Catatan

Selamat Hari Raya!

Imej
Akhirnyaaaa... Berakhirlah Ramadhan yang bakal dirindui....
Tiada lagi bangun seawal jam 5 pagi untuk bersahur... Tiada lagi kelam kabut membeli dan menyediakan juadah berbuka untuk anak-anak setiap petang.. Tiada lagi pening serabut nak fikir pasal persiapan raya anak-anak.. Tiada lagi peluang beribadah dengan pahal berganda.. Tiada lagi hari2 langit seluasnya terbuka untuk mendengar segala doa2 kita... Huhuhu...
Setiap tahun macam biasa, petang raya masih di rumah. Sempat gak pergi beli kasut raya Mummy, kemas rumah dan packing 2 bag besar untuk kami anak beranak.. Baju dan spender memasing bawak kemain banyak tapi bila sampai kampung ade je benda tinggal... Dua bag besar diasingkan untuk rumah mertua dan kampung belah Mummy.. Tapiiiiiiiii agihan spender tak sama banyak di setiap bag.. Sengal.. Hahahahaha..
Ok. Dah jadi kelaziman akan beraya di rumah mertua dulu.. Walaupun Daddy dah tiada, mereka tetap abah dan mak Mummy dunia akhirat. Atuk dan Nenek kepada anak2 Mummy dunia akhira…

Amily turns FIVE!

Imej
13 Mei 2018, genaplah si manja mucuk buah geduak ni berusia lima tahun...
Kejap je sama berlalu... Tahun ni pilih sendiri nak cake apa... Cari punya cari di google, dia sendiri nak cake 2 tiger macam ni.. Heheh.. Mmg dia suka sangat kat lion & tiger... Comey sangat cake ni........ Ternganga kawan sekelas dia tengok cake ni.. Hahahahaha...
 Girls dalam kelas Amily tak ramai rupanya.... Ni aje pun..
Satu kelas ada dalam 16 orang aje... 
Berebut2 dia tiup lilin, takut nau kawan2 dia tiup dulu dari dia... Hahahahaha... 



Selamat Ulangtahun yang kelima sayang... Moga jadi anak solehah baik budi pekerti... Mummy, Daddy, Kakak & Abang sayang sangat dekat Amily....
Muachs!

Minggu terakhir ramadhan

Imej
Dah masuk minggu terakhir Ramadhan....

Alhamdulillah, dua anak2 Mummy - Qila dan Ariq masih berpuasa penuh sehingga ke hari ini... Kehadiran ke sekolah jugak, 100%. takde ponteng pun... Alhamdulillah Allah permudahkan segalanya..
Sebelum ni masa ada bibik. Bebudak ni kemain manja... Sampai je rumah, tak larat nak sekolah agama.. Tak larat nak puasa... Ade je alasan.. Tahun ni alhamdulillah, takde drama.. Maybe sebab Mummy garang... Hahahaha...
Persiapan tahun ni macam kelam kabut sebab tak prepare awal... Semua macam beli time bulan puasa ni. Penat hokeh... Mummy sampai tak larat nak pilih sangat. main sauk je apa yg bebudak ni berkenan.. Hehehe..
Cookies raya. Macam biasa kena buat satu jenis pun jadilah.. Buat mmg banyak sebab nak bagi mak abah dan adik beradik semua.. Nak bawak balik kampung lagi so mmg buat banyak wpun sejenis aje... berulang ke kedai baking membeli bahan.. Heuheu...
Dua minggu pertama Mummy mmg gigih memasak. Bila sekali dah start makan luar, jadi syiok pulak.. H…

Ramadhan pertama..

Tahun ni pertama kali Mummy struggle sambut Ramadhan bersama 3 anak tanpa bibik... Huhuhu...

Sebelum ni ada bibik Erni, bibik Seri & bibik Sarbiah...
Tahun ni yilek pocik.... Maka buat pertama kalinyelah, bangun untuk siapkan sahur... Sebelum ni 9-10 tahun bangun je sahur dah ada orang siapkan makan... Bangun terus makan je.... Bangun pun 20-15 minit sebelum imsak... Haaaa.. tahun ni merasalah bangun jam 4.30 pagi sediakan juadah sahur. 
Kalau untuk diri sendiri aje mmg senang, tapi ni kena fikirkan anak2... nak bagi diorg makan selera bagai... Sediakan air milo panas semua...
Tapi, alhamdulillah... Bebudak ni senang kejut. Takde nak berheret bagai ke meja makan... Kejut sekali je dah boleh bangun... Puji2 sikit... Gosok2 badan sikit terus zassss bangun... Dah masuk hari ke enam ni diorg masih bersemangat nak sahur....
Syukurlah kan, diorg senang di urus.. Lepas sahur, diorg tengok TV jap dalam 15 minit. Terus mandi bersiap untuk ke sekolah pulak
Takde nak tidur balik... So dalam …

Singapore Trip 2016

Imej
Last minute trip to Singapore.. Ihiks... 2 tahun lepas yols...
1st time naik flight gi overseas dgn anak2........... 
Otw ke KLIA2. Adik & wife dia hantar.. Baru 2-3 jadi hubby & wife... Flight dalam tgahri camtu..
Ni kami stop makan sementara tunggu flight. Saje datang awal sbb KLIA2 kan besar... 
Anak2 behaved lagi masa ni.. Diorg takdelah nakal or lasak mana... Cuma kalau dh start bergaduh tu. Memang hauk lah.... 
Ariq rongak masa ni... Buruk nau muka dia.. Heheheh


Kami semua pakai converse.. Kana nak banyak guna kaki... Hehehehe
Dalam flight, Mummy duduk dengan Amily.. Kakak duduk dengan abang... Pertama kali Amily naik flight.... Dia restless jugak. Nasib baik 50 minit je....
Sampai airport kami naik cab ke hotel.. Kesian kawan Mummy Jacelyn sebenarnya ada tunggu kat airport tapi misscommunication. Dia terdatang awal.. So dia terpaksa balik dulu sebab ada appointment. yelah amsa ni dia kerja... Hari kerja kot ni...
Kami stay kat Hard Rock Sentosa... For 2 nights...
Oklah…