku tak pernah letak gambar dia sebelum kahwin.. Apa barang kaaannn? Susah nak scandals nyah. Skrg ni terpaksa letak gitu.. Dah dalam wallet dia penuh gambar aku kan, kang kecccccccciiiikk lak hati dia.. :P Dan harus letak gambar anak sekali.. :PInilah rupanya purse a.k.a wallet aku.. Cun kan?? Hohohoho.. Aku suka dan sayang sangat purse ni sebab beli kat Manchester for the very last minit shopping.. Aku mmg dah lama nak ganti purse aku yang dah tak boleh nak button dah tu..

2. Aih.. Kena bagitau brand, harga dan beli kat mana?? Cis.. Kepoh betul..

Aku beli ni dekat Manchester awal tahun tuhari.. Beli kat NEXT Butik gituh. Brand pun NEXTlah kan dan harganya GBP20 sahajeeerrsss... Duit Malaysia dalam RM100 ++ lah.. Murah kan?? Aku suka sebab simple dan color coklat.. Sebab sebelum ni purse aku color hitam. So tukar mood lah ni..

3. Keluarkan segala isi perut then amik gambaunye.. Kacanggggg...
Aik.. Ciput je duit aku tinggal... Huhuhu.. Tu tetib ada duit China lak.. Selalunya aku simpan duit2 asing semua dalam album khas.. Ni kes malas dan lupalah ni.. Duit2 asing selalu aku rampas dari Bi.. Lagi mahu tanye.. :P
Ni segala mak nenek cards.. Kad kawen harusssssss ada.. Lesen serta IC..
Ni plak ATM serta credit cards.. Huhuhuhu.. Ni semua menyusahkan aku tetiap bulan sbb nak kena gi bayau.. Cis.. Tulah kan, hidup berlakikan seorg yg keje jauh2 macam Bi ni, kenalah bayar bil-bil sendiri. Kalau dia ada, aku main order jeghs.. :P Ni pulak member cards.. Sejak ada anak ni, haruuuuuuusss bermember-member dgn toy'r'us nyah.. Kata sayang anaaaaaakkk.. Nguhuhuhuhu.. Tetiba terjumpa pulak tiket Stagecoach kt dalam purse aku.. Ni tiket bas day rider masa aku gi UK awal tahun aritu.. Sayang nak buang... Dan last sekali.. Harussssssssss ada gambar2 buah hati aku.. Si comot berdua ni... Yay!!! Selesai sudah.. Sesape yang bosan tu, tag le aku lagi sebab aku pun tgh bosan kat opis ni.. Nguahahahaha..

Dan aku nak tag diorg pulak:-

1. Elin
2. Qimie
3. Gee Carmen
4. Hanin
5. Lily
6. Nazs a.k.a Azura
7. Norlaila
8. Rawlins
9. Tya, Mummy Lily.. Huhuhu
10. Dalila

~MummyⓐⓠⓘⓛⓐIzzara~

Rabu, Mei 27, 2009

Ape punya org daaa...

Cuba tgk baris kedua paling bawah tu.. Aisehmen.. Org gila sex mana dah sesat masuk blog aku ni... Lawak betul.. Mengong..

~MummyⓐⓠⓘⓛⓐIzzara~

Rindunyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Baru dapat gambar ni. Bi emailkan sbb nak tunjuk bag sekolah Qila..

Rindunyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Rindu sangat.. (duuussshhh duuuusssshhh tumbuk dinding, geget monitor PC opis!)

Rindu sangat nak gi jenjalan dgn dia, gi pasar malam.... Gi beli barang2 dapur..... Gi shopping barang2 Qila.... Gi weekend holiday... Rindunyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Rindu sangat..

Rindu nak raba perut dia... :( Raba montot dia..

Rindu air milo ais dia... Air tembikai laici dia...

Rindu nak bergaduh dengan dia.. Berebut remote TV, berebut space katil, berebut sape yang kena tutup lampu, tutup ekon, tutup kipas.. Tutup pintu pagar.... Bergaduh sape kena buat geli2 dan urut lama2..

Rindu muka dia..

Senyum dia.. Suara sumbang dia bila nyanyi.. Rindu perangai perasan dia tu..

Rindu nak dengar dia berdengkur... :(

Huwaaaaaaaaaarrrrggghhhhh! Yang lebih rindu, rindu yang palinggggg rindu.... Rindu nak pow duit dia.. Huhuhuhuhuhuhu..

~MummyⓐⓠⓘⓛⓐIzzara~

Selasa, Mei 26, 2009

Qila gian menabung...

Bagussss anak Mummy ni.. Rajin menabung.. Jangan masa kecik ni je lorat nak menabung tau.. :)
Actually Qila ada 2 tabung.. Satu blue hyppo ni, satu lagi Royal Mail punya peti surat. Tak rugi aku beli tabung untuk dia, sebab dia gila memasukkan duit syiling kat dalam tu..
Dulu ajar sket2, lama dia pandai masuk sendiri.. Muka tu, macam biasa muka eksyen dan konfidens manjang....
Aku tak bagi dia semua sekaligus syiling.. Aku bagi dia satu2.. Bila dah habis syiling aku korek dalam handbag tu, mulalah dia ngamuk.. Dia nak syiling lagi.. Mula lah dia hempas tabung tu.. Terpaksa aku kuarkan balik syiling2 dalam tabung tu utk Qila masukkan balik.. Heuheuheu.. Kenalah ulang sampai le dia bosan.. So far, sejak Qila ada tabung ni, dah 2 kali tabung dia penuh.. Excited wooo bila tukar kat bank.. Harap2 Qila akan tanam sifat menabung ni sampai besar..Aku rasa nak bantai2 je tangan dia yang dumpuk tu.. Ihiks... Geram.. Rasa nak geget2.. Tu sebablah Qila kuat menggigit aku.. Sebab aku selalu geget2 dia sejak dia kecik lagi.. So kiranya kes balas dendam le ni.. Huhuhuhu..

Mari layan video lak..

~MummyⓐⓠⓘⓛⓐIzzara~

Sleeping beauty

Sejak dua menjak ni dia baik sangat kalau duduk dalam kereta..... Nak tido pun senang je.... Panas ke, sejuk ke... Senang je dia lena.. Takot kena tengking lagi dengan Mummy dia yg garang ni kot.. Suka aku tgk dia kalau tgh tido.. Nampak gebu sangat.. Siap air liur meleleh2 lagi tu... Kalau dia tidur atas katil lagi aku geram.. Muntuk je..
Ni le teddy bear yang Uncle Jib hadiahkan utk dia.. Sikit2 dia sayang teddy ni.. Sayang tu means ciumlah.. Dia suka cium hidung teddy ni.. Rasanya ni 1st teddy bear yang Qila ada.. Yang sebelum ni, bukan bear lah, minatang lain je..
Tengokle kakinye yang sendat pakai sandals ni.. Merah kaki dia kalau pakai lama sangat.. Aduuussshhh..

Harini A'qila dah setahun 4 hari.. Nak updates sket pasal dia:-

1. Masa check up semalam, sebab dia dah boleh jalan, nurse suruh timbang sambil diri guna scale biasa tu.. Takdelah kena baring macam baby lagi.. Heuheuheuheu.. Ketot je dia.. Berat naik sket je, 9.3kg dan tinggi 77cm.. Shendek kan?? Nurse pun geram sangat kat dia sebab dia jalan terkedek2..

2. Semalam lepas kena inject, terus nangis ngadu2 sambil tunjuk nurse tu.. Konon ngadule nurse tu buat dia.. Kahkahkah.. Ade nurse tu kesah? :P

3. Dah jalan dengan agak stabil. Happy sangat kalau jalan2 kat tempat luas, sambil kita pegang tangan dia.. Dia jerit sana, lambai sini.. Happy betul sejak tahu berjalan ni... Semua org dia tegur dan pegang..

4. Sangat kuat mengigit.. Sakit wooo.. Gigi kapak dia dah ada 2 kat atas, dan 2 gigi kat bawah..

5. Dia mendengar kata, tapi perlu bercakap dengan lembut dan dipujuk dengan baik.. Gud girl..

6. Suka sup ayam dan ape je benda berkaitan ayam.. Aduussshhh.. Macam Upin & Ipin jeghs..

7. Sikap ingin tahu & nak belajar dia sangat tebal.. Kepohci pun iye jugak..

8. Sejak dan pandai jalan ni, habis satu rumah dia jelajah. Port fav. adelah bawah meja makan.. Tapi sehari dua lagi dh tak muat kot. Sebab tinggi dia dah lebih kurang meja je.. Semalam dah terhantuk sebab nak mesuk bawah meja tapi tak lepas kepala dia.

Tu jelah kot.. Rasa macam blank le pulak tatau nak tulis ape.. :P

~MummyⓐⓠⓘⓛⓐIzzara~

Upacara potong cake

Huhuhu.. Special dinner dibatalkan saat akhir.. Adik aku tak dapat balik. Sibuk kalah menteri.. Sedih gila.. Takkan nak makan dengan Mama je. Boring siot. Kempunan aku nak makan ribs!

Last2, malam minggu tu aku celebrate ngan PIL jeghs.. Kebetulan Najib, satu2nya adik ipar aku tu balik, so kami makan pizzzzzaaaa jeghs.. Dengan family belah aku, tahun depan le celebrate.. :P

So, inilah PIL aku.. Nenek dan atok A'qila.. Cuba tgk, Daddy ikut muka shape?? Muka Qila tak boleh blah langsung.. Muka eskyen 24hrs.. :P
Serabainye aku.. Kami sambut secara tergesa2 sebab masa ni baru lepas maghrib. Qila dah ngamuk nak tido.. Menangissssssssss peluk aku buat main kuat.. Huhuhu.. Nampak je cake dan lilin, terus terang mata dia... Aku tak sempat nak tukar baju canthek2.. Maknaaanyeeerrss.. Cake Qila dipotong sebelum sempat blow candle tu.. Ape daaa.. Last2 atok dia tolong tiupkan.. Qila tak reti tiup.. Syian anak Mummy, muka ngantok.. Bila semua org sibuk nak makan pizza, Qila pun nak jugak.. Yang gelikan hati aku, dia cubit skeeeeeeettt je then masuk mulut laju2.. Macam org cilok2 makan gitu.. Wakakakakaka.. Padahal dia bukan nak makan sangat pun. Saje test sedap ke tak sedap..Tengokle, ciput je dia bukak mulut... So selesai upacara potong cake belah family Bi.. Qila dapat angpow dari atok nenek dan teddy bear dari uncle Jib dia...

So, esoknya ahad kan? Alkisah aku tak puas hati gak, so tempah cake untuk celebrate birthday belah family aku lak.. Rasa tak best lak takde gambar aku dgn Qila.. :( So puas carik kedai cake yang ada fancy2 cake tapi takde choice sangat.. Melaka ni ape yg ada??? So, aku belasah je beli cake bawah ni utk celebrate birthday Qila kat umah... Yang penting, sedaaaaaaaaapppp...
Lilin tu compang camping aku menyusunya.. Tangan memang takde seni... Ni pun actually semalam.. Kira upah untuk Qila yang inject setahun semalam.. Nangis kuat tapi kejap..

Aku punya camera buat hal lah... Speedlight tak berfungsi. Semua gambar gelaaaaaaaaaaaappp.. Terpaksa naikkan ISO tinggi. Last2 noise! Ni sume aku pakai body flash je.. Mcm siot mutu gambar... Macam tau2 Bi dah belikan aku camera kecik baru. Terus si bagak ni merajuk.. Hampehs...

Ni pun celebrate agak tergesa2 sebab Qila dah ngantuk.. Dia tu asal lepassss je maghrib mesti ngantuk dia datang... Kihkihkihkih.. Ni ayah, budak 2 org tu yg shoot.. Susah sangat dia nak tekan punat camera tu.. Takut sangat.. Gambar tak jugak snap.. Sampai hairband anak aku terjatuh mcm tu, baru dia snap.. Wakakakakaka.. Tapi lucu sungguhlah gambar ni... Siaaaaaaannn Qila..

Haaaaaaaaa... Baju Qila tu baru beli kat Alamanda belah siangnya tu.. Kihkihkih.. Aku ada meeting kat KPT.. Sempat lagi tu shopping sket kat sana.. Huehuehuehue..Shomotnyaaaaaaaa anak Mummy.. Dia paling lorat masa ni.. Dah dapat kakile katakan.. Org tolong angkat meja, dia pun nak angkat jugak.. Adussshhh, sesak jantung aku melayannye..Tadaaaa.. Mummynye yang excited tiup lilin.. Merasa gak aku tiup lilin tahun ni.. Wakakakakakaka.. Tumpang cake Qila ye sayang????? Huhuhu.. Kau tgkle Qila tuuuuuu.. Muka dia tu tak bleh blah laaaaahhh.. Muka eksyen dan konfidens yang maximum.. Pandai dia potong cake.. Dia mmg dah lama teringin nak main pisau.. Huhuhu.. Peluang sudah datangggggggggg..Kau tengok.. Habis dicincangnya cake tu... Malu lah Qila abang2 di luar sana tgk.. Jatuh nilai hantaran taaaauuuu..Tetiba Daddy call.. Dia tu mmg suka ganggu aku on time tau.. Sibuklah nak cakap dan nyanyi utk anak dia tu.. Party timeeeeeeeeeeeeee.. Main sembur2 snow... Masa ni semua org dah serbu makanan... Aku dan Qila je yg lorat main sembur2... Hehehehe.. Snow ni aku beli masa new year eve tahun 2007. Banyak aku beli then simpan untuk birthday party.. Bessshhh.. Mcm snow gakle sket2.. Sume bebudak suka.. Huhuhu.. Qila sambung potong cake. Tengok lidah dia.. Dia kalau geram, mmg tersentil lidah mcm tu... Ikut sape ntah..Yang baju ijau tu ayah dia.. Yang selalu bawak dia jenjalan naik tut tut.. Dia panggil ayah.. Jelas pulak tu sebutannye.. Huhuhu.. Bilalah Qila nak panggil aku Mummy ni???
So, inilah sambutan hari jadi anak aku yang tak seberapa.. Ringkas je.. Family kecik.. Selebihnya jemput jiran2 yang ala2 pemalu tu.. Aku jemput jiran yang ada anak kecik je lah... Maybe akan ada sesi potongan cake lagi bila adik aku balik.. Yelah nak bagi semua merasa.. Dengan Bi nanti barulah buat yang betul2 punya makan2... Tu lah sebab aku tak suka merancang, bila plan tak jadi sedih sangat.. Tapi takpelah, ada hikmah kot di sebaliknya..

Ohye, gambar2 hadiah tak sempat nak amik.. Masa makan2 tu Qila tetiba terbaring.. Nguahahaha.. Lembik longlai sebab ngantuk.. Huhuhu.. Terus salin baju, masuk bilik, then tido!

~MummyⓐⓠⓘⓛⓐIzzara~

Ahad, Mei 24, 2009

Misi mencari sandals akhirnya berjaya..

Dengan hati yang emo dan gundah gulana, aku ajak Qila kuar untuk habiskan duit laki.. Eh, ke duit aku ek?? Belasah.. Janji duit.. Nak kata gi shopping, poyo gila.. Setakat kuar beli 3 4 jenis barang, itu bukan shopping.. Itu perbelanjaan berhemah gitu.. Aku dah boikot perkataan shopping sempena ekonomi yang jatuh merundum ni... Huhu.. Boleh?? Kelessssss...
Pas je lunch, aku terus seret Qila gi Mahkota. Dia tak tido petang lagi tu. Sian anak aku kena dera. Nak tunggu dia tido, pukul 3 tak gerak lagi. Baik kuar awal... Excited ni... Kedai pertama aku ziarah ialah Crocs.. Macam hampeh.. Bila nak beli, ade je halangan. Susah betul nak carik size Qila.. Madang takde... Untuk kaki Qila size 4-5 amatle susah... Yang latest design amatle buruk sekali.. Warna macam taste2 Nepal gituh.. :p Tapi aku ni biasalah, kalau dah test banyak2 kali, tanye banyak2 kali aku beli gak walau tak puas hati... Lagipun Qila dah penat test berpasang2 dah.. Kalau tak beli, haru nyah... Kau tgkle tu, aku suruh test jalan, dia gi berangan depan cermin..

Siap buat gerak2 tangan.. Qila pehal yang???

Dia ni ratu cermin...... Punyalah suka.. Maklumle, sejak dah tahu berjalan ni, ni 1st time aku ajak dia gi mall... Seronok gila dia bila aku turunkan dari stroller... Terkedek2 pusing2 satu kedai.. Suka minah2 salesgirls tu layan dia.. Tapi nasib gak dia nak naik stroller balik semula.. Kalau tak, mamfus! Kau tengokle minah ni... Dalam dia happy terkedek2 berjalan ke sana ke mari masa mencuba sandals tu, tetiba menjerit marah... Astaga.. Terkejut den! Bosan kot.. Dah berpasang aku suruh dia cuba.. Puas dia jalan satu kedai, belinye tidak.. Wakakakaka.. Last2 aku amik je yang ni... Qila pun dh ngamuk nak susu..
Siaaaaaaaaaaaaannn anak aku.. Hampir 4 jam kat MP saje... OTW ke Tesco, dia tertidoooooo....
Inilah sandals aku beli utk Qila. Design lama.. Takpelah.. Janji tak fancy sangat dan Qila selesa bila melangkah... Ni pun puas carik color yang sesuai.. Aku nak purple sbb bosan dgn pink tapi size habis le pulak... Nasib baik dapat dark pink ni, actually color berry.. Oklah tu kan?? Actually aku berkenan dengan yang ni:-
Taaaaaaaapppiii style ni agak runcing sebab betul2 fit ikut kaki.. Kaki Qila tak muat nak masuk kaaauuu.. Walaupun size 6-7, kaki dia tak muat masuk sebab GEMUK.. Cis bedebah.. Yelah, sebab kat atas tu ade tali.. Kalau tali tu bleh bukak, adale sedikit harapan kot.. Tapak kaki kecik tapi kaki gemuk.. Kau gi diet lah Qila.. Tak pun gi jogging ke.. Punah harapan Mummy nak masukkan kau kelas ballet.. Cet. Terpaksa beli pattern yang yg dah berpuluh tahun dah.. Tapi lagipun aku suka gak yg aku beli tu sebab senang Qila nak sarung kan sendiri.. Dia kan suka menyarung kasut2 org dewasa.. So, senanglah dia sarung sendiri nanti kan?? Huhuhu..

Pastu aku pun berangan lah nak beli jugak sandal Crocs untuk aku.. Yang flat2, khas utk pregnancy ni kan.. So, aku berkenan yang ni:-
Cun kan?? Sama color dgn Qila... Tapi aku sangat frust sebab takde size kecik lagi yang tinggal.. Paling kecik 7 dan aku lak pakai size 5!!!!!! Frust menonggeng nyah... Sape nak hadiahkan hadiah hari jadik utk aku??? Ada tak scandals2 aku yang dulu yang masih sayang kat aku?? Nguahahahahahahaha.. Kat Melaka takde size laaaaa.. Hampehs punya kedai.. Buatle stok banyak sket.. Pastu, untuk basahan, aku beli ni pulak. Sandals ni aku beli kt Tesco. RM8.90 ajeghs... Aku tak test pun, sampai rumah sekali tgk.. Pergh.. Sempit sket... Errrr actually sempit banyaaakkk.. Mcm biasa, kegemukkan kakinya lah puncanya.. Actually aku tak pernah lagi belikan Qila sandals.. Sume kasut bertutup.. Tataulah pulak Qila ada masalah mencari kasut kerana kegemukkan kakinya.. Aduuussshhhh... Kaki mammoth lah ni..
Last -last tadaaaaaaaaaaaaaa... Haaaaaaaaaaaa.... Akhirnya jumpa yang ni untuk madam Marsha.. Puassssssssssssss aku carik satu MP.. Clarks ada yg berkenan, tapi bertumit.. Jangan jadi mcm masa ngandungkan Qila dulu... Aku beli yang bertumit.. Mangkok.. Sape ajar masa pregnant pakai kasut bertumit.. Huhuhu.. So, skrg ni aku betul2 kena carik yg flat.. So, carik punya carik punya carik, jumpa yg ni.. Hush Puppies... Mahal gak brand anak hanjing ni... Aku tataule pulak sebab tak pernah beli brand ni... Huhuhu.. Even tak semahal Clarks tapi oklah kot.. Tryle dulu.. Kalau tak setahan Clarks, memang hanjing!!! :P

So, settle bab carik sandals, tgk jam masih awal terussssssleeeeeeeeeeee menghabiskan saki baki duit lagi.. Aku beli beberapa helai baju dan kelengkapan Qila.. Baju pregnant dan baju tido aku, diapers, dan beberapa benda remeh lain, then terus balik umah.. Ke Tesco tu untuk beli diapers dan benda2 remeh lain... Gambar2 tu sume takyahle nak tepek kat sini. Dah namapun entry ni bertajuk misi mencari sandals, harusssssssssssssle gambar sandals je nyah... Kang letak sume gambau, org kata poyo plak.. Dahle nak vote boring dah tak boleh.. Wakakakakak...

So, selesai satu keje.. Sandals utk budak yang baru pandai berjalan serta sandals untuk kegunaan ibu ngandung... Ngeeeeeeeeeeee.... Syabas!
Ohye, NINA... Memang betul, sayelah yang anda jumpa di Mahkota semalam... Ngeeeeeeeeeeeeeeee.... Tgh terkedek2 tolak stroller Qila kat parking kan???

~MummyⓐⓠⓘⓛⓐIzzara~

Sabtu, Mei 23, 2009

Akhirnya, berjumpa gak kami...

Akhirnya berjumpaaaaaaaaaaaaaa gak aku dengan Arin selepas plan berbulan2 lamanye.. Rumah kami dekat sangat tapi, ish ish ish.. Aku ni sibuk kalah menteri nyah.. Huhuhu...

Haritu sebelum gerak ke umah parents Bi, sempat gak aku singgah umah family Arin. Arin kebetulan balik Melaka minggu ni.. Sampai pun dah petang sangat. Segan woooo... Qila kalau malam, wassalam le nak ajak jalan.. Pukul 8 dah membuta... :p
Qila actually lapar susu dan nasi.. Aku sampai dari opis petang tu, dia takde. Mama bawak gi jenjalan kat pantai. Dia sampai dari pantai terus aku amik bawak gi rumah Arin. Tu le mood dia agak swing sket... Kiranya, Qila ni kureng frenly lah.. Atau dia terkejut dengan ke-hyper-an Kak Hanum.. Ihiks... Tapi bila nampak baby Zara, ya ampunnnnnnnnnnnn... Excited sampai menangis kau.. Aku tatau nape. Qila kalau tgk baby mmg macam tu. Dia nangis, tapi sebenarnya dia suka sangat.. Dia nak pegang tapi kasar sangat.. Habish anak org...
Tgkle ni, mahunye Qila tak geram sampai nak pitams... Huhuhu.. Bila aku pegang Zara, lagile dia meraung..... Dia bukan jeles, tapi nak pegang sangat si Zara tu.. Aku tak bagi lah kan.. Sebab dia ada cubaan untuk menerkam mcm kucing nampak tikus.. RISAU aku nyah...
Ni le Hanum.. 1st aku jumpa dia dulu umur2 dia dalam setahun lebih gitu.. Baru pandai jalan jugak macam Qila.. Skrg dah besar dah.. Tinggi dah.... Petah bercakap tapi dalam bahasa Jerman.. Huhuhu.. Satu je word aku belajar dgn Hanum ptg tu iaitu PASEK.. Maksudnya, amik gambau.. Huhuhu... Zara yang bermata sangat galak.. Baru 5 bulan.. Baikkkkkkkkkkkkkkk je.. Seingat aku, Qila dulu masa 5 bulan, mana ade baik mcm ni... Mcm susah je nak biar dia baring baik2 mcm ni.. Zara tidur sangat senang... Isap jari, popok2 sket dah terlena.. Sangat good girl...
Anak aku tgh leka main masak2.. Ni sume Hanum punya toys.. Qila tumpang dua kaki.. Huhuhu..
Ni le hadiah birthday dari Zara & Hanum serta Arin yang Qila dapat... Mekacihlah bebanyak... Buat susah2 je... Memang padanle dengan desire A'qila yang suka color2 tu... Nampak macam eye shadow pun ada ni... Aku pulak yang over excited dan geram... Hahahahahahaha.. Qila belum guna lagi ni... Sayang gila okay... Biar dululah....
Sayang betul nak guna.... Tunggulah dulu... Bila aku dah ready, ihiks..... Baru aku akan kasi Qila pakai color2 ni.. Buat masa ni, buat tenung dan belek2 dulu.. Ngeeeeeee...
Selain dapat color set, Qila dapat buku gak... Ngeeeeeeeeeeeeee... Buku Qila yang ada tu dah lunyai. CUN SANGATLE ni.... Hehehehe.. Rezeki Qila.. Mekacih Arin!!!!~

Qila siap dapat angpow dari Tok Ma, nenek Hanum dan Zara.. Issshhhh... Segan sih... Mekacihle jugak.. Macam raya le pulak kan?? Huhuhu...

Semoga kita jumpa lagi ye Arin... Arin pun dah selalu balik Melaka kan? Molek sangatle tu.. Next time kita berjumpa kat rumah saye pulak... Huhuhu... Mekacih ye sebab susah2kan diri.. :)

~MummyⓐⓠⓘⓛⓐIzzara~