Isnin, Julai 30, 2007

Snorkelling - Pulau Redang

Akhirnya, tercapai gak hasrat aku nak holiday di salah satu pulau kat Malaysia ni. Tak dapat Perhentian, Redang pun jadilah.. So aku ambil kesempatan untuk snorkelling. At first gayat jugak sebab bila masuk je kepala dalam air nampak dalam sangat. Tapi lepas 5 minit, aku dah boleh berenang macam dugung dah.. :P
Satisfied? Memanglah.. Aku sangat puas hati walaupun penat dan sudah hitam berkilat. Rasa berbaloilah jugak aku dtg all the way dari Melaka ke Terengganu untuk bercuti.. Selain snorkelling, apa yang aku dapat kat sane ye? Heeerrmm. ohya, aku dapat kawan baru.. An dari Bali dan husbandnya dari German. Tak sia2 kenal dengan mereka ni. Selain dapat tambah kawan, sebelah malamnya pulak kami dapat minum free.. Hahahaha.. ;P Selain kawan baru, aku ingat tidak akan ade sesiapa mengenali aku disana. Tetapi aku silap, kerana disana, aku bertembung dengan seseorang yang tidak pernah bertemu aku tetapi mengenali aku melalui fotopages lalu menegur aku. Terima kasih kerana menegur dan turut mengumpulkan teman2nya yang lain di Kuala Terengganu untuk makan dan shooting bersama. (Makan free laaaaaaaaaaaaaggiiii) Terima kasih, kami sangat terharu.. Huhu.. Ohya, macam semua orang, selain snorkelling aku banyak menghabiskan masa dengan camera kesayangan aku itu, untuk shooting banyak benda disana.. Tapi still tak puas hati sebab shots yang aku nak dlm kepala masih tak dapat2.. Dan aku harap dapat melakukannya di Langkawi hujung minggu ni..
Yeaay!! Masa untuk jadi hitam berkilat!!

Isnin, Julai 23, 2007

Bosannye...

Aku bosan melihat tanda tangan sendiri!!!!!!!!!!!!! Bosannnnyeeeeeeeeeeeeeeee!! Aku benci melihat tanda tangan aku sendiri!! Benci sangat sebab macam sial..

Dengan kerja yang hari-hari memerlukan aku turunkan tanda tangan, buat aku jadi bosan dan meluat melihat tanda tangan sendiri yang macam sial tu..

Aku perlu beli pen baru atau tukar style tanda tangan aku (lagi)???

*terjelir

Herrrmmm... Susahnye hidup...

Ade sesape pandai create sign tak? Createkan untuk aku satu.. Nama aku Marshazliyana.. Boleh tak? Boleh leeeeeeeeerrr... (buat muka tikus) Peace!

Ohya.. Dulu masa kecik2 (baca = muda2), aku start create sign aku berdasarkan sign mak aku yang selalu aku tiru untuk sign report card.. Ngehehe.. Sampaikan sampai skrg aku still takde identiti sendiri dalam tanda tangan aku.. Setiap tahun tanda tangan aku akan berubah. Satu lagi, sebab nama aku panjang sangat.. Susah.

Apa? Perluke tanda tangan panjang2 mcm nama jugak?

Mestilah... Barulah style.. Huhuhu..

Oklah.. Aku mahu mencuba lagi - mencipta tanda tangan baru.. :P

Khamis, Julai 19, 2007

My heels and a white rose



Owne, my beloved fren who loves photography captured this.. Aku sangat suka.. He got the arts of seeing.. Keep it up noks! Muachs muachs!

Rabu, Julai 18, 2007

Bangsat!!!

Kimak betul lah org keje kerajaan ni... Baru masuk 1/2jam dah keluar gi minum.. Sial lama lak tu.. Pukimak!! Aku call satu jabatan tak angkat telefon! Satu jabatan gi kuar minum serentak!! Bodoh Sial! Macam haram muka sekor2 minum sambil ketawa2..

Kalau mcm ni, setahun dua lagi aku mesti dah kena serangan jantung!

Org2 macam ni lah yang makan GAJI BUTE!!! PEMALAS!!! Kimak haram jadah!!!

Aku dahle nak cepat ni... Bangsaaaaaaaaaaaaaaaaaaaattttt!!!!

*lega sekejap

Dan akhirnya aku terus decide untuk call big boss department tu yang baru masuk office untuk buat aduan.. Korang tahu ape dia jawap?

"Kerani semua tak ade, dah meninggal"

Aku jawap balik, "Huh??! Sape yang meninggal?"

"Yelah, tak datang keje, dah meninggallah tu.." Dia buat suara selamba macam tengah korek hidung.

Bodohs!!